Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021

“Έπεσαν” οι νέες κυρώσεις στην Λευκορωσία, μόνο η Τουρκία στο απυρόβλητο

Η ΕΕ διευρύνει το πεδίο των κυρώσεων κατά των αρχών της Λευκορωσίας για την αντιμετώπιση υβριδικών επιθέσεων και την εργαλειοποίηση των μεταναστών, σύμφωνα με ανακοίνωση του Συμβουλίου.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι το Συμβούλιο τροποποίησε σήμερα το καθεστώς των κυρώσεων ενόψει της κατάστασης στα σύνορα της ΕΕ με τη Λευκορωσία, προκειμένου να μπορέσει να ανταποκριθεί στην εργαλειοποίηση ανθρώπινων όντων που πραγματοποιεί το καθεστώς της Λευκορωσίας για πολιτικούς σκοπούς.

Το καθεστώς κυρώσεων τροποποιήθηκε μέσω απόφασης του Συμβουλίου και κανονισμού του Συμβουλίου, οι οποίοι διευρύνουν τα κριτήρια. Η ΕΕ θα μπορεί πλέον να στοχεύει άτομα και οντότητες που οργανώνουν ή συμβάλλουν σε δραστηριότητες του καθεστώτος Λουκασένκο που διευκολύνουν την παράνομη διέλευση των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ.

«Η σημερινή απόφαση αντανακλά την αποφασιστικότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αντισταθεί στην εργαλειοποίηση των μεταναστών για πολιτικούς σκοπούς. Απωθούμε αυτήν την απάνθρωπη και παράνομη πρακτική. Ταυτόχρονα, συνεχίζουμε να υπογραμμίζουμε την απαράδεκτη συνεχιζόμενη καταστολή από το καθεστώς εναντίον του δικού τους πληθυσμού στη χώρα και θα ανταποκριθούμε ανάλογα», δήλωσε ο Ύπατος Εκπρόσωπος Εξωτερικών Υποθέσεων και Πολιτικής Ασφάλειας Ζοζέπ Μπορέλ.

Η σημερινή απόφαση ακολουθεί τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 21ης και 22ας Οκτωβρίου 2021, στα οποία οι ηγέτες της ΕΕ δήλωσαν ότι δεν θα αποδεχτούν καμία προσπάθεια τρίτων χωρών να εργαλοποιήσουν τους μετανάστες για πολιτικούς σκοπούς, καταδίκασαν όλες τις υβριδικές επιθέσεις στα σύνορα της ΕΕ και επιβεβαίωσαν ότι η ΕΕ θα απαντήσει αναλόγως.

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι στις 10 Νοεμβρίου, ο Ύπατος Εκπρόσωπος εξέδωσε δήλωση εξ ονόματος της ΕΕ, καταδικάζοντας σθεναρά το καθεστώς Λουκασένκο, επειδή έθεσε σκόπιμα τις ζωές και την ευημερία των ανθρώπων σε κίνδυνο, και την υποκίνηση της κρίσης στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, σε μια προσπάθεια να αποσπάσει την προσοχή από την κατάσταση στην Λευκορωσία, όπου η βάναυση καταστολή και οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων συνεχίζονται και μάλιστα επιδεινώνονται.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

DEFENCE  POINT


 

1 σχόλιο:

  1. Γεια σας.Αν θυμάμαι καλά είχα στείλει ένα μήνυμα για το γήπεδο της ΑΕΚ το νέο.
    Και έλεγα εντάξει ο καθένας έχει τις αθλ.προτιμήσεις του ή μη προτιμήσεις
    ωστόσο ένα γήπεδο αξίζει ένα μήνυμα/νύξη.Είναι το νέο γήπεδο της ΑΕΚ
    που θα έχει όνομα αυτό της έδρας της Ορθοδοξίας,Αγ.Σοφιά.Το γήπεδο εξωτερικά θα μοιάζει με την Εκκλησία Αγ.Σοφιά αλλά και το Αγ.Όρος.Θα υπάρχουνε στο περίβλημα ''τείχη της Πόλης που δεν πρόκειται να ξαναπέσουνε''(...) δηλαδή να πάρουμε την Πόλη.Αυτοκρατορικά.Μουσείο Ελληνοχριστιανικό και ένα ακόμα,Εκκλησάκι εντός γηπέδου,θύρες με ονόματα πόλεων της Μ.Ασίας,τεράστιος δικέφαλος εξωτερικά.'Ενα βυζαντινό παλάτι.
    Να προσθέσω λοιπόν ένα άρθρο ακόμα.
    Update.
    1.

    ''Ξεκίνησε η κατασκευή της εμβληματικής καμάρας της Αγιά Σοφιάς!

    Τα «τείχη» της Αγιά Σοφιάς παίρνουν σιγά σιγά την τελική τους μορφή, αφού περιμετρικά το γήπεδο «ντύνεται» ανάλογα με τα σχέδια που έχουν εκπονηθεί. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον τις τελευταίες ημέρες, επικεντρώνεται από την πλευρά της παλιάς σκεπαστής, εκεί όπου θα δεσπόζει το κτίριο με τα δύο μουσεία της Ιστορίας, του προσφυγικού ελληνισμού και της ΑΕΚ. Εκεί λοιπόν, στην «φάτσα» αυτού του κτιρίου, θα δεσπόζει και η περιβόητη καμάρα, «σήμα κατατεθέν» της Αγιά Σοφιάς, του Ναού της Κωνσταντινούπολης. Η κατασκευή της μάλιστα, ήδη έχει ξεκινήσει . Ουσιαστικά θα διαμορφωθεί μια τεράστια καμάρα που θα έχει την ίδια μορφή με τους δύο πύργους του κτιρίου και θα ενώνεται αρμονικά με την πάνω κατασκευή με τα «παραθυράκια». Στο εσωτερικό και κάτω ακριβώς από την καμάρα, θα κατασκευαστεί μια εντυπωσιακή γυάλινη κατασκευή και ουσιαστικά όλο αυτό το κομμάτι, θα είναι η βιτρίνα του γηπέδου μας από την πλευρά της Φωκών. Εκεί, που (θα)υπάρχει βεβαίως και η τεράστια πλατεία πάνω από την υπογειοποίηση και ο ατσάλινος δικέφαλος αετός, όπου όλα αυτά θα συνθέτουν ένα μαγικό σκηνικό που όμοιο του δεν θα έχει ξαναυπάρξει. Ένα σκηνικό που θα συνδυάζει κομψότητα και Ιστορία και θα προκαλεί δέος…


    2.

    Είπαμε ότι η Αγιά Σοφιά θα συνδυάζει από την μια την Ιστορία και τις Ρίζες της ΑΕΚ αλλά από την άλλη θα είναι κατασκευασμένη και με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Κάτι που θα εφαρμοστεί και στην εμβληματική καμάρα που θα ντύσει την εξωτερικό όψη του κτιρίου το οποίο κατασκευάζεται στην πλευρά της παλιάς σκεπαστής και το οποίο θα φιλοξενεί μεταξύ άλλων τα δύο μουσεία. Σύμφωνα λοιπόν με την τελευταία ενημέρωση, στις δύο πλευρές της καμάρας, στους δύο πυλώνες δηλαδή θα τοποθετηθούν δύο τεράστιες οθόνες τελευταίας τεχνολογίας .Θυμίζουμε πως στον συγκεκριμένο χώρο μπροστά από το κτίριο θα διαμορφωθεί και η τεράστια πλατεία με τον ατσάλινο αετό! Μια πλατεία που θα σε καλωσορίζει και θα σου δίνει ένα… πρόγευμα το τι θα παρακολουθήσεις στο εσωτερικό του Ναού .
    3.

    Το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια θα το κοσμεί λοιπόν ένας τεράστιος ατσάλινος Δικέφαλος Αετός, τον οποίο θα τον κατασκευάσει ο γλύπτης που έχει κάνει τον Αετό που υπήρχε στο Groupama Arena της Βουδαπέστης, αλλά και τον ακόμα μεγαλύτερο που έχει κάνει για το Mercedes-Benz Stadium στην Ατλάντα των ΗΠΑ.


    Ο ατσάλινος αετός με άνοιγμα φτερών 27 μέτρα που θα τοποθετηθεί στην πλατεία μπροστά από το μεγάλο κτίριο με τα μουσεία.

    Να τονίσουμε ξανά πως πρόκειται για Δικέφαλο Αετό, ο οποίος θα γίνει από ανοξείδωτο ατσάλι.''

    ΑπάντησηΔιαγραφή