Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023

Το τουρκικό ευχαριστώ στην Ελλάδα για τους σεισμούς: Άσκηση στα Δωδεκάνησα εντός του ΕΕΧ.

Εκεί κατέληξαν οι αγκαλιές, τα φιλιά και οι αερολογίες Δένδια-Τσαβούσοβλου

Αποκαλυπτικές είναι οι πληροφορίες που αναφέρουν ότι στις 14 Φεβρουαρίου και όταν η Τουρκία είχε χτυπηθεί από τους φονικούς σεισμούς και η κυβέρνηση έστελνε την ΕΜΑΚ και το Ν.Δένδια για να αγκαλιαστούν και να σώσουν Τούρκους πολίτες, το τουρκικό κράτος ως “ευχαριστώ” δέσμευε περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελορίζου για πραγματοποίηση πολεμικής άσκησης με drone TB-2 Bayraktar εντός του Εθνικού Εναέριου Χώρου (ΕΕΧ).

Μάλιστα ήταν τέτοιο το τουρκικό θράσος που στην ελληνική ΝΟΤΑΜ που εκδόθηκε οι Τούρκοι απάντησαν ότι δεν αναγνωρίζουν εναέρια ελληνικά σύνορα στα 10ν.μ.!

Αυτό είναι το πρώτο χτύπημα καθώς λίγες ημέρες μετά ακολούθησε η δήλωση του Τσαβούσογλού που δήλωνε αναφερόμενος στο Κυπριακό, ότι οι προσπάθειες για ομοσπονδία εδώ και 50 χρόνια δεν απέδωσαν αποτέλεσμα.

«Υπάρχει ένας απλός λόγος για την αποτυχία. Η Ελληνοκυπριακή πλευρά δεν θέλει να μοιραστεί την εξουσία και τον πλούτο με τους Τουρκοκύπριους οι οποίοι είναι συνιδιοκτήτες στο νησί», είπε ο Τσαβούσογλου.

Και το ζήτημα είναι για ποια ΜΟΕ και για ποια θετική κίνηση μιλούν στο ελληνικό ΥΠΕΞ λέγοντας πως «κάθε κίνηση που οδηγεί προς την ομαλοποίηση των σχέσεων μας με την Τουρκία, είναι ευπρόσδεκτη και η Ελλάδα είναι πρόθυμη να ανταποκριθεί».

DEFENCE NET


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου