Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023

Ο Ερντογάν θα ανακοινώσει προεκλογικά την προσάρτηση της Κατεχόμενης Κύπρου

Η Τουρκία πρόκειται να προσαρτήσει «εντελώς και οριστικά» την κατεχόμενη από τουρκικό στρατό βόρειο τμήμα της Κύπρου. γράφει το ρωσικό δημοσίευμα

Ο βραβευμένος με Νόμπελ Ειρήνης 2007, καθηγητής Οικονομικών και Ηθικής και διευθυντής του Διεθνούς Ινστιτούτου Κύπρου, Θεόδωρος Παναγιώτου, δήλωσε ότι η Τουρκία πρόκειται να προσαρτήσει πλήρως και οριστικά την Κατεχόμενη Κύπρο τους επόμενους μήνες. Αυτό αναφέρει το ειδησεογραφικό portal «RusCyprus».

Σύμφωνα με τον καθηγητή, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το χρειάζεται για να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές, που θα διεξαχθούν στις 14 Μαΐου.

 Η ένταξη του βόρειου τμήματος της Κύπρου στην Τουρκία θα επεκτείνει την επικράτειά της για πρώτη φορά μετά από 100 χρόνια:

«Το αναφέρω τώρα γιατί προβλέπω ότι η μισή πατρίδα μου θα χαθεί για πάντα και νιώθω την ίδια ηθική υποχρέωση να προειδοποιήσω τους συμπολίτες που μπορεί να μην αντιληφθούν ότι η προσάρτηση των κατεχόμενων από την Τουρκία αναμένεται σε λίγους μήνες, στο μεσοδιάστημα κυπριακών και τουρκικών εκλογών».

Το γεγονός ότι είναι πιθανή η προσάρτηση της βόρειας Κύπρου είχε προειδοποιήσει τον Νοέμβριο του 2022 η εφημερίδα Καθημερινή, επικαλούμενη πηγές από το αρχηγείο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

The Hellenic Information Team

© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου