Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019

Άξονας Ελλάδας-ΗΑΕ κατά της Τουρκίας: Υπεγράφη συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας – Κίνηση-ματ από το ΓΕΕΘΑ.


Σε μια κίνηση ιδιαίτερης στρατηγικής σημασίας προχώρησε η ελληνική στρατιωτική ηγεσία, με την υπογραφή μνημονίου στρατιωτικής συνεργασίας ανάμεσα σε Ελλάδα και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τα οποία υπενθυμίζουμε, αποτελούν βασικό σύμμαχο του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ στη μάχη για την Τρίπολη.
Με την υπογραφή του τουρκολιβυκού συμφώνου Άγκυρας-Τρίπολης, η ελληνική διπλωματία ενεργοποιήθηκε καθώς αύριο αναμένεται να επισκεφθεί τη χώρα μας ο Πρόεδρος της Βουλής της Λιβύης, Αγκίλα Σάλεχ, ο οποίο πρόσκειται στην κυβέρνηση της Βεγγάζης.

Όπως φαίνεται, η διπλωματία δεν ήταν ο μόνος μηχανισμός που ενεργοποιήθηκε, καθώς με την προσέγγιση της Αθήνας στον Χαλίφα Χαφτάρ και την ενεργοποίηση στρατιωτικής συμμαχίας με του συμμάχους του, ΗΑΕ και Αίγυπτο, ένα ηχηρό μήνυμα φτάνει στην Άγκυρα, κλονίζοντας τη σιγουριά των Τούρκων για την υλοποίηση των άνομων σχεδίων.

Την Δευτέρα 09 Δεκεμβρίου 2019 υπεγράφη στην Αθήνα, το Πρόγραμμα Στρατιωτικής Συνεργασίας (ΠΣΣ) έτους 2020 μεταξύ της Ελλάδος και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ).

Η υπογραφή του μνημονίου συνεργασία έγινε από τον Αρχιπλοίαρχο Μιχαήλ Ναούμ ΠΝ, Διευθυντή της Διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων του ΓΕΕΘΑ και τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας των ΗΑΕ, Major General Salem Al Jabri.

Το ΠΣΣ περιλαμβάνει δράσεις στους τομείς των επιχειρήσεων, των ασκήσεων, της εκπαίδευσης και των πληροφοριών.


PENTAPOSTAGMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου