Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021

Τραγωδία στη Βουλγαρία: «Το λεωφορείο μετέφερε 30.000 κροτίδες»

Νέα στοιχεία για το τραγικό δυστύχημα με λεωφορείο στη Βουλγαρία το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 46 άνθρωποι, μεταξύ τους και 12 παιδιά.

Το λεωφορείο τυλίχθηκε στις φλόγες τα ξημερώματα της Τρίτης, 23 Νοεμβρίου. Οι επιβάτες του μοιραίου λεωφορείου ήταν τουρίστες, κυρίως από τη Βόρεια Μακεδονία.

Tα ΜΜΕ της Βορείου Μακεδονίας μεταδίδουν ένα άλλο σενάριο. Αναφέρουν αρχικά ότι υπήρχε μια δεξαμενή λαδιού στο μπροστινό μέρος που λειτούργησε ως εύφλεκτο υλικό και επιπλέον σε κρυφό χώρο μεταφέρονταν παρανόμως 30.000 κροτίδες, με ό,τι αυτό σημαίνει για την ταχύτητα εξάπλωσης της φωτιάς μέσω έκρηξης.

Το infomax αναφέρει ότι σύμφωνα με τα αρχικά ευρήματα της βουλγαρικής αστυνομίας, το λεωφορείο του ταξιδιωτικού γραφείου «Besa Trans» κάηκε ολοσχερώς σε λιγότερο από δύο με τρία λεπτά, γεγονός που εξηγεί και τον μεγάλο αριθμό νεκρών.

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα της αστυνομίας, η φωτιά ξεκίνησε στο μπροστινό μέρος του λεωφορείου. Επικαλούμενο πληροφορίες από την έρευνα, χωρίς ωστόσο μέχρι τώρα να επιβεβαιώνεται επισήμως, το Infomax υποστηρίζει ότι στο μπροστινό μέρος του λεωφορείου υπήρχε παράνομη δεξαμενή λαδιού χωρητικότητας 1.000 λίτρων. Κάτι, που σίγουρα συνέβαλε στην τραγωδία.

«Το πιο συγκλονιστικό όμως που ανεπίσημα διαπίστωσε η Infomax είναι ότι το λεωφορείο μετέφερε μεγάλη ποσότητα πυροτεχνημάτων που επρόκειτο να καταλήξουν στην αγορά της Βορείου Μακεδονίας πριν από τις γιορτές της Πρωτοχρονιάς.

Εκτός από την πρόσθετη δεξαμενή, το λεωφορείο διέθετε ειδική αποθήκη για λαθρεμπόριο εμπορευμάτων και στην προκειμένη περίπτωση μεταφέρθηκε πυροτεχνικό υλικό ή περίπου 30 χιλιάδες κροτίδες».

Επίσης, σημειώνει ότι αυτά τα στοιχεία εξηγούν και τη μαρτυρία Βουλγάρας δημοσιογράφου η οποία ανέφερε ότι όλα τα θύματα βρέθηκαν στη μεσαία πόρτα του λεωφορείου, αναφέροντας ότι κανείς δεν βρισκόταν στη θέση του και μετά τη σύγκρουση προσπαθούσαν να βγουν έξω.

«Αν μετά την πυρκαγιά στο μπροστινό μέρος, που εκδηλώθηκε λόγω της πρόσθετης δεξαμενής λαδιού, το πυροτεχνικό υλικό εξερράγη, είναι ξεκάθαρο γιατί κανείς από τους επιβάτες δεν κατάφερε να διαφύγει», σημειώνει το δημοσίευμα.

Προσθέτει επίσης ότι ο οδηγός του λεωφορείου, λίγο πριν από το δυστύχημα αισθάνθηκε αδιαθεσία και στο συνοριακό πέρασμα Τουρκίας-Βουλγαρίας ζήτησε από τον συνάδελφό του να τον αντικαταστήσει.

Militaire News


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου