Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Παρασκευή 12 Μαΐου 2023

Ξεσηκώθηκαν κατά του Ράμα οι Χειμαρριώτες στην Βόρειο Ήπειρο: “Εμείς έχουμε αποφασίσει Δήμαρχο αυτήν την Κυριακή”

Στην περιοχή της Χειμάρρας, υπάρχουν τεράστια συμφέροντα για όλη την παραθαλάσσια έκταση, την οποία διεκδικούν τουρκικές εταιρείες μέσω Αλβανικών-Παρέμβαση του Αλβανού πολιτικού Ιλίρ Μέτα και Ι. Βαρβιτσιώτη για την σύλληψη του Μπελέρη

Μια μια φωνή οι Έλληνες της ηρωικής Χειμάρρας στην Βόρειο Ήπειρο, έστειλαν τόσο ισχυρό μήνυμα στον Αλβανό πρωθυπουργό και αδερφικό φίλο του Τούρκου προέδρου Ρ.Ν. Ερντογάν, που δεν γίνεται να το αγνοήσει κανένας.   

“Αυτήν την Κυριακή ο λαός της Χειμάρρας έχει αποφασίσει να εκλέξει δήμαρχο με την ψήφο του. Τα μηνύματα από τα χωριά, η συσπείρωση των κατοίκων στην Χιμάρα και η μαζική συμμετοχή από την Ελλάδα εξασφαλίζουν την νίκη του Φρέντη Μπελέρη στην κάλπη.

Ξέροντας τις καθεστωτικές πρακτικές που ακολουθεί ο Αλβανός πρωθυπουργός τόσα χρόνια, δεν είχαμε καμία ελπίδα ότι θα ήταν μια κανονική αναμέτρηση.

Τις τελευταίες εβδομάδες, έχει χρησιμοποιήσει κάθε παράνομη μέθοδο εξευτελίζοντας την έννοια του πρωθυπουργού για να αλλάξει το αποτέλεσμα. Δεν θα του επιτρέψουμε να το πετύχει.

Ο λαός της Χιμάρας έχει ταλαιπωρηθεί πολύ δώδεκα χρόνια τώρα για να παρατήσει το δικαίωμά του να εκλέξει δημοκρατικά τον δήμαρχό του. Στον λαό της Χιμάρας αξίζει να έχει τον δήμαρχο που ο ίδιος επιλέγει.

Ο Μπελέρης προσήχθη βίαια χωρίς κατηγορία, με έναν και μοναδικό σκοπό: να τρομάξουν οι ψηφοφόροι του ώστε να μην κατέλθουν στις κάλπες και να αφήσουν ελεύθερη την δημαρχία στον εκλεκτό του Ράμα.

Καλούμε όλους τους συμπατριώτες μας να μην υποκύψουν. Τους διαβεβαιώνουμε πως δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν. Την Κυριακή θα ψηφίσουμε μαζικά και την Δευτέρα ο Μπελέρης θα είναι δήμαρχος.

Ένωση Χειμαρριωτών

Παρέμβαση του Αλβανού πολιτικού Ιλίρ Μέτα και Ι. Βαρβιτσιώτη για την σύλληψη του Μπελέρη

Ο επικεφαλής του Κόμματος Ελευθερίας, Ιλίρ Μέτα, σε μια αντίδραση σχετικά με τη σύλληψη του υποψηφίου του «Μαζί κερδίζουμε» στον δήμο της Χιμάρας, Δ. Μπελέρη, κάλεσε όλους τους πολίτες και τις δομές της αντιπολίτευσης στη Χιμάρα να αντιδράσουν.

«Συμμετοχή, συμμετοχή και μόνο συμμετοχή! Αυτό είναι το αντίδοτο σε έναν Πρωθυπουργό και ένα καθεστώς που παραιτείται και τρομοκρατείται από την ελεύθερη ψήφο.

Ενώ η κυβέρνηση Ράμα δεν δρα κατά δεκάδων Δημάρχων, που παραβαίνουν το νόμο και αποδεικνύονται ένοχοι, μετά τις προμελετημένες και στημένες επιθέσεις του παραβάτη πρωθυπουργού, ο Υποψήφιος Δήμαρχος Χιμάρας απαγάγετε μετά τα μεσάνυχτα με μαφιόζικο τρόπο.

Όλοι οι πολίτες και οι δομές της αντιπολίτευσης στη Χειμάρρα θα πρέπει να σταθούν στα πόδια τους, να ενισχύσουν την εκστρατεία στο μέγιστο και να εντείνουν τις επαφές με τους ψηφοφόρους για να ψηφίσουν μαζικά και να δώσουν το τελειωτικό χτύπημα στον Πρωθυπουργό, τον μεγαλύτερο ληστή και καταστροφέα περιουσίας για σκοπούς της μαφίας στη Χειμάρρα και ολόκληρη τη Νότια ακτή από την Αυλώνα μέχρι το Εξαμίλι», αναφέρει ο ίδιος.

Δήλωση του ΥΦΕΞ Μ.Βαρβιτσιώτη  

«Είμαστε κοντά στην ελληνική μειονότητα της Αλβανίας».

Αυτό δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Μιλτιάδης Βαρβικιώτης σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ σχετικά με τη σύλληψη του Δ. Μπελέρη.

Ο υποψήφιος του «Μαζί κερδίζουμε» για τη Χιμάρα συνελήφθη μετά από κατηγορίες για κλοπή ψήφων.

«Η σύλληψη του υποψηφίου δημάρχου Χιμάρας Δ. Μπελέρι είναι απαράδεκτη. Κάναμε αμέσως όλα τα απαραίτητα μέτρα μέσω της διπλωματικής οδού και παρακολουθούμε το θέμα. Είμαστε με την ελληνική μειονότητα της Αλβανίας», είπε ο Βαρβιτσιώτης.

Είναι γνωστό ότι για την περιοχή της Χειμάρρας, υπάρχουν τεράστια συμφέροντα για όλη την παραθαλάσσια έκταση, την οποία διεκδικούν τουρκικές εταιρείες μέσω Αλβανικών.   

 PENTAPOSTAGMA


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου