Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022

Μήνυμα χωρίς χρέωση στον Ερντογάν-Μέρα κι όχι νύχτα οι πύραυλοι της ναυαρχίδας του ΠΝ Λήμνος στοχεύουν τα μικρασιατικά παράλια

Πρωί, μεσημέρι, και βράδυ οι μονάδες επιφανείας και τα υποβρύχια του πολεμικού ναυτικού μας περιμένουν να υποδεχθούν " πελάτες" από την πλευρά του Αιγαίου

Ένα μήνυμα χωρίς χρέωση έστειλε η ναυαρχίδα του ελληνικού στόλου, Φρεγάτα «Λήμνος», δια μέσω αεροναυτικής ασκήσεως του ΝΑΤΟ στο καθεστώς Ερντογάν, στοχεύοντας με όλα τα οπλικά της συστήματα.... τα μικρασιατικά παράλια με το φως της ημέρας, 100 χρόνια μετά την μικρασιατική εκστρατεία με τα γνωστά επακόλουθα.

Η κίνηση αυτή μπορεί να ήταν μέρος της άσκησης της συμμαχίας, ξύπνησε όμως στους Τούρκους ιστορικές μνήμες των ναυμαχιών του 1912-13, επαναφέροντας στην σκέψη τους, το μόνιμο σχέδιο του ελληνικού πολεμικού ναυτικού από την εποχή του Ναυάρχου Αβέρωφ, περί πλήρης απαγόρευσης του διάπλου του τουρκικού στόλου στο Αιγαίο.

Αυτό είναι και το σημερινό δόγμα του πολεμικού ναυτικού μας, και πάνω σε αυτό εκπαιδεύονται όλα τα στελέχη του.

Υπενθυμίζουμε ότι με την παραλαβή ειδικά των Φρεγατών BELHARA, αλλά και αργότερα των νέων Κορβετών ( πιθανότατα μέσω PESCO), το Αιγαίο θα αποτελεί μέρα και νύχτα, ένα είδους “άβατο” για το τουρκικό πολεμικό ναυτικό, ενώ θα “κλειδωθεί” με πυραύλους και ένα μέρος της Α.Μεσογείου, αφήνοντας ανοικτές διόδους για το κανάλι του Σουέζ σε συνεργασία με το αιγυπτιακό και το ισραηλινό πολεμικό ναυτικό.      

Η άσκηση «Dynamic Mariner» που ξεκίνησε τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου και αναμένεται να ολοκληρωθεί την άλλη Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Διοίκηση Ναυτικών Δυνάμεων της Συμμαχίας (MARCOM).

Η φρεγάτα «Λήμνος», δεν είναι μια τυχαία μονάδα επιφανείας  του Πολεμικού Ναυτικού μας, και ήταν εκείνο το πλοίο, που το 2020, που έκανε χρήση της ξεχασμένης αρχαίας ελληνικής τεχνικής της ναυμαχίας της Σαλαμίνας με την ονομασία, "εμβολισμός", προς γνώση και παραδειγματισμό για την ναυτοσύνη των Ελλήνων.

Η τουρκική φρεγάτα «Kemal Reis», έμαθε καλά την τεχνική αυτή και εμπέδωσε όπως και η ηγεσία του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, τι ακριβώς τους αναμένει στο Αιγαίο πέλαγος, και όχι φυσικά στην “ θάλασσα των νησιών”, όπως αφελέστατα θέλουν να ονομάζουν οι σημερινοί νεο-Οθωμανοί Τούρκοι.

Τονίζουμε επίσης, ότι και τα υποβρύχια κλάσης «Παπανικολής» που διαθέτουμε εδώ και χρόνια, είναι ο φόβος και ο τρόμος της Τουρκίας, αφού ευρίσκονται σε ετοιμότητα δράσης στο Αιγαίο, και εφόσον απαιτηθεί να αποσαφηνιστεί για το ποιος είναι ο κυρίαρχος κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.    

Είτε λοιπόν ημέρα, είτε νύχτα, το ελληνικό πολεμικό ναυτικό όπως και οι υπόλοιποι κλάδοι των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, θα είναι πάντα εκεί που δεν τους αναμένουν οι Τούρκοι, φύλακες, μιας πανάρχαιας ιστορίας που θα συνεχιστεί  και στο μέλλον για κάθε ενδιαφερόμενο.

Ειδικά τώρα, όπως όλα δείχνουν, οι Τούρκοι φέρονται να έχουν σχεδιάσει ότι έκαναν στην Μαύρη Θάλασσα με την επέκταση στα 12 μίλια, να θέλουν να κάνουν τώρα σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο.

Ο τρόπος που θέλουν να το πράξουν αποτελεί ευθεία απειλή για την Ελλάδα και τα χωρικά της ύδατα, για αυτό ο μόνος δρόμος που έχουμε είναι αυτός του συνεχή εξοπλισμού, και της απόφασης να το χρησιμοποιήσουμε όταν απαιτηθεί, δηλαδή σχετικά σύντομα με βάσει όλα τα δεδομένα.   

pentapostagma


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου