Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

«Σεισμός» στην Τουρκία λόγω EastMed: «Ελλάδα-Κύπρος-Ισραήλ μας πνίγουν» – «Θέλουν να μας διαμελίσουν οι ΗΠΑ, σχεδιάζουν το Μ. Κουρδιστάν»

Πανικός επικρατεί στην Τουρκία για τον αγωγό East Med και τον ηγετικό ρόλο της Ελλάδας και της Κύπρου σε αυτόν. Η «φωνή” του Ερντογάν, καταγγέλλει ότι Ελλάδα, Κύπρος και Ισραήλ θέλουν να πνίξουν την Άγκυρα, ενώ την ίδια στιγμή οι ΗΠΑ διαμελίζουν την Τουρκία σεδιάζοντας το κουρδικό κράτος.

Ο αρχισυντάκτης της φιλοκαθεστωτικής εφημερίδας αναφέρει πως υπάρχει ένα σχέδιο αποσταθεροποίησης της Τουρκίας από το εσωτερικό της.

Οι ερντογανικοί μετράνε τις μέρες του και το άγχος είναι πλέον εμφανές. Είναι θέμα χρόνου να ξεσπάσουν.

Για περικύκλωση της Τουρκίας και σχέδιο κατάρρευσής της από το εσωτερικό της, γράφει ο αρχισυντάκτης της ερντογανικής εφημερίδας Yeni Safak Ιμπραήμ Καραγκιούλ.

Ο εν λόγω προπαγανδιστής απηχεί 100% τις απόψεις του Τούρκου προέδρου και συχνά προαναγγέλλει τις επόμενες κινήσεις της Τουρκίας, όπως είχε εγκαίρως πρώτος μιλήσει για τις τουρκικές εισβολές στη βόρεια Συρία και στο βόρειο Ιράκ.

Ο Καραγκιούλ «προβλέπει» ότι επίκειται μεγάλη γεωπολιτική αναμέτρηση στην ανατολική Μαύρη Θάλασσα.

Τονίζει τη νέα ενεργειακή ισορροπία, στην οποία -όπως γράφει- προσφάτως εντάχθηκαν η Ιταλία και ορισμένες αραβικές χώρες στην Ανατολική Μεσόγειο, με επικεφαλής το Ισραήλ, την Κύπρο και την Ελλάδα.

Ο αγωγός θα συνδέει τα αποθέματα φυσικού αερίου του εβραϊκού κράτους με τις τρεις χώρες, σε ένα μεγάλο έργο που εκτιμάται ότι θα κοστίσει πάνω από εφτά δισεκατομμύρια δολάρια.
Μέσω του East Med, θα γίνεται η προμήθεια φυσικού αερίου από την ανατολική Μεσόγειο προς την Ευρώπη.

Ο τηλεοπτικός σταθμός Hadashot υπενθυμίζει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση συμφώνησε να επενδύσει 100 εκατομμύρια δολάρια σε μια μελέτη σκοπιμότητας για το έργο πριν επιτευχθεί συμφωνία σχετικά με την τοποθέτηση του μακρύτερου και βαθύτερου υποθαλάσσιου αγωγού φυσικού αερίου στον κόσμο.

Στην συμφωνία τονίζεται ότι το Ισραήλ και η Κύπρος θα προτιμηθούν έναντι άλλων χωρών κατά την εξαγωγή φυσικού αερίου στην ευρωπαϊκή αγορά.

Λέει ότι ο πόλεμος στη Συρία είναι ένας απόλυτα ανατολικομεσογειακός πόλεμος και αναφέρει ότι στο ίδιο σχέδιο εντάσσεται και η δημιουργία ενός διαδρόμου από το Ιράν έως τη Μεσόγειο (κουρδικά εδάφη).

Το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK), λέει, εκτελεί σχέδιο των ΗΠΑ και του Ισραήλ για πολιορκία της Τουρκίας.

Η Άγκυρα ξεσηκώνεται κατά των φυλακίων των ΗΠΑ στη Συρία, καθώς το μήνυμα της Ουάσινγκτον είναι ξεκάθαρο: «Οι Κούρδοι είναι σύμμαχοί μας”.

Ο υπουργός άμυνας της Τουρκίας δήλωσε ότι η χώρα του προειδοποιεί επανειλημμένα για την έντονη δυσφορία της στις ενέργειες των ΗΠΑ για την δημιουργία προγραμματισμένων σημείων παρατήρησης στη βόρεια Συρία, τα οποία θα αποκόψουν τελείως τις τουρκικές δυνάμεις από το συριακό έδαφος.

«Η Τουρκία έχει επανειλημμένα μεταφέρει την ενόχληση της στις ΗΠΑ» δήλωσαν Τούρκοι αξιωματούχοι προ ημερών για το βόρειο τμήμα της Συρίας.

Ο αμερικανοϊσραηλινός άξονας, συνεχίζει, καθιερώνεται μέσω Σαουδικής Αραβίας, Ισραήλ, Αιγύπτου και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και συνδέει τη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι με αυτούς τους σχεδιασμούς.

Είναι η δημιουργία ενός νέου μετώπου, το οποίο όπως γράφει υπηρετείται και από τους πρίγκιπες διαδόχους της Σαουδικής Αραβίας και των Εμιράτων.

Η γεωπολιτική αξία της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο και η κατοχή του βόρειου μέρους της το 1974 τώρα επιβεβαιώνεται.

Η επικέντρωση των ΗΠΑ στη Ρουμανία και στη Βουλγαρία αποτελεί επίσης, όπως γράφει, μεγάλη απειλή για το μέλλον της Τουρκίας. Από παντού κλείνουν όλες τις πόρτες της Τουρκίας προς τη Δύση.

Είναι ένα σχέδιο να προκαλέσει στην Τουρκία ασφυξία στο εσωτερικό της.

«Η χώρα μας δεν θα διστάσει να εμπλακεί σε μια τέτοια κρίση, καθώς και έχει ιστορική και θρησκευτική ευθύνη να το πράξει», προαναγγέλλει.

Για πρώτη φορά αναφέρεται και στον Τζορτζ Σόρος, το νέο «αγαπημένο» πρόσωπο των ερντογανικών, τον οποίο κατηγορεί ότι χρηματοδότησε τις διαδηλώσεις στο πάρκο Γκεζί και αφήνει να εννοηθεί ότι συνδέεται και με την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016.

Κατηγορεί επίσης ως χρηματοδότες της εσωτερικής αποσταθεροποίησης της Τουρκίας τον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν και τον πρίγκιπα διάδοχο των Εμιράτων, Μοχάμεντ Μπιν Ζαγιέντ.

«Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Τουρκία θα πρέπει και πρέπει πάντα να βρίσκεται σε κατάσταση επιφυλακής. Ζούμε σε μια τέτοια κρίσιμη περίοδο της ιστορίας, ότι κάποια έθνη θα εξαφανιστούν και κάποια θα εμφανιστούν ξανά.

Μπορεί να ξυπνήσουμε ένα πρωί και να βρούμε δεκάδες χώρες από τη Βαλτική προς τη Μαύρη Θάλασσα και από τον Περσικό Κόλπο στην Ερυθρά Θάλασσα σε πόλεμο μεταξύ τους. Αυτό είναι πιο πιθανό από ποτέ.

Ως εκ τούτου, η Τουρκία επιδεικνύει τον μεγαλύτερο αγώνα της μετά τον Α ‘Παγκόσμιο Πόλεμο. Κάθε προσπάθεια αποδυνάμωσης ή λασπωρίας αυτού του αγώνα αποτελεί απειλή. Ακριβώς όπως δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά να ξανασηκωθούμε μετά από έναν αιώνα, δεν υπάρχει και άλλο θεμιτό εκτός από την υποστήριξη αυτού του αγώνα», καταλήγει.

ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου