Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2022

Τουρκία: Προφυλάκισαν Κούρδισσα βουλευτή με την κατηγορία της συμμετοχής σε “τρομοκρατική οργάνωση”

Η Σεμρά Γκιουζέλ, είναι γιατρός και βουλευτής του HDP

Τουρκικό δικαστήριο διέταξε την προφυλάκιση μιας βουλευτή του Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος (HDP), με κατηγορία που σχετίζεται με την τρομοκρατία, όπως δήλωσαν η αστυνομία στην Κωνσταντινούπολη, αλλά και ο δικηγόρος της, ενώ το κόμμα της χαρακτήρισε την προφυλάκιση ως παράνομη και ανήθικη.

Η Σεμρά Γκιουζέλ, είναι μέλος του HDP, ενώ η κοινοβουλευτική ασυλία της άρθηκε τον Μάρτιο, μετά από τη δημοσιοποίηση παλαιών φωτογραφιών της με έναν ένοπλο του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK) από τουρκικά ΜΜΕ. 


Σημειώνεται ότι ο ένοπλος με τον οποίο φωτογραφήθηκε ήταν ο αραβωνιαστικός της, ο οποίος αργότερα σκοτώθηκε σε ενέδρα του τουρκικού στρατού. Στο τηλέφωνο του νεκρού αντάρτη βρέθηκε η φωτογραφία πριν από μερικά χρόνια. Την φωτογραφία εκείνη κρατούσαν τόσα χρόνια οι αρχές και την διέρρευσαν φέτος στα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ.

Για την ίδια, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης με την κατηγορία της συμμετοχής της σε τρομοκρατική οργάνωση.

 

Η Γκιουζέλ συνελήφθη την Παρασκευή στην Κωνσταντινούπολη, ενώ δικαστήριο εξέδωσε χθες απόφαση για την προφυλάκισή της μέχρι τη διεξαγωγή της δίκης της, σύμφωνα με την αστυνομία στην Κωνσταντινούπολη, αλλά και την εισαγγελική εντολή.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Ναυτεμπορική


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου