Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2019

Έρχεται Ελλάδα ο Χαφτάρ – Αθήνα & LNA συντονίζονται ενόψει τουρκικής εισβολής στη Λιβύη!


Η Ελλάδα επιτέλους κάνει το μεγάλο βήμα. Η χθεσινή επίσκεψη Δένδια φέρνει αποτελέσματα και ήδη προετοιμάζεται το έδαφος για να μπλοκαριστούν τα σχέδια Ερντογάν.


Σύμφωνα με το μεγαλύτερο αραβικό ΜΜΕ, το Alarabiya, o Στρατάρχης Χαφτάρ θα επισκεφθεί την Ελλάδα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Χαφτάρ θα συναντηθεί με Έλληνες Αξιωματούχους, προκειμένου να αποφασίσουν από κοινού τον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπιστεί ενδεχόμενη εισβολή του Ερντογάν στην Λιβύη.

Περιμένουμε βέβαια και επιβεβαίωση από την Ελληνική πλευρά για την εν λόγω πληροφορία.
Το Πενταπόσταγμα το ανέφερε εδώ και καιρό. Έπρεπε να είχαμε άρει την υποστήριξη προς την Τρίπολη και να στρέφαμε το βλέμμα μας προς την Βεγγάζη. 

Σχεδόν όλοι οι στρατιωτικοί του LNA έχουν σπουδάσει σε ελληνικές στρατιωτικές σχολές και τρέφουν φιλελληνικά συναισθήματα. 

Η χώρα μας πρέπει να σταθεί στο πλευρό των νικητών, διότι η Τρίπολη σε λίγες ημέρες πέφτει. Πρέπει να εκμεταλλευθούμε την επόμενη ημέρα στη Λιβύη, όπου η χώρα μας θα μπορεί να κάνει από επενδύσεις, μέχρι να στέλνει και πολεμικά πλοία.

Τις τελευταίες ώρες υπάρχει έντονη κινητικότητα, ενώ όπως αναφέραμε πριν πρώτοι, σύμφωνα με πληροφορίες του λιβυκού τύπου και σε συνδυασμό με την επίσκεψη του Έλληνα ΥΠΕΞ κ. Δένδια σε Λιβύη και Αίγυπτο, το ελληνικό και το αιγυπτιακό πολεμικό ναυτικό, φέρονται να  ετοιμάζουν μία «Μέδουσα»  κατά της τουρκικής επιχείρησης  “Ασπίδα της Μεσογείου”, με σκοπό να μπλοκάρουν τα σχέδια της Άγκυρας στη Λιβύη.

Αναφέρει χαρακτηριστικά το ρεπορτάζ τους στα Αγγλικά:

Reports say that the Greek and the Egyptian Navy will form a coalition in support of the Libyan House of Representatives (HOR) to protect Libya‘s territorial waters and confront any ships carrying both weapons & jihadists as well as Turkish army troops from Turkey to Libya.

Οι ίδιες λιβυκές πηγές αναφέρουν ότι το ελληνικό και το αιγυπτιακό ναυτικό θα σχηματίσουν έναν κοινό στόλο και έχοντας την έγκριση της Λιβυκής Βουλής των Αντιπροσώπων (HOR), για να προστατεύουν επίσημα τα χωρικά ύδατα της Λιβύης, με σκοπό την αναχαίτιση όλων των ύποπτων πλοίων που μεταφέρουν τόσο όπλα/τζιχαντιστές, όσο όμως και στρατεύματα του τουρκικού στρατού από την Τουρκία στη Λιβύη.

Την πληροφορία όπως πάντα την μεταφέρουμε με κάθε επιφύλαξη, αλλά εφόσον επιβεβαιωθεί, θα πρόκειται για το τέλειο colpo grosso.

Του Ανδρέα Μουντζουρούλια
PENTAPOSTAGMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου