Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021

Βαληνάκης: Δεν μπορούμε να παίζουμε στα ζάρια την κυριαρχία των νησιών-Δεν με εκφράζει το ΕΛΙΑΜΕΠ

Ο καθηγητής τονίζει ότι η Ελλάδα είναι χώρα των τεσσάρων θαλασσών και διεκδικεί, σύμφωνα με το δίκαιο της θάλασσας ΑΟΖ 500.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα

Η Ελλάδα είναι χώρα των τεσσάρων θαλασσών, Αιγαίο πέλαγος, Ιόνιο πέλαγος, Λιβυκό πέλαγος και Ανατολική Μεσόγειος και διεκδικεί, σύμφωνα με το δίκαιο της θάλασσας ΑΟΖ 500.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα, τέσσερις σχεδόν φορές παραπάνω από την ηπειρωτική Ελλάδα τονίζει ο καθηγητής διεθνών σχέσεων και πρώην υφυπουργός εξωτερικών Γιάννης Βαληνάκης στα Parapolitika FM (Εκπομπή "Ο Εξαρχείων").

Ο καθηγητής τονίζει ότι αυτός πρέπει να είναι ο εθνικός στόχος και όσο πιο κοντά φτάσει η Ελλάδα σε αυτό το νούμερο ώστε να θεωρείται επιτυχημένη μια επίλυση του θέματος των ΑΟΖ, ειδικά με την Τουρκία.

Ο κος Βαληνάκης επίσης τονίζει ότι είναι από τους ιδρυτές και πρώην γενικός διευθυντής του ΕΛΙΑΜΕΠ έως το 2007 αλλά οι σημερινές θέσεις του ιδρύματος δεν των εκφράζουν. Τονίζει ειδικά την θέση του ιδρύματος περί Ελληνικής Λίμνης δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι από την συνθήκη της Λωζάνης πηγάζει ότι το Αιγαίο είναι Ελληνική Λίμνη και δεν μπορεί η Ελληνική πλευρά να πηγαίνει σε συζητήσεις με την Τουρκία απεμπολώντας αυτή την θέση.

PENTAPOSTAGMA


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου