Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019

Προειδοποίηση Α/ΓΕΝ Ν.Τσούνη σε Άγκυρα: «Δεν θα δεχτούμε παραβίαση υφαλοκρηπίδας».


Μήνυμα προς την Άγκυρα ότι οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις θα υπερασπίσουν την εθνική ακεραιότητα και τα δικαιώματα της Ελλάδας επί της ελληνικής υφαλοκρηπίδας απέστειλε την Τρίτη ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης στη σκιά των τουρκικών προκλήσεων.


Μιλώντας στους διαπιστευμένους δημοσιογράφους στο ΓΕΝ.κ. Τσούνης έκανε λόγο για σταθερή παρουσία του ΠΝ στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Πρέπει να κινηθούμε νοτιότερα. Ό,τι ισχύει για τις βραχονησίδες, το ίδιο ισχύει και για την υφαλοκρηπίδα. Δεν μπορούμε να δεχτούμε την παραβίασή της» ανέφερε χαρακτηριστικά ο αρχηγός ΓΕΝ.

TI EIΠΕ ΓΙΑ ΤΑ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ

Με ειδικά Μη Επανδρωμένα Αεροχήματα (UAV), τα οποία θα μπορούν να απονηώνονται και να προσνηώνονται από τα πλοία του Στόλου πρόκειται να αποκτήσει σύντομα το Πολεμικό μας Ναυτικό, ενώ επισήμως το ΠΝ δεν γνωρίζει απολύτως τίποτα για δήθεν «προσφορά» από τους Αμερικανούς δύο αντιτορπιλλικών Κατευθυνομένων βλημάτων κλάσεως Arleigh Burke, όπως διθυραμβικώς είχε γραφεί προ ημερών σε κάποιες ιστοσελίδες (όχι τη δική μας).

Συμφώνως με τον ίδιο τον Αρχηγό ΓΕΝ, το ΠΝ θα αποκτήσει αριθμό «ναυτικών» UAV για τα πλοία του, που – και αυτό είναι το πιο σημαντικό – αποτελούν δωρεά ιδιώτη ο οποίος μάλιστα επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του! Το γεγονός αυτό, όταν υλοποιηθεί αναμένεται να αναβαθμίσει κατακόρυφα τις επιχειρησιακές δυνατότητες των σκαφών του Στόλου σε ένα πλήθος αποστολών, συμπεριλαμβανομένων και αυτών της προστασίας των θαλάσσιων συνόρων από τις μεταναστευτικές/προσφυγικές ροές.

Επίσης ο Αρχηγός απαντώντας σε σχετικό δημοσιογραφικό ερώτημα, περί του αν οι Αμερικανοί έχουν κάνει πρόταση για δύο αντιτορπιλικά Κ/Β κλάσεως Arleigh Burke, απάντησε ότι δεν ξέρει αν κάτι τέτοιο έχει συζητηθεί σε πολιτικό επίπεδο, αλλά το ΠΝ δεν γνωρίζει απολύτως τίποτα για το θέμα.

PENTAPOSTAGMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου