Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2022

Η Τσεχία κατηγορεί την Τουρκία για εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού

Η Τσεχία έχει αντιληφθεί την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού από την Τουρκία και την καταγγέλλει σε μια προσπάθεια να αφυπνίσει και τις άλλες χώρες της ΕΕ.

«Οι άνθρωποι αυτοί δεν έρχονται από την χώρα προέλευσής τους, τη Συρία, αλλά από την Τουρκία. Έχει αποδειχθεί» λέει ο Τσέχος Υπουργός Εσωτερικών Vít Rakušan.

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο και γι’ αυτό ανοίγει τον δρόμο προς την Ευρώπη για του Σύριους που διαμένουν στην Τουρκία για μεγάλο διάστημα, είπε ο Τσέχος Υπουργός Εσωτερικών σε ομιλία του στην Βουλή της χώρας, αναφέρεται σε δημοσίευμα του Remix News.

«Ο Ερντογάν αφήνει τους Σύριους (να φύγουν) εν όψει των προεδρικών εκλογών στη Τουρκία. Ανοίγει τον δρόμο για την Ευρώπη» είπε ο Vít Rakušan.

Οι μεταναστευτικές ροές έχουν αυξηθεί σημαντικά στην Τσεχία και ο Τσέχος Υπουργός κατηγορεί ευθέως την Τουρκία, η οποία έχει υπογράψει συμφωνία πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ με την ΕΕ, για να αποτρέπει την παράνομη μετανάστευση προς τις χώρες της ΕΕ.

«Έχουμε πλημμυρίσει στην Ευρώπη εξαιτίας της Τουρκίας. Γι’ αυτό υπάρχει τόση αύξηση (μεταναστών)» πρόσθεσε ο Τσέχος Υπουργός.

Σύμφωνα με τον Vít Rakušan το 95% των μεταναστών είναι από τη Συρία που κατέφυγαν στην Τουρκία πριν τον πόλεμο. Οι άνδρες αυτοί, έμειναν στην Τουρκία λόγω της συμφωνίας με την ΕΕ.

Ο Τσέχος Υπουργός κατηγόρησε και την Ουγγαρία για την αύξηση των μεταναστών στη χώρα του, καθώς η Ουγγαρία σταμάτησε να συμμορφώνεται με τη συμφωνία επιστροφής των παράνομων μεταναστών που εισήλθαν στην Τσεχία μέσω Ουγγαρίας.

Ο Τσέχος Υπουργός θα συναντηθεί για το θέμα με τους ομολόγους του από την Σλοβακία και την Γερμανία.

Η Τσεχία έχει παρατηρήσει αύξηση των μεταναστευτικών ροών. Οι παράνομοι μετανάστες στα τέλη Αυγούστου ήταν 3651 , ενώ το 2021 ήταν μόλις 1330, ενώ τα προηγούμενα χρόνια ήταν 200 – 400.

Φυσικά αυτοί οι αριθμοί προκαλούν γέλιο στην Ελλάδα, η οποία έφτασε σε σημείο να δεχτεί περίπου 1 εκατομμύριο παράνομους μετανάστες μέσα σε ένα χρόνο, ενώ ακόμη και σήμερα οι παράνομες αφίξεις είναι περισσότερες από 100 ημερησίως.

Πηγή: Cosmostatus

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου