Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021

Έντονη κινητικότητα: Ο Στρατός θωρακίζει τον Έβρο εν αναμονή απόπειρας εισβολής μεταναστών

Έντονη κινητικότητα από την πλευρά των Ενόπλων Δυνάμεων παρατηρήθηκε το Σαββατοκύριακο στα δυο χερσαία σημεία που η Ελλάδα συνορεύει με την Τουρκία και συγκεκριμένα στα Τελωνεία Κήπων και Καστανεών στον Έβρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας Evros-news.gr, ο στρατός προχώρησε στη λήψη προληπτικών μέτρων για τη “θωράκιση” της εισόδου από την Τουρκία προς τη χώρα μας. Κι αυτό για να υπάρχει καλύτερη προετοιμασία και ετοιμότητα, σε περίπτωση που επιχειρηθεί ξαφνικά απόπειρα εισβολής μεταναστών, όπως απείλησε πρόσφατα ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Άλλωστε, την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου, μετά τις προκλητικές αυτές δηλώσεις του Ερντογάν, πραγματοποιήθηκε στο Πεντάγωνο έκτακτη σύσκεψη με τους αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων των Ενόπλων Δυνάμεων που συγκάλεσε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος.

Οι πρώτες κινήσεις μετά τη σύσκεψη στο ΓΕΕΘΑ

Την επόμενη ημέρα, δηλαδή το Σάββατο 13 Νοεμβρίου, άμεσα και με εντολή του Διοικητή του Δ’ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγου Άγγελου Χουδελούδη, ειδικά τμήματα μηχανικού των Ενόπλων Δυνάμεων, μετέφεραν αρκετούς εχίνους, δηλαδή τεράστιες σιδηροκατασκευές ενισχυμένες με συρματόπλεγμα, κονσερτίνες, αλλά και μπετόν μπλοκ βάρους ενός τόνου το καθένα, όπως αυτά που χρησιμοποιήθηκαν τον Μάρτιο του 2020 στις Καστανιές.

Τοποθετήθηκαν δίπλα στον δρόμο που συνδέει το Τελωνείο των Κήπων και τη γέφυρα που συνδέει την Ελλάδα και την Τουρκία. Βρίσκονται σε μέρος κοντά στη γέφυρα, ενώ όπως παρατήρησαν πολίτες που πέρασαν από το συγκεκριμένο σημείο, υπάρχει και στρατιωτικός γερανός σε ετοιμότητα, προφανώς για να τα τοποθετήσει αν χρειαστεί και να κλείσει την πρόσβαση μέσω της γέφυρας από τη γειτονική χώρα προς το ελληνικό έδαφος.

Σε ό,τι αφορά τις Καστανιές, μπορεί να άνοιξε ο δρόμος προς την Τουρκία και να λειτουργεί το Τελωνείο για έξοδο και είσοδο, αλλά εχίνοι, κονσερτίνες και μπετόν μπλοκ του 1 τόνου, παραμένουν δίπλα στη μεταλλική πόρτα που είναι στο σημείο.

Ως εκ τούτου, οι δυο Έλληνες σκοποί, αν παραστεί ανάγκη και υπάρξει απόπειρα μαζικής εισβολής, κλείνουν αμέσως την πόρτα και την ασφαλίζουν με την ειδική μπάρα, ενώ στη συνέχεια θα τοποθετηθούν τα συγκεκριμένα εμπόδια.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Evros-news.gr, και εκεί υπάρχει ειδικός στρατιωτικός γερανός για τη μεταφορά και τοποθέτηση εχίνων και μπετόν μπλοκ πίσω από την μεταλλική πόρτα, ώστε να γίνει και από εκεί απροσπέλαστο το σημείο, αν καταστεί απαραίτητο.

Όπως αποδεικνύεται, η έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο ΓΕΕΘΑ για τη λήψη προληπτικών μέτρων με ιδιαίτερη έμφαση στην επαύξηση της επιτήρησης των χερσαίων ελληνοτουρκικών συνόρων στον Έβρο, δεν ήταν μια συνάντηση ρουτίνας.

Ελήφθησαν ουσιαστικές και συγκεκριμένες αποφάσεις και δόθηκε εντολή να εφαρμοστούν.

Κάτι στο οποίο προφανώς προέβη το αρμόδιο για την ευαίσθητη περιοχή της Θράκης Δ’ Σώμα Στρατού, με άμεση κινητοποίηση από το Σάββατο.

WAR 24/7


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου