Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Τετάρτη 24 Μαΐου 2023

Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βορειοηπειρωτικού Αγώνα ( ΠΑ.ΣΥ.Β.Α.)

    

 
3 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ – ΠΑΤΡΑ - ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ – ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ , 7 / 8 / 9   ΙΟΥΝ 2023

1η Ηµέρα : Τρίκαλα –Μεσολόγγι - Πάτρα

07:00, Αναχώρηση από τα Τρίκαλα με προορισμό το Μεσολόγγι, μέσω Εγνατίας, κάνοντας σύντομη στάση καθ΄οδόν για ξεκούραση στα Ιωάννινα. Συνεχίζουμε την διαδρομή μας μέσω Ιόνιας οδού.

Επόμενη στάση στον κήπο των Ηρώων, το ιστορικό εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής και την περίφημη λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου. Ελεύθερος χρόνος για καφεδάκι και βόλτα στο Μεσολόγγι (γεύμα) .

Μεσολόγγι .Κήπος Ηρώων

Επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για την Πάτρα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο στο κέντρο της Πάτρας.

Ι.Ν. Αγίου Ανδρέα

Πρώτη γνωριμία με την πόλη (Ι.Ν. Αγίου Ανδρέα, Ιστορικό κέντρο, Θέατρο Απόλλων, Ρωμαϊκό Ωδείο, πεζόδρομος Αγίου Νικολάου, πλατεία Τριών Συμμάχων, πεζόδρομος Ρήγα Φεραίου). Διανυκτέρευση.  

2η Ημέρα : Πάτρα – Καλάβρυτα – Πύργο Ηλείας

Πρωινό στο ξενοδοχείο  και ύστερα αναχωρούμε για το Διακοφτό.

Οδοντωτός  Σιδηρόδρομος

Από εκεί επιβιβαζόμαστε στον Οδοντωτό Σιδηρόδρομο (προαιρετικό) και μέσα από μία μαγευτική διαδρομή στο εντυπωσιακό φαράγγι του Βουραϊκού, φτάνουμε στα Καλάβρυτα, την ιστορική ορεινή κωμόπολη της Αχαϊας (Ι.Μ. Αγίας Λαύρας, Μονή Μεγάλου Σπηλαίου, Αρχοντικό Παλαιολογίνας, Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος,). Εδώ θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για περιήγηση ,(  καφέ και  γεύμα ) .

Ι.Μ. Αγίας Λαύρας

Μέγα Σπήλαιο

Το απόγευμα αναχωρούμε με το πούλμαν  για Πύργο Ηλείας.

Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο , δείπνο , διανυκτέρευση.

3η Ημέρα:  Πύργο Ηλείας – Τρίκαλα

Πρωινό στο ξενοδοχείο  και ύστερα αναχωρούμε για να  γνωρίσουμε την Αρχαία Ολυμπία, η οποία δεν ήταν μια απλή πόλη με μόνιμους κατοίκους, αλλά ένα ιερό κτιρίων και ναών αφιερωμένο στους Θεούς που προστάτευαν τους Αγώνες.


 

Αρχαία Ολυμπία

Ο ξεναγός  θα μας οδηγήσει στον  μεγάλου αρχαιολογικού ενδιαφέροντος χώρο, οποίος ανασκάφηκε τον 19ο αιώνα από μια γερμανική ομάδα αρχαιολόγων. Η Ολυμπία, σύμφωνα με  το θρύλο, χτίστηκε ως επιθυμία του βασιλιά των θεών (Δία) για να προωθήσει τη λατρεία του  μεταξύ των Ελλήνων. Περπατώντας στον χώρο, θα  παρατηρήσουμε τα ερείπια του ναού του Δία, το γυμναστήριο, τον ιππόδρομο και το Ολυμπιακό στάδιο όπου διεξήχθησαν οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες, σχεδιασμένο για να φιλοξενήσει μέχρι και 40.000 θεατές.

Τελειώνοντας την ξενάγηση, μπορούμε να απολαύσουμε μια σύντομη στάση στην πόλη της Ολυμπίας, όπου θα μας δοθεί ελεύθερος χρόνος για ψώνια στα  καταστήματα αναμνηστικών και τουριστικών ειδών ή μπορούμε να χαλαρώσουμε σε μια από τις καφετέριες, απολαμβάνοντας την ομορφιά του τόπου.

Γαλαξίδι

Αφήνοντας πίσω μας την πόλη της Ολυμπίας, θα επιβιβαστούμε στο όχημα για το ταξίδι επιστροφής μέσω Ναυπάκτου – Γαλαξιδιού – Ιτέας (γεύμα ).

ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Περιλαμβάνει:

Μεταφορές σύμφωνα με το πρόγραμμα δύο (2) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο .

Δεν Περιλαμβάνει:

Εισόδους σε μουσεία , αρχαιολογικούς χώρους και οδοντωτό σιδηρόδρομο .

 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 Για οποιαδήποτε πληροφορία στον ΠΑ.ΣΥ.Β.Α.  ( 6936709758 -  6976194709 ) και στο τουριστικό γραφείο ΚΟΥΡΕΝΤΑΣ ΤΟΥΡΣ : ( 24310-25043 –

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου