Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023

"Βόμβα'' από τον τέως Αλβανό Πρόεδρο Μπερίσα: Ο Έντι Ράμα είναι ένας Ρώσος πράκτορας με επιρροή

Ο Μπερίσα λέει ότι έχει αυτή την πεποίθηση αναλύοντας τις θέσεις και τις πολιτικές δηλώσεις του πρωθυπουργού Έντι Ράμα

Ο πρώην πρωθυπουργός και αρχηγός του DP Σαλί Μπερίσα θεωρεί τον Πρωθυπουργό Έντι Ράμα παράγοντα επιρροής της Ρωσίας.

Ο επικεφαλής του γαλάζιου αρχηγείου έκανε αυτή τη δήλωση κατά την εβδομαδιαία συνομιλία με τους δημοσιογράφους.

Ο Μπερίσα λέει ότι έχει αυτή την πεποίθηση αναλύοντας τις θέσεις και τις πολιτικές δηλώσεις του πρωθυπουργού Έντι Ράμα.

«Αυτό που γνωρίζω με τη βαθύτερη πεποίθηση και την πιο καθαρή πολιτική συνείδηση, ο Έντι Ράμα είναι ένας σημαντικός πράκτορας του Κρεμλίνου. Ο άνθρωπος που κάνει εκστρατείες στην Ευρώπη για να δικαιολογήσει τη μη συμμόρφωση της Σερβίας με τις κυρώσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ κατά του Κρεμλίνου, υποστηρίζει περισσότερο το Κρεμλίνο παρά τον Βούτσιτς. Και προσπαθεί να πείσει τον κόσμο ότι η Σερβία, το υπόβαθρο του βάρβαρου Ρώσου επιτιθέμενου, είναι καλύτερο από το να μην είναι έτσι. 

Ο Έντι Ράμα είναι ένας Ρώσος πράκτορας με επιρροή γιατί με την υποστήριξή του στο πρόγραμμα Open Balkans, υποστηρίζει τα Βαλκάνια που επέλεξαν να υποστηρίξουν ο Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Σεργκέι Λαβρόφ. Ο Λαβρόφ δεν έκρυψε καθόλου ότι στήριξε αυτά τα Βαλκάνια ενάντια στα Βαλκάνια των Βρυξελλών. Τα Βαλκάνια των Βρυξελλών είναι πρωτοβουλία του Βερολίνου».

Αυτό που ξέρει σίγουρα ο Μπερίσα είναι ότι ο Έντι Ράμα έχει μια γραμμή αίματος με τη Ρωσία.

«Ο Έντι Ράμα είναι ένας παράγοντας με επιρροή. Ο παράγοντας επιρροής μπορεί να είναι το άτομο που έχει επιρροή, έχει μια θέση με την οποία ασκεί επιρροή. Μπορεί να προσληφθεί, αλλά μπορεί και να μην προσληφθεί καθόλου. Λειτουργεί στην ίδια πολιτική γραμμή. Δεν μπορώ να πω αν ο Έντι Ράμα επιστρατεύεται ή όχι. Ξέρω τη γραμμή αίματος του και τη ρωσική σχέση του σίγουρα, έχει αίμα, αλλά δεν ξέρω περισσότερα. Ξέρω ότι ο πατέρας του ήταν στο αρχείο «Μητρόκλιν», αλλά δεν ξέρω περισσότερα. Κρίνω από τις δηλώσεις».

Ο Μπερίσα λέει ότι υπάρχουν διάφορες κατηγορίες πρακτόρων με επιρροή.

«Όπως γνωρίζω ότι στον ορισμό των πρακτόρων με επιρροή, η δεύτερη κατηγορία πρακτόρων με επιρροή είναι αυτοί που δεν έχουν υπογράψει, αλλά επηρεάζουν με τις δηλώσεις και τις στάσεις τους προς το συμφέρον μιας άλλης εξουσίας. Υπάρχει μια τρίτη κατηγορία πρακτόρων με επιρροή, που επίσης δεν έχουν υπογράψει, αλλά που ονομάζονται χρήσιμοι ηλίθιοι. Δεν μπορώ να πω ότι ο Ράμα είναι χρήσιμος ηλίθιος ή ότι δεν είναι ηλίθιος. Ο χρήσιμος ηλίθιος είναι αυτός που λέει βλακεία και με την ηλιθιότητα του υπηρετεί τυφλά κάποιον άλλο χωρίς κανένα σκοπό αλλά δεν καταλαβαίνει τι κάνει. Ο Ράμα δεν είναι έτσι. Ο Ράμα είναι σε άλλη κατηγορία, είναι ο μόνος πρωθυπουργός στην Ευρώπη που απαιτεί από τη Σερβία να μην αντικατοπτρίζει τις κυρώσεις κατά του Πούτιν », δήλωσε ο Σαλί Μπερίσα. 

PENTAPOSTAGMA


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου