Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021

Νέες προκλήσεις από Άγκυρα: «Η Ελλάδα στέλνει Καταδρομείς σε τουρκικά χωριά στη Θράκη»

Τουρκικά δημοσιεύματα χαρακτηρίζουν ως «πρόκληση» κατά της Τουρκίας την αποστολή μονάδων καταδρομέων του ελληνικού στρατού σε «τουρκικά χωριά» στη δυτική Θράκη.           

Άσκηση με βαρέα όπλα

Όπως σημειώνουν, η Ελλάδα έχει εγκαταστήσει μονάδες καταδρομέων στα ”τουρκικά χωριά” Όρμένιο και Σουφλί και μάλιστα πραγματοποίησε άσκηση με βαρέα όπλα στη μέση χωριού του δήμου Μύκης, σύμφωνα με τα tourkikanea.gr

Υπογραμμίζουμε εμείς με τη σειρά μας, ότι τα χωριά αυτά είναι ελληνικά και όχι τουρκικά, αφού βρίσκονται εντός της ελληνικής επικράτειας και σε αυτά κατοικούν Έλληνες πολίτες εκ των οποίων κάποιοι είναι μουσουλμάνοι ως προς το θρήσκευμα και όχι Τούρκοι πολίτες.

Η Ελλάδα, η οποία έχει κλιμακώσει τις εντάσεις στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, συνεχίζει να συγκεντρώνει μονάδες καταδρομέων σε «τουρκικά χωριά», όπως τα χαρακτηρίζουν, της δυτικής Θράκης.

                                           Φωτογραφίες από τα τουρκικά δημοσιεύματα

Σε ένα από αυτά στην περιοχή Σουφλίου, στο Μέγα Δέρειο, το Ελληνικό Γενικό Επιτελείο θα αναπτύξει καταδρομείς των ειδικών δυνάμεων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα YeniŞafak, οι καταδρομείς κατέφθασαν στο χωριό με εντολή του  Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου και θα εγκατασταθούν στον πρώην στρατώνα Παρασκευούδη.

 Και 4 στρατιωτικά ελικόπτερα

Επιπλέον, στάλθηκαν στους στρατώνες 4 στρατιωτικά ελικόπτερα για να υπηρετήσουν στην περιοχή.

Οι ελληνικές αρχές ισχυρίστηκαν ότι η μονάδα στάλθηκε στα βουλγαροελληνικά σύνορα για να αποτρέψει τη διέλευση «παράνομων μεταναστών και να αποτρέψει τις δραστηριότητες της εμπορίας ανθρώπων».

Υποστηρίχθηκε ότι οι καταδρομείς θα περιπολούν στην περιοχή 24 ώρες το 24ωρο. Ο ελληνικός στρατός και οι Μονάδες Προστασίας Συνόρων της ΕΕ (Frontex) έχουν ήδη αναπτυχθεί εκεί, προστίθεται στα δημοσιεύματα.

Συνεχίζεται η αποστολή Αμερικανών στρατιωτών στην Αλεξανδρούπολη. Την προηγούμενη μέρα, 375 ακόμη Αμερικανοί στρατιώτες προσήχθησαν στην Αλεξανδρούπολη για να συμμετάσχουν στη στρατιωτική άσκηση που θα διεξαχθεί.

Δηλαδή για να αναπτύξουμε Καταδρομείς μας στη Θράκη μας θα πρέπει να πάρουμε την έγκριση της Τουρκίας;

Η Τουρκία αφού βλέπει όλα τα σχέδια της στη Θράκη να ανατρέπονται, βρίσκεται σε πανικό και κατηγορεί για ακόμη μια φορά την Ελλάδα διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα.

Καταδρομείς στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα στον Έβρο

Oι Ειδικές Δυνάμεις μπαίνουν στη «μάχη» του ελέγχου της παράνομης μετανάστευσης στην ελληνοβουλγαρική μεθόριο του Έβρου.

Ήδη έχουν εγκατασταθεί σε Ορμένιο και Σουφλί οι Καταδρομείς από τις Ειδικές Δυνάμεις και ανέλαβαν δράση. Αυτό έγινε στο Επιτηρητικό Φυλάκιο 30 του Ορμενίου στο Τρίγωνο Ορεστιάδας. Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το evros-news.gr, τις τελευταίες ημέρες μεταφέρθηκαν στο φυλάκιο, το οποίο μέχρι τώρα υπολειτουργούσε, με απόφαση του Δ’ Σώματος Στρατού άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων, οι οποίοι άρχισαν να περιπολούν σε απόσταση από το Ορμένιο έως τους Μεταξάδες Διδυμοτείχου.

Επίσης, στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων εγκαταστάθηκαν στο Σουφλί και συγκεκριμένα στην 50η Ταξιαρχία και έχουν την ευθύνη ελέγχου του ορεινού όγκου της περιοχής, στα Πομακοχώρια, από τους το Δέρειο και μέχρι τα σύνορα με το νομό Ροδόπης.

Χτύπημα σοκ στην αμυντική βιομηχανία της Τουρκίας, καθώς βρέθηκε νεκρός ο επικεφαλής μηχανικός των Βayraktar κάτω από περίεργες συνθήκες..

Πιο αναλυτικά, η BAYKAR κυκλοφόρησε βίντεο για τον TarıkKesekçi, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε περίεργο τροχαίο δυστύχημα, όταν το αυτοκίνητό του έπεσε πάνω σε φορτηγό.

Το τροχαίο σημειώθηκε κοντά στη σήραγγα Selçukgazi στον αυτοκινητόδρομο Orhangazi-İzmir.

Στο δυστύχημα έχασαν τη ζωή τους τέσσερα άτομα που επέβαιναν στο αυτοκίνητο.

Αναφέρθηκε ότι ένας από αυτούς που έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα ήταν ο TarıkKesekçi, μηχανικός αεροσκαφών της Baykar, ο οποίος υπηρέτησε ως επικεφαλής της ομάδας απόδοσης και ανάλυσης στην κατασκευή UAV και SİHA, σημειώνει η τουρκική, φιλοκυβερνητική εφημερίδα, YeniSafak.

Η εταιρεία δημοσίευσε και ένα βίντεο, αφιερωμένο στον επικεφαλής μηχανικό των τουρκικών UAV.

Στην ανάρτηση που έγινε στον επίσημο λογαριασμό της BAYKAR στο Twitter, αναφέρεται: «Λυπούμαστε για την απώλεια του πολύτιμου συναδέλφου μας TarıkKesekçi, ενός από τους νέους μηχανικούς του NationalTechnologyMoveideal, σε ένα τραγικό τροχαίο. Αναπαύσου εν ειρήνη. Αναπαύσου εν ειρήνη».

WAR.NEWS 24/7

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου