Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018

Η κάθε Ακριβοπούλου και ο κάθε Βερύκιος μόνο με δικαστική καμπάνα καταλαβαίνουν- Στο σκαμνί εδώ και τώρα-Όχι άλλες υποκριτικές συγγνώμες.


Από τότε που βγήκε η συγγνώμη χάθηκε το φιλότιμο , λέει η λαϊκή παροιμία.
Το καινούριο περιστατικό με την αδιανόητη λαϊκίστικη νοοτροπία κάποιων υποτιθέμενων λειτουργών της ενημέρωσης που νομίζουν πως θα λένε ό,τι τους καπνίσει χωρίς να δίνουν λόγο σε μια διαλυμένη χώρα με την λογική της “τέταρτης εξουσίας”, είναι δείγμα υπέρτατης παρακμής.

Η κα Ακριβοπούλου ουσιαστικά χαρακτήρισε Μητροπολίτες ακροδεξιούς χωρίς επιχειρήματα, έτσι για να ρίξει λάσπη στον ανεμιστήρα. Και μετά ζήτησε συγγνώμη λέγοντας πως είχε …πυρετό.


Πριν από λίγους μήνες μια άλλη μιντιακή καρικατούρα, ο ανεκδιήγητος Δήμος Βερύκιος, νόμισε πως με μια επιστολή μετανοίας στην Ιερά Σύνοδο θα “ξεπετάξει” την υπόθεση της τεράστιας προσβολής στο πρόσωπο της Παναγίας μας. Στην Ψωρωκώσταινα όμως που λειτουργούν δύο μέτρα και δυο σταθμά ο εφευρέτης – μπλόγκερ του “Γέροντα Παστίτσιου” καταδικάστηκε, αλλά ο μεγαλοκλαρούχος των μίντια την έβγαλε καθαρή.

Σήμερα μια άλλη “κυρία” της δημοσιογραφίας -όπως την κατάντησαν- προσπαθεί να δικαιολογηθεί με φαιδρούς ισχυρισμούς πως είχε πυρετό.

Στάχτη στα μάτια των μωρών!! Τύποι Ακριβοπούλου και Βερύκιου καταλαβαίνουν μόνο με δικαστικές καμπάνες. Συγχώρεση μπορεί να υπάρξει σε πνευματικό επίπεδο, αλλά σε κοινωνικό πρέπει να λογοδοτήσουν στα δικαστήρια. Επιτέλους να υπαχθούν και αυτοί οι τύποι που φέρουν τεράστια ευθύνη για την κατάντια της χώρας μας στην κρίση της Θέμιδος. Επιτέλους να καταλάβει ο απλός πολίτης πως δεν υπάρχουν παιδιά και αποπαίδια για την δικαιοσύνη. Επιτέλους να δικαιωθεί το κοινό αίσθημα. Δεν μιλάμε για μεσαιωνικές τακτικές πρακτικές τύπου “πυράς”, σαν άλλο κυνήγι μαγισσών και αιρετικών, αλλά για την βασική έννοια της ευνομούμενης πολιτείας και της αντικειμενικής δικαιοσύνης.

Η συγγνώμη των δύο αυτών δημοσιογράφων δεν είναι ειλικρινής και είνα ξεκάθαρο αυτό. Μόλις απειλήθηκαν με τον δικαστικό πέλεκυ τους ήρθε…η επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος και μετανόησαν! Η αμαρτία όμως δε διορθώνεται με αμαρτία, αλλά με την ταπείνωση!

Τέτοιου τύπου “δημοσιογράφοι” διαμορφώνουν την κοινή γνώμη και οπότε φέρουν βαρύτερη την ευθύνη συνεπώς πρέπει να λογοδοτήσουν. Δεν μπορεί να αποδεχτεί κανείς πως έχουν το ακαταλόγιστο.

Συνεπώς καλούμε την δικαιοσύνη να λειτουργήσει όπως οφείλει και να καλέσει τέτοιους τύπους οι οποίοι ξέρουν μόνο να προσβάλλουν δημιουργώντας εντυπώσεις υποτιμώντας την νοημοσύνη του ελληνικού λαού να λογοδοτήσουν!!

Ειδάλλως και εκείνη θα είναι συνένοχη….

Από κοντά και η ξεφτιλισμένη ΕΣΗΕΑ. Τύποι σαν την Ακριβοπούλου και τον Βερύκιο είναι ντροπή και προσβολή για το δημοσιογραφικό επάγγελμα. Είναι πρόκληση για όλους εκείνους τους δημοσιογράφους που τιμούν την γραφίδα τους ή το μικρόφωνό τους και για να γράψουν μια κουβέντα την διπλοτριπλοτσεκάρουν και δεν πετάνε μπαρούφες για δημιουργία εντυπώσεων.

Αν η απολύτως απαξιωμένη ΕΣΗΕΑ, που δεν αντέδρασε καθόλου όταν υπήρξε απαράδεκτη μονομερής ενημέρωση προς το κρατικό ΑΠΕ, στην ομιλία του Αρχιεπισκόπου. Θέλαμε να ξέραμε η κα πρόεδρος που καλύπτει και το εκκλησιαστικό ρεπορτάζ δεν θίχτηκε για αυτήν την επιλογή;

Του Άγγελου Ρούσσου

ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου