Οι Έλληνες Βλάχοι για μια ακόμη φορά αφήνονται στην μοίρα τους-Ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να μην θέλει με τίποτα να αποκτήσει η χώρα μας μαχητικά F-35 ενώ δεν στηρίζει τον Φ. Μπελέρη στην Χιμάρα
Σοκ δέος με τους επίσημους και ανεπίσημους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ, όπως η κ. Ελένη Καλογεροπούλου που βγήκε σε εκπομπή για να μας πει, διάβασε την ( ανύπαρκτη) σύμβαση για την προμήθεια των μαχητικών F-35 από ΗΠΑ, και αυτή αναφέρει (!!) δήθεν ότι η Ελλάδα δεν θα μπορεί να χρησιμοποιήσει τα μαχητικά αυτά κατά της Τουρκίας.
Σύμβαση για τα F-35 φυσικά δεν υφίσταται, όσο για την άδεια των ΗΠΑ για χρήση του μαχητικού κατά της Τουρκίας, αυτό όπως ανέφερε και ο Πτέραρχος ε.α. Κ.Ιατρίδης, όλα θα τα δούμε γραπτώς και μετά θα σχολιάσουμε οτιδήποτε.
Το έτερο ατόπημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι σύμφωνα με εκπρόσωπο του κόμματος αυτού, ο Φρέντυ Μπελέρης, (που είναι αυτήν την στιγμή που μιλάμε στο νοσοκομείο, μεταφερθείς από την φυλακή λόγω προβλήματος υγείας), είναι Αλβανός πολίτης και δεν πρέπει η ελληνική πολιτεία να ασχολείται και...πολύ με την περίπτωση του.
Έτσι κατανοούν κάποιοι την εθνική πολιτική για τους απανταχού Έλληνες, και έτσι ζητούν μετά την ψήφο τους στις εθνικές εκλογές.
Οι Σκοπιανοί θα δεχθούν μέχρι και τους Αιγύπτιους στο Σύνταγμα αλλά όχι τους Έλληνες
Ο ΣΥΡΙΖΑ και η συμφωνία των Πρεσπών δέχθηκαν ράπισμα από την επιτυχία των Βουλγάρων να πετύχουν περισσότερα στην συμφωνία μαζί τους.
Το υπουργείο Δικαιοσύνης της πΓΔΜ θα στείλει στο κοινοβούλιο της χώρας, πρόταση για την προσθήκη των Βουλγάρων στο σκοπιανό σύνταγμα, ως προϋπόθεση για την έναρξη των διαπραγματεύσεων για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Το κείμενο, όπως αναφέρθηκε στην ομάδα εργασίας που προετοίμασε τις συνταγματικές αλλαγές, έχει ήδη υποβληθεί στο σκοπιανό Υπουργείο Δικαιοσύνης και περιέχει, εκτός από τους Βούλγαρους, ακόμη πέντε «τμήματα λαών» που θα προστεθούν ως μειονότητες της χώρας.
Ωστόσο, ακόμη και αυτό δεν εγγυάται ότι τα Σκόπια θα αλλάξουν το σύνταγμά τους, αφού η κοινή γνώμη είναι συντριπτικά «κατά», ενώ το αντιπολιτευόμενο VMRO-DPMNE αποκλείει οποιαδήποτε υποστήριξη, ειδικά πριν από τις εκλογές, το αργότερο το καλοκαίρι του 2024 ή ενδιάμεσα.
Οι αλλαγές στο σύνταγμα απαιτούν θετική ψήφο από τα δύο τρίτα των βουλευτών (80 από τους 120) και η κυβέρνηση δεν έχει καν 65.
Τα Σκόπια βρίσκονται υπό έντονη πίεση από τη Δύση, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ολλανδίας, των οποίων ο πρεσβευτής οργισμένος κάλεσε τη χώρα να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της.
Μέρος της καθυστέρησης του νέου ψηφίσματος πριν φτάσει στο κοινοβούλιο οφείλεται σε τεχνικές διαδικασίες, συμπεριλαμβανομένης της μετάφρασης του κειμένου στα αλβανικά.
Σε μια προσπάθεια να ηρεμήσουν την ένταση που προκαλεί το θέμα στα Σκόπια, (οι Κροάτες, οι Σλοβένοι, οι Μαυροβούνιοι, οι Εβραίοι και οι Αιγύπτιοι) θα ζητηθεί να προστεθούν μαζί με τους Βούλγαρους στο σκοπιανό σύνταγμα , παρά τα διφορούμενα σχόλια για το θέμα μεταξύ των Σκοπιανών ιστορικών).
Η προθεσμία για αυτές τις αλλαγές είναι ο Νοέμβριος, οπότε πρέπει να ολοκληρωθεί ο έλεγχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και να γίνει η Δεύτερη Διακυβερνητική Διάσκεψη, στην περίπτωση της ΠΓΔΜ, αυτές είναι οι ουσιαστικές διαπραγματεύσεις.
Ο Πρωθυπουργός της χώρας Ντίμιταρ Κοβάτσεφσκι επιμένει ότι η απόφαση στο κοινοβούλιο είναι απαραίτητη για να συνεχίσουν τα Σκόπια στον δρόμο προς την ΕΕ.
“Ελπίζω ότι όλοι οι βουλευτές θα καταλάβουν τη σημασία αυτής της απόφασης και θα δώσουν την ψήφο τους υπέρ του λαού», τόνισε ο ίδιος.
Ο αρχηγός του VMRO-DPMNE, Χ.Μικόφσκι, δήλωσε ότι αν δεν περάσουν οι τροπολογίες θα σημάνει πτώση της κυβέρνησης και ότι υπό τις παρούσες συνθήκες δεν θα αποδεχτεί τη «βουλγαρική επιταγή».
Ο Πρόεδρος της χώρας Στέβο Πενταρόφσκι δήλωσε χθες ότι η διαδικασία για αλλαγές πρέπει να ξεκινήσει με ψήφιση του νόμου, ακόμη και αν δεν εξασφαλιστεί πλειοψηφία.
Οι συνταγματικές τροποποιήσεις ήταν μέρος της λεγόμενης «γαλλικής πρότασης» (της Γαλλίας ως εκ περιτροπής τότε προέδρου του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης), με την οποία η Βουλγαρία και τα Σκόπια συνέδεσαν τη συμμόρφωση με αρκετούς βουλγαρικούς όρους με μια ευρωπαϊκή διαδικασία διαπραγμάτευσης.
Το προοίμιο του νόμου αναφέρει ποιοι είναι οι πολίτες των Σκοπίων, και αυτοί είναι ο “μακεδονικός” λαός και όλα τα καθορισμένα «τμήματα λαών» που έχουν ίσα δικαιώματα και ευθύνες και που αποφασίζουν να ιδρύσουν τη «Δημοκρατία της (Βόρειας) Μακεδονίας ως ανεξάρτητο, κυρίαρχο κράτος , με σκοπό την καθιέρωση και ενίσχυση του κράτους δικαίου», των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και άλλων.
Μια άλλη προσθήκη στο άρθρο 49 του νέου νόμου αναφέρει ότι «η χώρα φροντίζει για την “μακεδονική” διασπορά του “μακεδονικού λαού”, του τουρκικού λαού, του βλάχικου λαού, του σερβικού λαού, του λαού των Ρομά, του βοσνιακού λαού και άλλων και τρέφει και αναπτύσσει τους δεσμούς με την πατρίδα».
Ταυτόχρονα (όπως αναφέρει η επόμενη παράγραφος του άρθρου 49) «η δημοκρατία δεν θα αναμειχθεί στα κυριαρχικά δικαιώματα άλλων χωρών και στις εσωτερικές τους υποθέσεις».
Όχι μόνο έπεισαν “κότσο” την τότε ελληνική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ οι Σκοπιανοί με την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά με αυτόν τον νόμο που θα περάσουν δεν αναγνωρίζουν τους Έλληνες Βλάχους ως μειονότητα μας που ζει στην περιοχή εδώ και τόσα χρόνια, αλλά σκέτο ως " βλάχική μειονότητα" ανοίγοντας την όρεξη άλλων χωρών( Ρουμανία) να θέσουν αργότερα θέμα “Βλάχων”.
Κάποτε στο Μοναστήρι, όπως και στο Κρούσοβο, υπήρχε ζωντανή Ελληνοβλάχικη κοινότητα.
Τώρα, μετά από πολλά χρόνια σκοπιανής προπαγάνδας και καταπίεσης έχει συρρικνωθεί, ωστόσο μέσα τους οι Βλάχοι των Σκοπίων νιώθουν και είναι Έλληνες και Ορθόδοξοι.
Μπορεί στις στατιστικές του κράτους των Σκοπίων να μη συμπεριλαμβάνονται ως ξεχωριστή κοινότητα και να συνυπολογίζονται ως Σκοπιανοί, στην πραγματικότητα δεν έχουν χάσει την Ελληνορθόδοξη συνείδησή τους, έστω και αν φοβούνται να την εκδηλώσουν.
Οι ερασιτεχνισμοί και αποδοχή ανιστόρητων όρων στην συμφωνία των Πρεσπών από την ελληνική πλευρά, είναι κάτι που θα το βρούμε μπροστά μας 1000 % τα επόμενα χρόνια.
Ο ελληνισμός βάλλεται από παντού και οφείλουμε να βγούμε και να δράσουμε αποφασιστικά, αφού ξεσκονίσουμε καλά την ιστορία μας, με την οποία μπορούμε να κατακτήσουμε τους πάντες.
PENTAPOSTAGMA
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου