Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021

«Ερντογάν και Πούτιν μας στέλνουν μετανάστες», γράφει η γερμανική Bild! Ας προσέχατε…

Οι Γερμανοί ανακάλυψαν ξαφνικά ότι ο ηγέτης που υποστήριξαν και υποστηρίζουν με κάθε τρόπο, τους στέλνει μετανάστες! Τα γεγονότα του 2015 και αυτά του Έβρου το 2020 δεν ήταν αρκετά για να καταλάβουν; Η Ελλάδα ταλαιπωρήθηκε λιγότερο από την Πολωνία; Όχι βέβαια. Μόνο που η Πολωνία είναι πολύ πιο κοντά στη Γερμανία…

«Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν χρησιμοποιούν τους κρατικούς αερομεταφορείς τους, Turkish Airlines και Aeroflot, για να διευκολύνουν το ταξίδι μεταναστών χωρίς έγγραφα, οι περισσότεροι από τους οποίους μετά το ταξίδι στο Μινσκ έχουν αποκλειστεί στα σύνορα της Λευκορωσίας με την Πολωνία για σχεδόν δύο μήνες» έγραψες η γερμανική εφημερίδα Bild, επικαλούμενη υψηλόβαθμους Γερμανούς αξιωματικούς ασφαλείας. 

«Χιλιάδες μετανάστες προσπαθούν να εισέλθουν στην Πολωνία-μέλος της ΕΕ μέσω της Λευκορωσίας, με τη Βαρσοβία να λέει ότι το μεταναστευτικό κύμα απειλεί την ασφάλεια ολόκληρης της ΕΕ», συνεχίζει η γερμανική εφημερίδα.

Σύμφωνα με την Bild, η Aeroflot και η Turkish Airlines, ο διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη διευκόλυνση του ταξιδιού των μεταναστών χωρίς έγγραφα, μέσω των οποίων 6.000 έχουν εισέλθει στη Λευκορωσία τις τελευταίες έξι εβδομάδες.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αεροπλάνα της Turkish Airlines πετούν δύο φορές την ημέρα από την Κωνσταντινούπολη προς το Μινσκ, ενώ η Aeroflot πραγματοποιεί τέσσερις πτήσεις την ημέρα από τη Μόσχα προς τον ίδιο προορισμό. 

Ο Heiko Teggatz, επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Αστυνομικής Ένωσης της Γερμανίας, δήλωσε στην Bild ότι φοβάται ότι θα ήταν δύσκολο για την Ευρωπαϊκή Ένωση να επιβάλει κυρώσεις στις εμπλεκόμενες αεροπορικές εταιρείες.

«Η ΕΕ πρέπει να δημιουργήσει ένα κοινό μέτωπο», δήλωσε στην Bild ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ. Η εφημερίδα περιέγραψε τα γεγονότα ως «επίθεση στην ΕΕ» από τον Πούτιν και τον Ερντογάν καθώς και τον πρόεδρο της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο.

«Η ΕΕ θα διερευνήσει πώς να επιβάλει κυρώσεις, συμπεριλαμβανομένης της μαύρης λίστας, αεροπορικών εταιρειών τρίτων χωρών που δραστηριοποιούνται στην εμπορία ανθρώπων», δήλωσε τη Δευτέρα η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, αφού αρκετές εκατοντάδες κυρίως Κούρδοι προσπάθησαν να σπάσουν το φράχτη κοντά στο πέρασμα Kuźnica στα σύνορα Λευκορωσίας-Πολωνίας.

Βίντεο που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο δείχνει να σπρώχνονται προς τα σύνορα από ένοπλους Λευκορώσους αξιωματικούς και κάποιοι  φέρεται να πυροβολούν στον αέρα πίσω από το πλήθος.

Τουλάχιστον 10 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους στην περιοχή, σύμφωνα με τα πολωνικά μέσα ενημέρωσης.

Να ευχηθούμε στους βόρειους «φίλους και συμμάχους» μας που «ανακάλυψαν» τώρα τον ρόλο της Τουρκίας στο μεταναστευτικό-προσφυγικό ,καλή τύχη. Το πιθανότερο είναι ότι θα βάλουν ξανά το χέρι στην τσέπη για να «χαρτζιλικώσουν» τον Ερντογάν, αν και η ρωσική εμπλοκή περιπλέκει τα πράγματα.

Militaire News


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου