Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Δευτέρα 1 Μαΐου 2023

Αλβανία: Ανοικοδομείται εκκλησία μετά την επίλυση διαμάχης 30 ετών για την ιδιοκτησία

Ο δήμαρχος των Τιράνων Εριόν Βελιάι επιθεώρησε την έναρξη των εργασιών για την ανοικοδόμηση της εκκλησίας του Αγίου Προκοπίου στο Πάρκο της Λίμνης. 

Με την επίλυση του ιδιοκτησιακού προβλήματος, ο Βελιάι δήλωσε τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης ότι οι Ορθόδοξοι πιστοί θα αποκτήσουν πολύ σύντομα μια νέα εκκλησία, η οποία θα επιστρέψει στην ταυτότητά της όπως ήταν κάποτε, με την ίδια δυναμικότητα.

«Μετά από μια δοκιμασία 30 χρόνων για θέματα ιδιοκτησίας και χρήσης, επιτέλους λύσαμε το πρόβλημα και όλοι οι πιστοί θα έχουν σύντομα έναν νέο ναό του Αγίου Προκοπίου, για να επιστρέψει όπως ήταν, με την ίδια δυναμικότητα, αλλά φυσικά, τώρα ως αναπαλαιωμένη εκκλησία, όχι πια ως αυτοσχεδιασμός (του κτιρίου) που είχαμε αυτά τα 30 χρόνια. 

Έτσι επαναφέρουμε την ιστορία στη θέση της, ανατρέπουμε μια αδικία και σταματάμε τους αυτοσχεδιασμούς. 

Στον Οίκο του Θεού, ειδικά σε μια πόλη όπως τα Τίρανα, υπάρχει χώρος για όλους και αυτό θα είναι πραγματικά ένα μεγάλο σπίτι, ανοιχτό σε όλους, ακόμη και για πιστούς, φυσικά έχουν πρωταρχικό ενδιαφέρον να προσκυνήσουν, αλλά φυσικά και για την πόλη, αφού θα υπάρχει και κοινοτικό κέντρο, όπου η πόλη επωφελείται και από δημόσιο χώρο», είπε ο Βελιάι.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον Δήμαρχο Τιράνων για την ανοικοδόμηση του ναού του Αγίου Προκοπίου.

 «Αν οι πέτρες του μπορούσαν να μιλήσουν, θα μας έλεγαν ολόκληρη την ιστορία της πόλης μας, αν ήταν μαγνητόφωνα που μπορούσαν να ηχογραφήσουν, θα μας έλεγαν όλη την ιστορία της πόλης μας. Ευχαριστούμε τον αγαπημένο μας πρόεδρο, κ. Βελιάι, για τις προσπάθειες που έγιναν, οι οποίες έδωσαν την ευκαιρία στην Εκκλησία να ανοικοδομηθεί σε αυτό το μέρος μετά από 30 χρόνια. 

Ο Άγιος Προκόπιος θα είναι ανοιχτός για όλους. Η νέα εκκλησία θα είναι σε αρμονία με την ομορφιά της χώρας εδώ και θα είναι κάτι ξεχωριστό για την πόλη των Τιράνων. Θα είναι στο κέντρο των Τιράνων, τόπος αλήθειας, τόπος αγάπης και τόπος ομορφιάς», είπε ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος.

The Hellenic Information Team

© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου