Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2022

Ενώπιον σημαντικών εξελίξεων- Νέα ιστορική δήλωση της τουρκικής κυβέρνησης: «Θέλουμε να ξηλώσουμε τις ΗΠΑ – Χωρίς την Αμερική, δεν θα υπήρχε PKK»

"Θα τους πετάξουμε έξω από την Μέση Ανατολή"

Σε δεύτερη ιστορική δήλωση που αφορά ολόκληρη την ευρύτερη περιοχή προχώρησε μέλος της τουρκικής κυβέρνησης. Το δεξί χέρι του Ρ.Τ.Ερντογάν, ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, τόνισε πως στόχος της τουρκικής κυβέρνησης είναι να ξηλώσει τις ΗΠΑ από την Τουρκία και από την Μέση Ανατολή.

Υπενθυμίζουμε ότι προηγήθηκε η δήλωση του κυβερνητικού εταίρου του Ρ.Τ. Ερντογάν, Ν.Μπαχτσελί, ο οποίος χαρακτήρισε τις ΗΠΑ Νο1 στρατηγική απειλή.

Είναι φανερό πως βρισκόμαστε ενώπιον ιστορικών εξελίξεων στην περιοχή μας. Οι απανωτές δηλώσεις μελών της τουρκικής κυβέρνησης δεν συνιστούν μόνο απλές εκφράσεις αντιαμερικανισμού αλλά αποτελούν προάγγελο εξελίξεων.

Με ορίζοντα το 2023 ο Ερντογάν ετοιμάζεται όχι μόνο για επίθεση στην Ελλάδα αλλά και για την τελική λύση της συνεργασίας του με τις ΗΠΑ και φυσικά το ΝΑΤΟ.

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών έκανε τις επίμαχες δηλώσεις απευθυνόμενος στις οικογένειες ανταρτών, οι οποίες υποστηρίζουν ότι τα παιδιά τους έπεσαν θύματα απαγωγής από την κουρδική οργάνωση ΡΚΚ και, για το λόγο αυτό, διαμαρτύρονται εδώ και τρία χρόνια έξω από τα κεντρικά γραφεία του φιλοκουρδικού Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (HDP), στο Ντιγιάρμπακιρ της νοτιοανατολικής Τουρκίας.

 «Θέλουμε να ξηλώσουμε την Αμερική»

«Η τρομοκρατική οργάνωση θα τελειώσει σύντομα στην Τουρκία, μην ανησυχείτε. Αυτό όμως δεν μας φτάνει, πρέπει να το διώξουμε και από την περιοχή γύρω μας», δήλωσε ο Σοϊλού, απευθυνόμενος στο κοινό που τον παρακολουθούσε.

Και σημείωσε χαρακτηριστικά:

«Ξηλώνοντας την τρομοκρατική οργάνωση, θέλουμε να ξηλώσουμε την Αμερική. Το λέω με κάθε ειλικρίνεια: Επί χρόνια αναστατώνουν αυτή τη γεωγραφία με πραξικοπήματα. Αλεβίτες-Σουνίτες, Τούρκους-Κούρδους, μας έβαλαν να πολεμάμε ο ένας εναντίον του άλλου».

«Προσπάθησαν να μας αποξενώσουν τον έναν από τον άλλον. Δεν θέλουν ο κόσμος να γνωρίζει τις αλήθειες της θρησκείας μας και τις αλήθειες του πολιτισμού μας», ανέφερε ο Σουλεϊμαν Σοϊλού.

Όπως ισχυρίστηκε, μάλιστα, «σήμερα, αν δεν υπήρχε η Αμερική, δεν θα υπήρχε η τρομοκρατική οργάνωση που λέγετε PKK/PYD. Ο δημιουργός του PKK και του PYD είναι η Αμερική. Δικοί τους υπηρέτες είναι».

Και προσέθεσε:

«Το πολιτικό κόμμα που ονομάζεται HDP είναι υπηρέτης των Αμερικανών μαζί με το PKK. Το λέω ανοιχτά. Εάν η Αμερική δεν διασφαλίσει το PKK και το PYD, δεν μπορεί να πάει ούτε μισό μέτρο στη Μέση Ανατολή. Δεν μπορεί να κρατηθεί ούτε σε μία σπηλιά».

Τα τελευταία 3 χρόνια, η Γερουσία των ΗΠΑ έχει παράσχει 2 δισεκατομμύρια δολάρια σε βοήθεια στο PKK/PYD.

Μαζί με το PKK, το HDP είναι υπηρέτης των ΗΠΑ. Αν δεν έχουμε ασφάλεια, είναι δυνατόν να πηγαίνουμε από μέρος σε μέρος τη νύχτα;

Εάν οι ΗΠΑ δεν διασφαλίσουν την ασφάλεια του PKK/PYD, δεν μπορούν να κάνουν βήμα μισού μέτρου.

Χωρίς τις ΗΠΑ, δεν θα υπήρχε PKK/PYD.

Η πατέντα του PKK και του PYD είναι η Αμερική, είναι υπηρέτης τους.

Δεν χρειαζόμαστε τις ΗΠΑ

Χρησιμοποιούν κάθε είδους σενάρια για να μας αποδυναμώσουν.

Η τρομοκρατική οργάνωση θα τελειώσει σύντομα στην Τουρκία, αλλά αυτό από μόνο του δεν μας αρκεί.

Πρέπει να το ξεριζώσουμε από τη γεωγραφία γύρω μας.

Πρέπει να διαλύσουμε τις ΗΠΑ.

Ειλικρινά σας λέω, δεν υπάρχει ούτε μπρος ούτε πίσω.

WAR  NEWS 24/7


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου