Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018

Ορθόδοξο σχολείο στη Σιέρα Λεόνε, στην πιο εξαθλιωμένη γειτονιά του πλανήτη.


Ο Πατριάρχης Θεόδωρος με παιδιά από την παραγκούπολη Κρου Μπέι    (Φωτ.: Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής)

Στην παραγκούπολη του Κρου Μπέι στην καρδιά της πρωτεύουσας της Σιέρα Λεόνε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος το περασμένο Σάββατο έβαλε τον θεμέλιο λίθο στο ορθόδοξο σχολείο που θα αναγερθεί. Στη συγκεκριμένη παραγκούπολη των 27.000 ψυχών ζουν 7.000 παιδιά – πολλά δεν προλαβαίνουν να συμπληρώσουν το πέμπτο έτος της ηλικίας τους λόγω του μη εμβολιασμού τους.


Πέρσι τον χειμώνα 300 άτομα έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των καταρρακτωδών βροχοπτώσεων και πάνω από 3.000 αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Στο Κρου Μπέι μέχρι σήμερα υπάρχει ένα υποτυπώδες διτάξιο σχολείο με ανύπαρκτες εγκαταστάσεις υγιεινής. Στην ανέγερση του νέου σχολείου θα συμβάλουν καθοριστικά οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Χαλανδρίου, τους οποίους ο κ. Θεόδωρος ευχαρίστησε συγκινημένος. «Σήμερα για πρώτη φορά στη ζωή μου θα κοιμηθώ ήσυχος και χαρούμενος», δήλωσε ο εκπρόσωπος της κοινότητας, ο οποίος, όπως είπε, είναι ένα από αυτούς που στερήθηκαν τη βασική εκπαίδευση.


                                         

                                                              Ο Πατριάρχης παίρνει το κλειδί της πόλης                                                          (φωτ.: Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής)
Ο Πατριάρχης στο πλαίσιο της πενθήμερης ποιμαντικής επίσκεψής του έγινε θερμά δεκτός και από τη νεοεκλεγείσα δήμαρχο του Φρίταουν Ιβόν Ακι-Σαόϊερ, η οποία τον ευχαρίστησε για το ενδιαφέρον της ορθόδοξης Εκκλησίας και του έδωσε το κλειδί της πόλης. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο, εκεί όπου κάποτε οι διακινητές κρατούσαν τους σκλάβους προτού τους φορτώσουν στα καράβια για τη Βραζιλία.

Η πρωτεύουσα της Σιέρα Λεόνε είναι η πρώτη πόλη στην Αφρική που δέχτηκε ελεύθερους σκλάβους, γι’ αυτό και ονομάστηκε Φριτάουν (Ελευθερούπολη επί το ελληνικότερο).







PONTOS NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου