Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023

The Guardian: «Ο υποκριτής σουλτάνος της Τουρκίας δεν πρέπει να μένει πλέον ατιμώρητος»

Οι επιθέσεις των ευρωπαϊκών μέσων ενημέρωσης κατά του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν γίνονται πιο σφοδρές όσο πλησιάζουν οι εκλογές, γράφει τούρκικο δημοσίευμα.

Αυτή τη φορά, η βρετανική εφημερίδα «The Guardian» δημοσίευσε άρθρο που ζητά την αναστολή της ένταξης της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ.

Το άρθρο τονίζει ότι «Ο υποκριτής "σουλτάνος" της Τουρκίας δεν είναι φίλος της Δύσης- Είναι καιρός να τηρήσουμε μια σκληρή στάση». 

Μετά το βρετανικό The Economist, το γερμανικό Stern και το Foreign Policy με έδρα τις ΗΠΑ, η εφημερίδα Guardian, ένα άλλο βρετανικό έντυπο, δημοσίευσε επίσης μια σκανδαλώδη ανάλυση για την Τουρκία.

Οι  σκανδαλώδεις αναφορές σημειώθηκαν στο άρθρο με τίτλο «Ο διπρόσωπος ‘σουλτάνος’ της Τουρκίας δεν είναι φίλος της δύσης».

Το άρθρο, που υπογράφεται από τον Simon Tisdall, αναφέρει ότι «η ολοένα και πιο εχθρική στάση του Προέδρου Ερντογάν απέναντι στο ΝΑΤΟ και τις δημοκρατικές αρχές δεν μπορεί πλέον να μείνει ατιμώρητη».

«Πρόεδρος στο ρόλο σουλτάνου...»

Υπογραμμίζοντας ότι η Τουρκία έχει σημαντική επιρροή στο σταυροδρόμι Ευρώπης, Ασίας και Μέσης Ανατολής, ο Tisdall έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις στο άρθρο του.

«Παρόλα αυτά, οι ολοένα και πιο επιθετικές, αυταρχικές και διχαστικές πολιτικές που ακολουθεί ο θερμοκέφαλος σουλτάνος ​​πρόεδρος στο εσωτερικό και στο εξωτερικό για περισσότερες από δύο δεκαετίες έχουν ανατρέψει όλες τις υποθέσεις. Η αξιοπιστία και η χρησιμότητα της Τουρκίας ως αξιόπιστου δυτικού συμμάχου έχει σχεδόν εκλείψει». 

«Διπρόσωπος ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν...» 

Το άρθρο τονίζει τα εξής θέτοντας ένα ερώτημα: «Το μπλοκάρισμα από τον Ερντογάν στην προσπάθεια της Σουηδίας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ  είναι το τελευταίο και τρομερό παράδειγμα εχθρικής συμπεριφοράς».

 «Ήρθε η ώρα να αποδεχθούμε ότι ο υποκριτής Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν είναι φίλος της Δύσης, θα τον τιμωρήσουμε ανάλογα;».

 Υποστηρίζοντας ότι η Τουρκία έχει μετατρέψει την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ σε εργαλείο εσωτερικής πολιτικής, ο Tisdall σχολίασε:

 «Η χρήση της ένταξης της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ για εσωτερικούς πολιτικούς σκοπούς είναι ένα τυπικό στοίχημα του Ερντογάν».

 Κατηγορώντας την πολιτική του Ερντογάν για τη Ρωσία ως «διπρόσωπη», ο συντάκτης υποστήριξε ότι η Τουρκία ακολουθεί επιθετική πολιτική κατά της Ελλάδας και του ΝΑΤΟ.--

The Hellenic Information Team

© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου