Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2019

O Προκόπης Παυλόπουλος στο πλευρό των δικηγόρων - Για τα γλυπτά του Παρθενώνα


Υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας τέθηκε η πρωτοβουλία της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγόρων Συλλόγων Ελλάδας, για τα Γλυπτά του Παρθενώνα.


Τη Δευτέρα, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός, επισκέφθηκε τον Προκόπη Παυλόπουλο, για την πρωτοβουλία του δικηγορικού σώματος να συγκροτήσει Πανελλήνια Επιτροπή Διεκδίκησης των Γλυπτών του Παρθενώνα. Σε αυτή την επιτροπή συμμετέχει πλήθος ακαδημαϊκών, κοινωνικών και επιστημονικών φορέων.

Ο κ. Παυλόπουλος εξήρε το εγχείρημα και αναγνώρισε την ύψιστη εθνική σημασία του, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ολομέλειας, ενώ έθεσε την πρωτοβουλία υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Στις 20 Ιανουαρίου θα γίνει η πρώτη συνεδρίαση της Πανελλήνιας Επιτροπής Διεκδίκησης, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας. Σε αυτή τη συνεδρίαση θα προσκληθεί το Οικουμενικό Πατριαρχείο και η Εκκλησία της Ελλάδος. Τέλος, το έργο της εν λόγω επιτροπής θα υποστηρίξει επιστημονική επιτροπή αποτελούμενη από εξειδικευμένους νομικούς και αρχαιολόγους.

PRONEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου