Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019

Εμπρηστικές δηλώσεις από Άγκυρα: «Επικίνδυνη κλιμάκωση στην Κύπρο - Θα στείλουμε στρατό στην Α. Μεσόγειο»


Και επίσημα εκτός F-35 η Τουρκία - Απειλές και κατά ΗΠΑ: «Θα απαντήσουμε ανάλογα»Σκληρή ανακοίνωση που καταδεικνύει το χαμηλό βαρομετρικό που επικρατεί στις αμερικανο-τουρκικές σχέσεις εξέδωσε πριν από λίγο το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.


Το σχέδιο νόμου για τον αμυντικό προϋπολογισμό των ΗΠΑ, το οποίο θα εγκριθεί τις επόμενες ημέρες ήταν η αιτία για την «έκρηξη» του τουρκικού υπουργείου το οποίο αναφέρει ότι η εκδίωξη της Τουρκίας από το F-35 είναι άδικη, ενώ απευθύνει απειλές για την Κύπρο, ότι η κατάσταση θα κλιμακωθεί επικίνδυνα επειδή αίρεται το εμπάργκο πώλησης όπλων από τις ΗΠΑ.

Διαβάστε την ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου.

«Για ακόμη μια φορά το προσχέδιο νόμου για τον αμυντικό προϋπολογισμό των ΗΠΑ του 2020, (Draft National Defense Authorization Act for 2020) το οποίο υιοθετήθηκε τόσο από τη Βουλή των Αντιπροσώπων όσο και τη Γερουσία περιλαμβάνει εχθρικές αναφορές κατά της Τουρκίας.

Τα μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου στο πλαίσιο εσωτερικών πολιτικών παιχνιδιών και δρώντας υπο την επήρεια αντι-τουρκικών κύκλων, συνεχίζουν να διαστρεβλώνουν το όραμα για καλύτερες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.  

Ο προϋπολογισμός καταδεικνύει ότι το Κογκρέσο επιμένει στο να μην σέβεται τις αποφάσεις εθνικής κυριαρχίας της Τουρκίας, υιοθετώντας παράλογη και εχθρική στάση , με τον άδικο αποκλεισμό μας από το πρόγραμμα του F-35, παρά το γεγονός ότι η Τουρκία έχει εκπληρώσει όλες της τις υποχρεώσεις, ενώ επιμένει στην υποβολή κυρώσεων για την αγορά των S-400 με αναφορές στον αγωγό TurkStream.

Περαιτέρω, προσπάθειες για την άρση του εμπάργκο πώλησης όπλων στην Κύπρο, επ΄ ωφελεία της ελληνοκυπριακής διοίκησης, δεν θα έχουν άλλο αποτέλεσμα πλην αυτό του εκτροχιασμού των προσπαθειών για την εξεύρεση λύσης, κλιμακώνοντας επικίνδυνα την κατάσταση.

Υπενθυμίζουμε για μια ακόμη φορά ότι η απειλητική γλώσσα και οι κυρώσεις δεν πρόκειται ποτέ να μεταπείσουν την Τουρκία από τις αποφάσεις που παίρνει για να διασφαλίσει την εθνική της κυριαρχία.

Κανείς να μην αμφιβάλει ότι η Τουρκία, θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα  κατά εκείνων που λαμβάνουν πρωτοβουλίες στοχοποιώντας την ίδια».

Και δηλώσεις από τον Τούρκο αντιπρόεδρο

Την ίδια ώρα με  νέες εμπρηστικές δηλώσεις ο Τούρκος Αντιπρόεδρος ρίχνει κι άλλο «λάδι στην φωτιά», δηλώνοντας σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, ότι η «Τουρκία είναι έτοιμη να στείλει στρατιωτικές δυνάμεις στην ανατολική Μεσόγειο.»

 «Αν είναι απαραίτητο, η Τουρκία στέλνει στρατεύματα, κάνει γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο, ξεκινά διασυνοριακές επιχειρήσεις, κάνει ό,τι απαιτείται», διαμηνύει ο Φουάτ Οκτάι

PRONEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου