Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019

Ο Ε.Μακρόν λέει «όχι» στη σύνταξη που λαμβάνουν όλοι οι πρόεδροι της Γαλλίας.


Να μην λάβει τη σύνταξη που προβλέπεται για όλους τους πρώην προέδρους της Γαλλίας, αποφάσισε εν μέσω των απεργιών που πλήττουν τη χώρα προκειμένου να γίνει μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, ο Εμανουέλ Μακρόν.


Ο Μακρόν έγινε 42 χρονών το Σάββατο και η θητεία του φτάνει έως το 2022, ενώ δηλώνει ότι δεν θα πάρει την προεδρική σύνταξη ούτε σε περίπτωση δεύτερης θητείας του. Έτσι, γίνεται ο πρώτος πρόεδρος της Γαλλίας που αρνείται να πάρει τη σύνταξη των 6.220 ευρώ μηνιαίως μικτά. Με νόμο του 1955, τη σύνταξη παίρνουν ισοβίως όλοι οι πρώην πρόεδροι, ανεξάρτητα από τη διάρκεια της θητείας τους και τα εισοδήματά τους.

Επιπλέον, ο Μακρόν- εν μέσω εντάσεων για το συνταξιοδοτικό- αποφάσισε να μην δεχθεί και μια θέση στο Συνταγματικό Συμβούλιο, του οποίου γίνονται ισόβια μέλη όλοι οι πρώην πρόεδροι της Γαλλίας και λαμβάνουν αποζημίωση 13.500 ευρώ τον μήνα.

Ο Μακρόν θέλει να δείξει «συνέπεια»

Ο Εμανουέλ Μακρόν, με αυτές τις αποφάσεις τους, θέλει απλώς να επιδείξει συνέπεια, σύμφωνα με το Μέγαρο των Ηλυσίων. «Στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού θα δημιουργηθεί ένα νέο σύστημα. Η συνέπεια απαιτεί ο νόμος του 1955 να μην ισχύει πλέον για κανέναν μελλοντικό πρόεδρο της Γαλλίας», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Στο μεταξύ, οι απεργίες συνεχίζονται για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού. Το Σάββατο, ο Μακρόν κάλεσε τους συνδικαλιστές να κάνουν «εκεχειρία» για τα Χριστούγεννα, προκειμένου να μην δημιουργηθεί χάος στις μετακινήσεις και τους ζήτησε να δείξουν σεβασμό στους πολίτες.

PRONEWS 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου