Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023

Τουρκία: Μήνυση κατά του Ερντογάν και υπουργών κατέθεσαν 61 δικηγόροι

Ομάδα δικηγόρων κατέθεσε μήνυση κατά υπουργών, νομαρχών, δημάρχων και εργολάβων, συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του Διευθυντή Επικοινωνιών Φαχρετίν  Αλτούν, για υπευθυνότητα στην απώλεια ζωών στους σεισμούς που έπληξαν το Καχραμανμαράς και 10 επαρχίες.

Στην μήνυση, υποστηρίχθηκε ότι ο Ερντογάν και άλλοι ύποπτοι διέπραξαν 11 διαφορετικά εγκλήματα και ζητήθηκε η δημόσια μήνυση εναντίον τους.

Οι 61 δικηγόροι υπέβαλαν την ποινική μήνυση στον επικεφαλής της Εισαγγελίας στην Άγκυρα.

«Ο Ερντογάν καταφεύγει στη μοιρολατρία»

 Στη μήνυση που κατέθεσαν υπενθυμίζεται η δήλωση του προέδρου Ερντογάν «Αυτά είναι πράγματα που είναι στο σχεδιασμό του πεπρωμένου».

«Ενώ ο λαός αναγκάζεται να εκπληρώσει τις ευθύνες που το κράτος δεν μπορεί να εκπληρώσει, με τα δικά του ανεπαρκή μέσα, σε κάθε πόνο που αντιμετωπίζει η χώρα μας, ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καταφεύγει στη μοιρολατρία», αναφέρεται  χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή τους. 

Τους κατηγορούν για 11 εγκλήματα 

Οι δικηγόροι ανέφεραν ότι οι ύποπτοι στην αναφορά «προκάλεσαν τη θανάτωση και τον τραυματισμό περισσότερων του ενός ατόμων με πιθανή πρόθεση», «εσκεμμένη αμέλεια», «παραμέληση εποπτικού καθήκοντος», «κατάχρηση καθήκοντος», «απειλή», «εξύβριση», «μπλοκάρισμα επικοινωνίας», υποστήριξαν ότι διέπραξαν τα αδικήματα της «μη τήρησης της υποχρέωσης συνδρομής ή ειδοποίησης», « εγγύησης στέγασης», «διαφθορά στην εκτέλεση των εργασιών» και «καταστροφή, απόκρυψη ή αλλαγή αποδεικτικών στοιχείων του εγκλήματος».

  Στην αίτηση οι δικηγόροι ζήτησαν να διεξαχθεί έρευνα κατά του Προέδρου, υπουργών, περιφερειαρχών, δημάρχων και άλλων επωνύμων και να υποβληθεί δημόσια μήνυση.--

The Hellenic Information Team 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου