Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021

“Βράζει” ο τουρκικός λαός κατά Ερντογάν ενώ ακούγονται σενάρια “ εξέγερσης”- Χιλιάδες όπλα αναζητούνται στην χώρα

Γιατί οι Κεμαλιστές άνοιξαν ξανά τώρα στην Βουλή, το θέμα της απώλειας 90.000 φορητών όπλων στην χώρα;

Το τουρκικό εσωτερικό σκηνικό “βράζει” κατά του Ερντογάν, του οποίου οι αρχές αναζητούν τώρα ποσότητα όπλων ικανή να εξοπλίσει ολόκληρη Ταξιαρχία Πεζικού, ενώ ολόκληρος ο κρατικός μηχανισμός είναι σε ετοιμότητα για τυχόν αντιδράσεις λόγω της ραγδαίας οικονομικής “κατολίσθησης” της λίρας, και τις πείνας που δεν αντέχουν οι υπήκοοι του σουλτάνου.       

Σύμφωνα μάλιστα με Έλληνα ειδικό ( Ν.Μιχαηλίδης) με γνώση της καταστάσεως στην Τουρκία, φαίνεται πως οι δύο ισχυρότεροι υπουργοί του τουρκικού καθεστώτος, είναι ο υπουργός άμυνας Χ.Ακάρ, που ελέγχει τον στρατό και την παραστρατιωτική SADAT, και ο υπουργός εσωτερικών Σ.Σουλού που ελέγχει την αστυνομία και την στρατοχωροφυλακή.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι “ακούγεται ότι η τουρκική αστυνομία έχει εξοπλιστεί βαριά και έχει αυξήσει κατακόρυφα τον αριθμό των στελεχών της.

Επίσης ακούγεται ότι ο Ακάρ ζήτησε από τον Ερντογάν να επαναφέρει την στρατοχωροφυλακή στον έλεγχο του υπουργείου άμυνας, αλλά εκείνος αρνήθηκε...να δούμε η ΜΙΤ πως θα κινηθεί”.

Μιλάμε σαφώς και κινήσεις που παραπέμπουν σε πιθανή εξέγερση των Τούρκων πολιτών, που δεν αντέχουν άλλο το καθεστώς ΑΚΡ, ενώ ολόκληρος ο κρατικός και μυστικός μηχανισμός του Ερντογάν είναι στον "αέρα".

Θα είναι η πρώτη φορά ( εάν λάβει χώρα εξέγερση) που οι Τούρκοι θα εξεγερθούν κατά της κυβέρνηση τους.  

Το σενάριο αυτό ενισχύει σαφώς η διερεύνηση από την τουρκική εθνοσυνέλευση του “αιτήματος” για τον εντοπισμό των χαμένων όπλων, που καταψηφίστηκε από το ΑΚΡ.

Μιλώντας εκ μέρους της ομάδας των Κεμαλιστών (CHP) αναφέρθηκε από τον Murat Bakan:: "Έχουμε ερωτηματικά στο μυαλό μας. Μιλάμε για τεράστια ποσότητα όπλων που μπορεί να εξοπλίσει μια ολόκληρη ταξιαρχία. Πού είναι αυτά τα όπλα; Θα μπορούσαν να είχαν δοθεί στη SADAT, για παράδειγμα;"

Τονίζοντας ότι τα όπλα χάθηκαν ως επί το πλείστον κατά τα γεγονότα του πάρκου Γκεζί και την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, αναφέρθηκε από τον εκπρόσωπο των Κεμαλιστών Murat Bakan:

“Το θέμα των αγνοουμένων όπλων δεν είναι απλό. Στην έκθεση πεπραγμένων του 2017 της τουρκικής Γενικής Διεύθυνσης Ασφάλειας αναφέρονται 106 χιλιάδες χαμένα όπλα.

Εξετάζουμε τα προηγούμενα χρόνια για παράδειγμα, ο αριθμός των χαμένων όπλων το 2013 ήταν 76 χιλιάδες, ενώ ξαφνικά, ο αριθμός των χαμένων όπλων το 2014 έπεσε στις 14 χιλιάδες.

Την περίοδο της αντίστασης στο πάρκο Gezi, γεννήθηκε στο μυαλό μας η αμφιβολία, που δόθηκαν 60 χιλιάδες όπλα.

Από το 2015 έως το 2017 ο αριθμός των χαμένων όπλων αυξήθηκε κατά 90 χιλιάδες μέσα σε δύο χρόνια.

Την περίοδο της απόπειρας πραξικοπήματος φαίνεται να έχει αυξηθεί ο αριθμός κατά 90 χιλιάδες όπλα.

Σκεφτείτε τον αριθμό των όπλων, μιλάμε για ποσότητα φορητών όπλων που μπορεί να εξοπλίσει μια ταξιαρχία. Έχουμε ερωτηματικά στο μυαλό μας. Πού είναι αυτά τα όπλα;

Δεν υπάρχει η παραμικρή κίνηση από την εκτελεστική ή τη δικαστική εξουσία για αυτό. Ο φόνος διαπράττεται με όπλο, ο πολιτικός φόνος διαπράττεται όμως και μένει ανεξιχνίαστος, θα γίνει σφαγή, θα γίνει πραξικόπημα, θα γίνει απόπειρα πραξικοπήματος με τα όπλα αυτά.

Εάν και ένας πολίτης της Δημοκρατίας της Τουρκίας πεθάνει, θα είναι δική μας ευθύνη ως νομοθέτες, για αυτό οφείλουμε  να τα βρούμε μέσω αυτής της κοινοβουλευτικής έρευνας. Αυτή η επιχείρηση μετατράπηκε πλέον σε μια ιστορία φιδιού.

Εάν η κοινοβουλευτική έρευνα απορριφθεί, η ευθύνη βαρύνει αυτούς που ψήφισαν αρνητικά», κατέληξε ο ίδιος.

Τα όπλα αυτά έχουν δοθεί σύμφωνα κει με την Ακσενέρ σε χιλιάδες οπαδούς του Ερντογάν, σε περίπτωση που είτε χάσει τις εκλογές, είτε έχουμε “εξέγερση”, που μας δείχνει ένα σενάριο που ίσως να  βόλευε το ΑΚΡ, που θα ανακτούσε την εξουσία του με διατάγματα και τρομονόμους, ακυρώνοντας ή παρατείνοντας ακόμα και τις επερχόμενες εκλογές στη χώρα.   

PENTAPOSTAGMA


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου