Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019

Κρίσιμες στιγμές για την Α.Μεσόγειο: Απελαύνεται αύριο ο Λίβυος πρέσβης στην Αθήνα – Κορυφώνεται η διπλωματική κρίση


Ιδιαίτερα κρίσιμες θεωρούνται οι επόμενες μέρες για την περιοχή μας, καθώς με την αυριανή λήξη του ελληνικού τελεσίγραφου προς τον Λίβυο πρέσβη, η Αθήνα αναμένεται να προχωρήσει στην απέλασή του. Μετά το αδιέξοδο στη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν και τις σφοδρές αντιδράσεις για το μνημόνιο Άγκυρας-Τρίπολης, όλα τα σενάρια παραμένουν ανοικτά.


Στην απέλαση του πρέσβη της Λιβύης στην Ελλάδα αναμένεται να προχωρήσει η Αθήνα μετά την άρνησή του να παραδώσει το κείμενο της συμφωνίας Τουρκίας-Λιβύης για τα θαλάσσια σύνορα.

Πιο αναλυτικά, η προθεσμία που είχε δοθεί στον Λίβυο πρέσβη από τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια ώστε να παρουσιάσει στην ελληνική πλευρά την συμφωνία Τουρκίας και Λιβύης εκπνέει την Παρασκευή και το γεγονός πως το κείμενο του μνημονίου δεν παραδόθηκε στο ελληνικό ΥΠΕΞ δια της επίσημης διπλωματικής οδού, αναμένεται να προκαλέσει την απέλαση του Λίβυου επιτετραμμένου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρέσβης της αφρικανικής χώρας αναμένεται να κληθεί αύριο Παρασκευή στο υπουργείο Εξωτερικών όπου θα του εξηγηθούν οι λόγοι της απέλασής του από την Ελλάδα και θα του δοθεί διορία δύο ημερών ώστε να εγκαταλείψει την χώρα, αφού στο μεταξύ θα έχει χαρακτηριστεί persona non grata από την ελληνική κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται πως μόλις επιβεβαιώθηκε η σύναψη της συμφωνίας μεταξύ Λιβύης και Τουρκίας, ο Λίβυος διπλωμάτης εκλήθη εσπευσμένα στο ελληνικό ΥΠΕΞ όπου του εκφράστηκε η έντονη δυσαρέσκεια της ελληνικής πλευράς, με τον Νίκο Δένδια να του απευθύνει τελεσίγραφο ώστε να γνωστοποιήσει το περιεχόμενο του μνημονίου, ειδάλλως θα αντιμετωπιστεί από τις ελληνικές Αρχές ως ανεπιθύμητος στη χώρα.

PENTAPOSTAGMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου