Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021

Διάβημα Αθήνας στα Τίρανα για τη «γενοκτονία των Τσάμηδων» και τα «κατεχόμενα αλβανικά εδάφη»

Έντονο διάβημα Ελληνικής πλευράς προς την Προεδρία της Αλβανικής Δημοκρατίας σχετικά με έκθεση φωτογραφιών και χαρτών με αντικείμενο την “γενοκτονία των τσάμηδων” και την “κατοχή Αλβανικών εδαφών από την Ελλάδα”.

Η Ελληνική Πρεσβεία στα Τίρανα πραγματοποίησε έντονο διάβημα διαμαρτυρίας και ζήτησε άμεσα εξηγήσεις από το γραφείο του Αλβανού Προέδρου Ilir Meta, σχετικά με έκθεση φωτογραφιών και χαρτών με αντικείμενο την “γενοκτονία των τσάμηδων” και την “κατοχή Αλβανικών εδαφών από την Ελλάδα”.

Οι εν λόγω φωτογραφίες, οι οποίες έχουν αναρτηθεί στην εξωτερική περίφραξη του Αλβανικού προεδρικού μεγάρου, συνοδεύονται από κατηγορίες εναντίον της χώρας μας σχετικά με την “γενοκτονία των τσάμηδων”, καθώς και από χάρτες που εμφανίζουν το μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας ως “κατεχόμενα Αλβανικά εδάφη”.

Σημειώνεται ότι ο Αλβανός Πρόεδρος Ilir Meta ξεναγήθηκε στην εν λόγω έκθεση από τους διοργανωτές.


Η εθνικιστική έκθεση

Αφόρμη για την αντίδραση της Αθήνας στάθηκε η εθνικιστική έκθεση των τσάμηδων στο Αλβανικό προεδρείο.

Σύμφωνα με το himara.gr στη συγκεκριμένη έκθεση αναφέρουν πως παρουσιάζει την Ήπειρο από την εποχή που αρχίζει να γράφεται η ιστορία, όπως αυτή της Τροίας μέχρι το 1920,3.000 χρόνια.

Στην εξωτερικό χώρο του προεδρείου υπήρξε μια έκθεση χαρτών με αλυτρωτικό περιεχόμενο.

Επίσης, σύμφωνα με τις γνωστές γραφικότητες των Τσάμηδων στους χάρτες δίνεται ξεκάθαρα, πλήρη σύνορα, η ιστορία από την Άρτα μέχρι τον Αώο και μερικές φορές μέχρι τη Λέζα, η κατ αυτούς «πελασγική, ηπειρωτική, τσαμική, αλβανική επικράτεια» και επίσης όπως αναφέρουν ποτέ δεν εμφανίζεται κάποια ελληνική καταγωγή στις «αποδείξεις» τους.

WAR  NEWS 24/7


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου