Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019

Μ. Σαλβίνι: «Χάρισαν τη Λιβύη στην Τουρκία - Άμεσα να κατασκευάσουμε τον East Med με Ελλάδα-Κύπρο-Ισραήλ».


Κατά της συμφωνίας Τουρκίας - Λιβύης μίλησε στην Ιταλική εφημερίδα, Corriere della Sera, ο Ματέο Σαλβίνι και είπε χαρακτηριστικά ότι «χάρισαν την Λιβύη στην Τουρκία δήλωσε πως πρέπει άμεσα να κατασκευαστεί ο East Med.
Ο επικεφαλής της Λέγκα διατηρεί στο σταυρόνημά του την Τουρκία, στρέφοντας τα πυρά του και στην κυβέρνηση συνασπισμού στη Ρώμη για την εξωτερική της πολιτική: «Συναντώ πολύ κόσμο που ανησυχούν παρά πολύ. Η Λιβύη για μας [την Ιταλία] ήταν προτεραιότητα για την ασφάλεια, το μεταναστευτικό αλλά και για την ENI και τις άλλες [ιταλικές] εταιρείες που δραστηριοποιούνται εκεί. Τώρα χάρισαν τη Λιβύη στους Γάλλους και την Τουρκία», λέει οργισμένος. Και συνεχίζει: «Το μόνο που απομένει ως προς την Κίνα είναι οι γονυκλισίες και το Ισραήλ είναι σχεδόν οργισμένο μαζί μας».

Ο Σαλβίνι επιμένει ότι η η κυβέρνηση της χώρας δεν φροντίζει να θεμελιώνει φιλίες στην ευρύτερη περιοχή. «Το τρένο της ειρήνης τώρα μεταξύ του Ισραήλ και της Σαουδικής Αραβίας, που θα μπορούσε να αποτελέσει μεγάλη ευκαιρία, είναι ο αγωγός μεταξύ Ισραήλ, Κύπρου, Ελλάδας και Ιταλίας», σημειώνει. Και πετά αιχμές κατά των Πεντάστερων πρώην εταίρων του στον κυβερνητικό συνασπισμό, επειδή δεν ψηφίζουν υπέρ της ενεργειακής συνεργασίας των τεσσάρων χωρών «Είναι μια κυβέρνηση αριστερή με αριστερά αντανακλαστικά», σημειώνει ο Σαλβίνι.

PRONEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου