Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2022

Γιώργος Σούρλας: Οι άταφοι πεσόντες στην Β. Ήπειρο

Το μικτό συνεργείο Ελλάδας - Αλβανίας εργάζεται στον ομαδικό τάφο των 1400 πεσόντων στην Πρεμετή Αργυροκάστρου

Με ικανοποιητικούς ρυθμούς συνεχίζεται η προσπάθεια αποκατάστασης της εθνικής εκκρεμότητας με τους άταφους πεσόντες στην Β. Ήπειρο  κατά το Έπος 1940 -41. Συνεχίζεται η αναζήτηση των οστών και ο τιμητικός ενταφιασμός.

Αυτά δήλωσε ο Πρόεδρος της Ένωσης Τέκνων και Συγγενών Πεσόντων Γ. Σούρλας μετά την συνάντηση του Δ.Σ.  της Ένωσης με την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Εθνικής  Άμυνας με τον νέο Πρόεδρό της, Υποστράτηγο  κ. Δημητρέλο.

Το μικτό συνεργείο Ελλάδας - Αλβανίας εργάζεται στον ομαδικό τάφο των 1400 πεσόντων στην Πρεμετή Αργυροκάστρου και θα συνεχίσει την αναζήτηση μετά από την Πρεμετή και σε άλλες περιοχές βάση του χάρτη που έχει εκπονηθεί για τους άταφους πεσόντες.

Η Ένωση ζήτησε να επισπευθούν οι διαδικασίες για την επέκταση του Στρατιωτικού Κοιμητηρίου στην Κλεισούρα, καθώς και για την ταυτοποίηση με την μέθοδο DNA, που με ενδιαφέρον και αγωνία περιμένουν οι συγγενείς των πεσόντων για τα προσφιλή τους πρόσωπα.

Ο κ. Σούρλας ανέφερε, ότι μετά από προσπάθειες δεκαπέντε και πλέον ετών, εντός του έτους πρόκειται να δημοπρατηθεί το μνημείο στο Καλπάκι, όπου θα αναγράφονται τα ονόματα των 1400 πεσόντων κατά τον Ελληνοιταλικό πόλεμο 1940 - 41,   εκεί που ξεκίνησε η εποποιία και ακούστηκε για πρώτη φορά η ιαχή των μαχητών «Αέρα, αέρα». 

PENTAPOSTAGMA

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου