Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019

Προσέξτε αυτήν την είδηση – Δικαστής Μπέρμαν προς Halkbank: Ελάτε να υπερασπιστείτε τον εαυτό σας, ειδάλλως έρχεται το πρόστιμο.


Το ζήτημα του προστίμου στην τουρκική τράπεζα Halkbank από το αμερικανικό δικαστήριο, όπου είναι σε εξέλιξη η σχετική δίκη, είναι ίσως πολύ σοβαρότερο ζήτημα για τον Ερντογάν, από εκείνα των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων S-400 και των αμερικανικών αεροσκαφών 5ης γενιάς, F-35.


Ο δε Ερντογάν έχει ασκήσει όλη την επιρροή που διαθέτει ο ίδιος και το τουρκικό κράτος μέσω των λόμπι στην Τραμπ και τον περίγυρό του, για να αποφύγει αυτό το πρόστιμο ή αν επιβληθεί να είναι διαχειρίσιμο από την τράπεζα.

Πάντως, αμερικανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι το πρόστιμο, με βάση το κατηγορητήριο, μπορεί να ξεπεράσει εκείνο που επιβλήθηκε στην γαλλική ΒΝΡ Paribas το 2014 και ανερχόταν στο ύψος των 10 δις δολαρίων.

Και αν τελικά γίνει κάτι τέτοιο, η τουρκική τράπεζα θα οδηγηθεί σε κατάρρευση, εξέλιξη που θα επηρεάσει το τουρκικό τραπεζικό σύστημα και θα συμπαρασύρει την τουρκική οικονομία.

Στην τελευταία συνεδρίαση του δικαστηρίου, ο δικαστής Richard Berman, αποφάσισε η επόμενη συνεδρίαση για τη δίκη να γίνει τις 10 Φεβρουαρίου.

Με βάση όσα μετέδωσε ο ανταποκριτής του Courtnews, Adam Klasfeld, ο δικαστής Berman έκανε έκκληση στην τουρκική τράπεζα λέγοντας: “Ή ελάτε στη συνεδρίαση της 10ης Φεβρουαρίου να υπερασπιστείτε τους εαυτούς σας ή θα έλθετε αντιμέτωποι με τις κυρώσεις».

Με βάση αυτό, αναμένεται η υπεράσπιση της τράπεζας Halkbank στις κατηγορίες που της καταλογίζονται στη σχετική δίκη που άρχισε τον Οκτώβριο.

Ο Μπέρμαν, αφού ζήτησε από τους κατηγορουμένους να παρουσιαστούν στο δικαστήριο ή να υποβάλουν υπερασπιστικό υπόμνημα μέσω των δικηγόρων τους, ανέφερε ότι για τους κατηγορουμένους  Zarrab και Hakan Atilla, αλλά και για την ίδια την δλικη της τράπεζας Halkbank, έκαναν καμπάνιες και παρεμβάσεις στις αμερικανικές αρχές ο ίδιος ο Ερντογάν, ο γαμπρός του,  Berat Albayrak, ο υπουργός Εξωτερικών Mevlüt Çavuşoğlu, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Bekir Bozdağ, ο πρωήν αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Mehmet Şimşek.

Επίσης, ο Μπέρμαν δήλωσε ότι για τις δίκες αυτές έδειξαν έμπρακτα τοπ ενδιαφέρον τους ο ίδιος ο Πρόεδρος Τραμπ, ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Rex Tillerson, η πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Loretta Lynch, ο πρώην Δήμαρχος Νέας Υόρκης, Rudolph Giuliani και ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, Michael Mukasse

ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου