Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019

«ΑΤΛΑΣ Ι»: Το νέο καμάρι του Πολεμικού Ναυτικού.


Νέο πλοίο, γενικής υποστήριξης, απέκτησε το Πολεμικό Ναυτικό της Ελλάδας, χάρη σε δωρεά του ιδρύματος «Αικατερίνης Λασκαρίδη». Τα χαρακτηριστικά του «ΑΤΛΑΣ Ι».



«ΑΤΛΑΣ Ι» ονομάζεται το νέο πλοίο του ελληνικού στόλου του Πολεμικού Ναυτικού.

Πρόκειται για ένα πλοίο γενικής υποστήριξης, μήκους 70,4 μέτρων και πλάτους 16 μέτρων. Έχει βύθισμα 8 μέτρων και εκτόπισμα 3.010 τόνων.

Το νέο «καμάρι» του Πολεμικού Ναυτικού ναυπηγήθηκε το 1999 για την εκτέλεση αποστολών ρυμουλκού, υποστήριξης και διάσωσης επιχειρήσεων πλατφόρμων άντλησης πετρελαίου στην ανοιχτή θάλασσα.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, διαθέτει κατάστρωμα πολλαπλών χρήσεων, έκτασης 580 τετραγωνικών μέτρων, αλλά και γερανό μήκους 15 μέτρων με δυνατότητα ανύψωσης 3,5 τόνων.

Είναι εξοπλισμένο με δύο κύριες μηχανές, αλλά και δύο βοηθητικούς κινητήρες και έναν κινητήρα έκτακτης ανάγκης. Ως μέγιστη ταχύτητα ορίζονται οι 14 κόμβοι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο «ΑΤΛΑΣ Ι» αποτελεί δωρεά του Ιδρύματος «Αικατερίνης Λασκαρίδη» προς την ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού.

Στην τελετή ονοματοδοσίας του νέου πλοίου, η οποία έλαβε χώρα στον Ναύσταθμο της Σαλαμίνας, έδωσε το «παρών» και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

PENTAPOSTAGMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου