Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023

Δεν αστειευόμαστε, μια νύχτα θα έρθουμε ξαφνικά». Αδιανόητες απειλές Ερντογάν

«Δεν αστειευόμαστε, μια νύχτα θα έρθουμε ξαφνικά». Αδιανόητες απειλές Ερντογάν Τι του απαντά ο Μέγας Αλέξανδρος από τα βάθη της Ιστορίας!

Επιμένοντας στη ρητορική έντασης με την Ελλάδα, ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν χάνει την ευκαιρία όπου βρεθεί και όπου σταθεί να απειλεί την Ελλάδα με το συνηθισμένο πλέον σύνθημα «Μια νύχτα θα έλθουμε ξαφνικά». Μήπως πρέπει να μάθει λίγο πιο καλά ο κ. Ερντογάν την ένδοξη ιστορία της Ελλάδος; Βλέποντας το επικό έργο «Αλέξανδρος του 2004», βρίσκει κανείς απαντήσεις για τη γούνα του κ. Ερντογάν. Όταν το βράδυ πριν την μεγαλειώδη και νικηφόρα μάχη των Γαυγαμήλων ο Παρμενίων προτείνει στον Μ. Αλέξανδρο να επιτεθούν τη νύχτα για να πιάσουν τους Πέρσες στον ύπνο, παίρνει την απάντηση από τον Μ.  Αλέξανδρο: «δεν ήλθα μέχρι εδώ για να κλέψω νύχτα τη νίκη που μου ανήκει!».

Και για να έχουμε ένα καλό ερώτημα: Κύριε Ερντογάν με ποιο δικαίωμα και βάσει ποιας διεθνής συνθήκης έχετε το θράσος να θέλετε να επιτεθείτε σε μία άλλη χώρα; Είτε ημέρα είτε νύχτα; Μήπως για να ανακτήσετε εδάφη που σας ανήκαν; Αλήθεια ποια εδάφη σας ανήκαν ή ανήκουν ακόμη και σήμερα; Αυτά που κατακτήσατε με το σπαθί και τη βία τα τελευταία 600 χρόνια; Εσείς τολμήσατε να πείτε πρόσφατα στον Τουρκικό λαό, σε προεκλογική σας ομιλία στο Μπιλετζίκ στην κεντρική Τουρκία, κάνοντας αναδρομή στο ιστορικό οθωμανικό παρελθόν:

«ξεκινήσαμε από τα βάθη της Ασίας, φθάσαμε στην Προύσα και μετά απλωθήκαμε στη Μέση Ανατολή, σε όλα τα Βαλκάνια και φθάσαμε μέχρι τα τείχη της Βιέννης». Και συνεχίσατε: «Κάποιοι δεν μπορούν ακόμη να χωνέψουν την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Εμείς, ως έθνος, εξακολουθούμε να στεκόμαστε όρθιοι, επειδή δεν εγκαταλείψαμε ποτέ τα όνειρά μας. Μεταδίδουμε τον λόγο μας στην περιοχή μας και στον κόσμο. Σε αντίθεση με τη βρώμικη τάξη των ιμπεριαλιστών, τα όνειρά μας είναι πάντα προς την κατεύθυνση της ειρήνης και τη δικαιοσύνης».

Έχετε το θράσος να μιλάτε για ειρήνη και δικαιοσύνη όταν απειλείτε την εδαφική κυριαρχία της Ελλάδος που είναι και σύμμαχος χώρα του ΝΑΤΟ και σας ανέχονται οι άλλες δυνάμεις του; Λίγη ντροπή σε σας και τους συμμάχους μας! Αλλά πως θα ενθαρρύνετε τις δυνάμεις σας να έλθουν νύχτα στην Ελλάδα; Για ποιον λόγο; Και πάλι η απάντηση έρχεται από τα χείλη του Μ Αλέξανδρου. Εμψυχώνοντας τους στρατιώτες του, καβάλα στον Βουκεφάλα, πριν τη μάχη των Γαυγαμήλων τους είπε: «τιμάτε όλοι σας τους προγόνους μας και την πατρίδα μας. Ποιος είναι ο βασιλιάς Δαρείος που έχει στρατιώτες δούλους; Αυτοί οι άνδρες δεν πολεμούν για τα σπίτια τους. Εμείς είμαστε εδώ σήμερα ως Έλληνες ελεύθεροι άνθρωποι. Η μεγαλύτερη τιμή για έναν άνδρα είναι να πεθάνει με τους συμπατριώτες του πολεμώντας για την πατρίδα του. Δαμάστε τον φόβο σας και σας υπόσχομαι πως θα υποτάξετε τον θάνατο. Θα είμαι και εγώ μαζί σας και μάλιστα στη καρδιά της μάχης. Μια μέρα οι γιοί και τα εγγόνια σας θα σας κοιτάξουν στα μάτια και όταν σας ρωτήσουν γιατί πολεμήσατε τόσο γενναία στα Γαυγάμηλα, θα απαντήσετε με όλη τη δύναμη της σπουδαίας σας καρδιάς «ήμουν εκεί για την ελευθερία και τη δόξα της Ελλάδος». 

Κ. Ερντογάν μπορείτε να πείτε και σεις κάτι τέτοιο στους δικού σας στρατιώτες όταν τους παροτρύνετε να «έλθουν μία νύχτα στην Ελλάδα»; Δεν τολμάτε να πείτε κάτι τέτοιο! Δεν έχετε το ιστορικό βάρος και το ηθικό ανάστημα να ξεστομίσετε τέτοια λόγια! Γιατί, αλήθεια για πια δόξα και ποια πατρίδα θα τους μιλήσετε; Για την Οθωμανική Αυτοκρατορία που διέλυσαν οι μεγάλες δυνάμεις μετά τον Α Παγκόσμιο Πόλεμο; Γνωρίζετε με ποιους συμμαχήσατε σε αυτόν τον πόλεμο; Βάλτε το καλά στο μυαλό σας: εμείς οι Έλληνες άξια τέκνα των προγόνων μας θα προτάξουμε τα στήθη μας σε κάθε σας επίθεση προς την πατρίδα μας, είτε γίνει ημέρα είτε νύχτα.

Μιλάτε για ειρήνη εσείς όταν σκορπίζετε το θάνατο στη Κύπρο, στη Συρία, στην Αρμενία και όπου αλλού δεν έχετε κανένα δικαίωμα στρατιωτικής παρέμβασης! Τολμήσατε να πείτε ότι φθάσατε στα τείχη της Βιέννης! Για να δούμε όμως τι λένε οι ιστορικοί για την ανάπτυξη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Καταρχάς όλοι οι ιστορικοί συμφωνούν ότι η Οθωμανική αυτοκρατορία ιδρύθηκε στα τέλη του 13ου αιώνα. Μέχρι τότε Ελληνικοί και άλλοι πληθυσμοί ζούσαν διάσπαρτα σε διάφορα μέρη της Βαλκανικής χερσονήσου, της Μικράς Ασίας, στον Εύξεινο Πόντο και αλλού. Η Αυτοκρατορία που δημιουργήθηκε κατά τα χρόνια της εκστρατείας του Μεγάλου Αλεξάνδρου και μετά, περιελάβανε τις περιοχές από τα ανατολικά παράλια της Αδριατικής έως τη βορειοδυτική Ινδία. Τα αρχαιολογικά ευρήματα δείχνουν Ελληνόφωνους πληθυσμούς να βρίσκονται στα νότια Βαλκάνια πριν το 2000 π.Χ. Η κορύφωση της Ελληνικής παρουσίας αναδεικνύετε με την δημιουργία της Αυτοκρατορίας του Μεγάλου Αλεξάνδρου (330 π.Χ. μέχρι την πτώση της από τη Ρώμη.) Η Βυζαντινή αυτοκρατορία (330-1453) ακολουθεί τη Ρωμαϊκή και καταλύθηκε μόνο με τον ερχομό των φυλών από τα βάθη της Ασίας. Έτσι δημιουργήθηκε η Οθωμανική αυτοκρατορία (1299-1922). Πως όμως επετεύχθη αυτό; Με το σπαθί και τη βία των Οθωμανών που ήλθαν από τα βάθη της Ασίας (εσείς το είπατε!). Μετά την πτώση του Βυζαντίου το 1453 ο δρόμος προς την Ευρώπη έμεινε ανοιχτός για την εξάπλωση των Οθωμανών που προχώρησαν καταλαμβάνοντας σταδιακά την Πελοπόννησο, την Στερεά Ελλάδα, τη Μακεδονία, την Αλβανία, μέρος της Πολωνικής Ουκρανίας και την Ουγγαρία, προχωρώντας μέσα από τα Βαλκάνια, μέχρι που έφτασαν στην Βιέννη.

ΝΑΙ κ. Ερντογάν φθάσατε μέχρι τη Βιέννη. Δεν την κατακτήσατε όμως ποτέ! Η Βιέννη δέχθηκε δύο επιθέσεις των Οθωμανών: το Σεπτέμβριο του 1529 και τον Μάρτιο του 1682. Παρά την ανθρώπινη αριθμητική και πολεμική υπεροχή των Οθωμανών οι Αυστριακοί (με τη βοήθεια και άλλων Ευρωπαίων) κατόρθωσαν να αμυνθούν νικηφόρα και τις δύο φορές. Στην πρώτη εκστρατεία ο Σουλεϊμάν ξεκίνησε από την Κωνσταντινούπολη. Στην Βιέννη έφτασαν πρώτοι είκοσι χιλιάδες, οι οποίοι λεηλάτησαν όλα τα μέρη και φόνευσαν τον άμαχο πληθυσμό με τον πλέον φρικιαστικό τρόπο. Έσφαξαν τους άμαχους, βίασαν τα ανήλικα κορίτσια, ξεκοίλιασαν τις εγκύους γυναίκες, παλούκωσαν τα έμβρυα που έβγαλαν από τις κοιλιές των μανάδων τους ή τα τρύπησαν με τα δόρατά τους και τα περιέφεραν εν είδη τρόπαιου. Οι σκηνές αυτές σώθηκαν από αυτόπτες μάρτυρες και μεταφέρθηκαν σε όλη την Ευρώπη, ενώ επιβεβαιώνονται και από Τούρκικα χρονικά αρχεία της εποχής. Τα γνωρίζετε όλα αυτά κ. Ερντογάν; Αυτή είναι η κατεύθυνση της ειρήνης και της δικαιοσύνης που αδιάντροπα επικαλείστε και σήμερα;

Ο μεγάλος Τούρκος ιστορικός Taner Akcam σε πρόσφατο άρθρο του τονίζει: 

«Οι Τούρκοι εξαφάνισαν παντού πολιτισμούς και δεν προστάτευσαν ποτέ αυτά που βρέθηκαν στην ιδιοκτησία τους». «Δεν είναι με κανένα τρόπο πολιτισμένος λαός και δεν κατάφερε να σταθεί αντάξια στο επίπεδο πολιτισμού των εδαφών που κατέκτησε». «Δεν καρπίζει τίποτα στο έδαφος που πάτησε το πόδι Οθωμανού». «Ξεράθηκαν και δεν φυτρώνουν ούτε χορτάρια εκεί που πάτησαν Οθωμανοί». «Οι Τούρκοι ποδοπατούν σε κάθε βήμα που κάνουν στην Βαλκανική Χερσόνησο τα έργα πολιτισμού χιλιάδων χρόνων». «Ο Τούρκος όπου βρει δένδρο θα το κόψει». «Οι Οθωμανοί δεν έκαναν τίποτα άλλο από το να καίνε, να ρημάζουν, να καταστρέφουν τα μέρη που κατέκτησαν».

Τι έχετε να πείτε για όλα αυτά κ. Ερντογάν; Θα τα επαναλάβετε στα μέρη που θα έλθετε να καταλάβετε μία νύχτα; Μολών Λαβέ είπε και ο Λεωνίδας βασιλιάς της Αρχαίας Σπάρτης αντιμετωπίζοντας μια άλλη Ασιατική επιδρομή στα ιερά χώματα της Ελλάδας. Τα τέκνα αυτής της υπερήφανης Χώρας θα σας δώσουν την απάντηση που σας αξίζει είτε ημέρα είτε νύχτα!

του Πέτρου Π. Γρουμπού, Ομότιμου καθηγητή Πανεπιστημίου Πατρών,

International Hellenic Association


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου