Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2022

Ιστορική δήλωση τουρκικής κυβέρνησης: “Kύρια στρατηγική απειλή oι ΗΠΑ” – Ταφόπλακα στα F-16

Τί έρχεται πλέον στα ελληνοτουρκικά;

Σε μια ιστορική δήλωση προχώρησε ο κυβερνητικός εταίρος και συνέταιρος του Ρ.Τ.Ερντογάν, Ν.Μπαχτσελί, καθώς χαρακτήρισε σε ομιλία του τις ΗΠΑ ως “κύρια στρατηγική απειλή”. Πρόκειται για πολύ σοβαρή δήλωση που έγινε μάλιστα δημόσια, και δείχνει το μέγεθος της ρήξης και της αποστασιοποίησης της Άγκυρας από την Ουάσιγκτον.

Σε προεκλογική ομιλία του, στα γραφεία του Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος (ΜΗΡ) της Τουρκίας, ο πρόεδρος του κόμματος, κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν και ηγέτης των Γκρίζων Λύκων, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, χρησιμοποίησε την Ελλάδα σε ένα επιθετικό-εθνικιστικό κοκτέιλ που απώτερο στόχο είχε τον πρόεδρο του κεμαλικού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Ξεκινώντας το παραλήρημά του  σχολίασε:

“Τι τρομερή αντίφαση, οι προκλήσεις της Ελλάδας δεν είναι στην ατζέντα του CHP. Ο αγώνας επιβίωσης στη Γαλάζια Πατρίδα δεν είναι στις έγνοιες του CHP. Φυσικά, η Ελλάδα σκηνοθέτησε τις καταχρήσεις που μπορούσε να κάνει για να ξεχειλίσει το ποτήρι. Το “λοκάρισμα” στα ραντάρ του συστήματος αεράμυνας S-300 των πολεμικών αεροσκαφών μας είναι ένα παράδειγμα ληστείας και απρέπειας που δεν πρέπει να μείνει χωρίς ανταπόδοση”.

Συνεχίζοντας ο Μπαχτσελί προσέθεσε, αντιγράφοντας πιστά τη γραμμή και τις δηλώσεις που έχει κάνει τις τελευταίες ώρες ο Τούρκος πρόεδρος:

“μια άλλη πτυχή του θέματος που προκαλεί σκέψη είναι ότι το εν λόγω “κλείδωμα” των ραντάρ έγινε στα πολεμικά μας αεροσκάφη που λειτουργούσαν στο πλαίσιο της αποστολής του ΝΑΤΟ. Το ΝΑΤΟ πρέπει να δράσει γρήγορα σε αυτήν την εχθρότητα. Έχοντας λοκάρει, η Ελλάδα, παραβιάζοντας τους κανόνες και τους νόμους, μπήκε στα ραντάρ της Τουρκίας και κύλησε στο πεδίο κρούσης.

Αυτή ακριβώς τη στιγμή, η δήλωση ‘Η Τουρκία είναι η μεγαλύτερη απειλή στην Ανατολική Μεσόγειο”, που εξέφρασε στην Αθήνα ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων του Κογκρέσου των ΗΠΑ είναι αλαζονεία, ανικανότητα και βλασφημία'” ,σχολίασε ο Μπαχτσελί και συνέχισε με το “ποίημα” πως η Ελλάδα είναι πιόνι στα χέρια των ΗΠΑ:

“Η κύρια στρατηγική απειλή βρίσκεται στις ΗΠΑ, οι οποίες προκαλούν την Ελλάδα να μετατρέψει τα όπλα της σε στρατιωτική βάση, να στρέψει τα όπλα στην Τουρκία και να δημιουργήσει μια στρατιωτική συσσώρευση για το σκοπό αυτό.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Τουρκία είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο με όλα τα στοιχεία της εθνικής ισχύος. Πρέπει να γίνει γνωστό σε όλους ότι δεν θα υποκύψουμε σε καμία προσπάθεια που θα βλάψει, θα καταστρέψει ή θα αποδυναμώσει την εθνική μας επιβίωση και τα κυριαρχικά δικαιώματα. Ο πρόεδρος του CHP και η ντροπιαστική συμμαχία πρέπει επίσης να ξεκαθαρίσουν την πολιτική τους θέση και με ποιανού την πλευρά βρίσκονται απέναντι σε αυτές τις εξελίξεις”, τόνισε ο Μπαχτσελί,

Αρνητικά μηνύματα των ΗΠΑ στην Τουρκία για τα F-16

Παράλληλα, συνεχίζουν να φθάνουν αρνητικά μηνύματα για τα F-16 από τις ΗΠΑ στην Τουρκία η οποία με βάση αυτό προσπαθεί να ισοσκελίσει, με προκλητικές δηλώσεις, τους S-300 με τους S-400.

Όπως συνόψισε ο απεσταλμένος του ΣΚΑΙ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, μπορεί οι διαβουλεύσεις- διαπραγματεύσεις Τουρκίας κι Αμερικής σε τεχνικό επίπεδο να βαίνουν ομαλώς εντούτοις τα μηνύματα που λαμβάνει η Άγκυρα από πολιτικής, κυρίως, πλευράς τόσο από τη αμερικανική κυβέρνηση όσο κι από το Κογκρέσο δεν είναι ιδιαίτερα θετικά, γεγονός το οποίο έχει ως αποτέλεσμα τον εκνευρισμό της γείτονος.

Ενδεικτικά, ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ για άλλη μια φορά προσπάθησε να ισοσκελίσει τους s-300 με τους -400.

Από την άλλη, ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υπογραμμίζει στις χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ πόσο σημαντική δύναμη είναι η Τουρκία δεδομένου του μεγέθους της ως στρατιωτική δύναμη, υποβαθμίζοντας την Ελλάδα που υποστηρίζεται από αυτές.

WAR  NEWS 24/7


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου