Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019

Eκπρόσωπος του Χαφτάρ: «Ο Ερντογάν έχει στείλει & στρατιώτες στη Λιβύη» – «Έχουμε καταστρέψει δεκάδες drone & τ/θ, σκοτώσαμε πολλούς Τούρκους».


Οι αποκαλύψεις συνεχίζονται για την κρίση στη Λιβύη και η Τουρκία παρακολουθεί ανήμπορη όλα τα εγκλήματά της να έρχονται στη δημοσιότητα. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ και όσα δήλωσε στην ελληνική τηλεόραση, η Άγκυρα έχεις στείλει και στρατιώτες στη Λιβύη, εκτός από τα δεκάδες drone, τεθωρακισμένα και σχετικό υλικοτεχνικό εξοπλισμό που συστηματικά καταστρέφει ο LNA.


Από τα περίχωρα της Τρίπολης που πλέον βρίσκεται σε κλοιό των αντικυβερνητικών δυνάμεων, ο εκπρόσωπος του στρατάρχη Χαφτάρ, Αχμέντ αλ Μισμάρι μίλησε στον ΣΚΑΪ και αποκάλυψε την εμπλοκή της Άγκυρας στον εμφύλιο της Λιβύης. Οι αντικυβερνητικές δυνάμεις, λέει, εδώ και μήνες βρίσκονται αντιμέτωπες με Τούρκους.

«Από τον περασμένο Απρίλιο αντιμετωπίζουμε τις τουρκικές δυνάμεις στα εδάφη μας», είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του Εθνικού Λιβυκού Στρατού, Αχμέντ αλ Μισμάρι.

Όπως αποκαλύπτει ο εκπρόσωπος του Στρατάρχη Χαφτάρ, στρατηγός Αχμέντ αλ Μισμάρι, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στηρίζει το καθεστώς Σαράζ όχι μόνο με χρήματα και όπλα αλλά και με τη φυσική παρουσία Τούρκων στρατιωτών οι οποίοι συμμετέχουν ενεργά στις μάχες αλλά εκπαιδεύουν και Λίβυους στρατιώτες.

«Μη επανδρωμένα αεροσκάφη, Τούρκοι αξιωματικοί, σύμβουλοι και τεχνικοί, θωρακισμένα οχήματα που οδηγούνται από Τούρκους υπηκόους, οι οποίοι εκπαιδεύουν επίσης τις πολιτοφυλακές για να τα χρησιμοποιήσουν, Τούρκους σκοπευτές, καθώς και μονάδες αναγνώρισης που λειτουργούν από πλοία στη θάλασσα, παρακολουθώντας τα αεριωθούμενα αεροσκάφη μας», τόνισε ο εκπρόσωπος του στρατάρχη Χαφτάρ.

Και συνέχισε: «Μέχρι αυτή τη στιγμή, αντιμετωπίζουμε ακόμα τους Τούρκους στο έδαφος. Έχουμε καταρρίψει δεκάδες drone, καταστρέψαμε δεκάδες τεθωρακισμένα οχήματα, σκοτώσαμε αρκετούς τεχνικούς, μηχανικούς και αξιωματικούς που εκτελούσαν στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λιβύη. Έχουμε βομβαρδίσει πολλαπλές τοποθεσίες που ελέγχαν στην Μισράτα, την Τρίπολη, στο αεροδρόμιο Μιτίγκα και σε διάφορες τοποθεσίες στη Ζουάρα».

Με τις μάχες ανάμεσα στα δύο καθεστώτα να μαίνονται φωτιά συνεχίζει να βάζει το μνημόνιο συνεργασίας με την Τουρκία.

«Είναι προφανές ότι, επειδή η μάχη εξελίσσεται υπέρ του Εθνικού Λιβυκού Στρατού, ειδικά μετά την ισχυρή επίθεση σήμερα, ο Αλ Σαράζ και η ομάδα του άρχισαν να ακολουθούν παράνομες και αντισυνταγματικές διαδικασίες για να ζητήσουν στρατιωτική υποστήριξη από τον Ερντογάν. Ο Ερντογάν, σε αντάλλαγμα αυτής της συμφωνίας με τον Αλ Σαράζ, η οποία επιτρέπει στην Τουρκία να αναπτύξει δυνάμεις στη Λιβύη, λαμβάνει την επαίσχυντη και αντισυνταγματική συμφωνία για τα θαλάσσια σύνορα, παρά το γεγονός ότι η Λιβύη δεν συνορεύει θαλάσσια με την Τουρκία», υπογράμμισε ο Αχμέντ αλ Μισμάρι.

«Δεν έχουμε θαλάσσια σύνορα με την Τουρκία. Αυτή η τουρκική ανοησία είναι απάντηση του Ερντογάν προς την Ευρωπαϊκή Ένωση που αρνείται να δεχτεί ως μέλη την Τουρκία και την Αίγυπτο που έχει νικήσει τη Μουσουλμανική Αδελφότητα και κατέστρεψε τα όνειρα του Ερντογάν για δημιουργία Χαλιφάτου», ανέφερε ο εκπρόσωπος του στρατηγού Χαφτάρ.

Ο εκπρόσωπος τύπου του Λιβυκού Εθνικού Στρατού αποκαλύπτει τις επόμενες κινήσεις των στρατιωτικών δυνάμεων του Χαλίφα Χαφτάρ, με τις επιχειρήσεις να μπαίνουν στην τελική φάση, στα όρια πλέον της Τρίπολης, προπύργιο της κυβέρνησης.

«Ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός είναι σε άριστη κατάσταση και προχωρά με επιτυχία σε όλους τους άξονες, χρησιμοποιώντας τις δυνάμεις ξηράς, την Πολεμική Αεροπορία και το Πυροβολικό. Ίσως βρισκόμαστε στην τελική φάση, να εφορμήσουμε στην Τρίπολη και να τελειώσουμε τη μάχη», είπε ο Αχμέντ αλ Μισμάρι.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του στρατηγού Χαφτάρ, πρόθεση του Λιβυκού Εθνικού Στρατού, είναι να διατηρήσει σχέσεις καλής γειτονίας με την Ελλάδα ξεκαθαρίζοντας την ανάγκη τήρησης των κανόνων διεθνούς δικαίου.

PENTAPOSTAGMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου