Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018

Έπιασαν στα «πράσα» τον τουρκόφιλο Φλιν: Σχέδιο απαγωγής του Γκιουλέν αποκάλυψαν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ – Τσέπωσε εκατομμύρια από τον Ερντογάν


Ο πρώην σύμβουλος της Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου Michael Flynn και ο γιος του, σύμφωνα με πληροφορίες, ερευνώνται από τον ειδικό σύμβουλο Robert Mueller σε σχέση με μια φερόμενη συνωμοσία πολλών εκατομμυρίων δολαρίων που εμπλέκει την απαγωγή του μουσουλμάνου κληρικού Φετουλάχ Γκιουλέν και την παράδοσή του στο καθεστώς Ερντογάν.

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ότι οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, με εντολή Τραμπ έπιασαν στη φάκα τα σχέδια των Flynns. Μην ξεχνάμε πως ο Michael Flynn ήταν συνεργάτης του Αμερικανού προέδρου, όμως λόγω των σχέσεών του με τουρκικές οργανώσεις, πετάχτηκε άμεσα από τα ενδότερα του Λ. Οίκου.

Πρόκειται μία προειδοποιητική κίνηση των ΗΠΑ κατά της Τουρκίας.

Η ανεξάρτητη αμερικανική δικαιοσύνη δεν πρόκειται να κρύψει τίποτα, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες μας, όλα όσα θα δουν το φως της δημοσιότητας, θα προκαλέσουν πάταγο και θα διαταράξουν τις σχέσεις Άγκυρας-Ουάσιγκτον.

Το περιστατικό και η ενδεχόμενη εμπλοκή των Flynns, μεταδόθηκε στην Wall Street Journal.

Άνθρωποι εξοικειωμένοι με την έρευνα ανέφεραν στην εφημερίδα ότι ο Flynn, συνταξιούχος γενικός στρατηγός του στρατού και ο γιος του Michael Flynn νεώτερος, είχαν ως στόχο να πάρουν μέχρι και 15 εκατομμύρια δολάρια για να παραδώσουν στην τουρκική κυβέρνηση τον κληρικό Φετουλάχ Γκιουλέν.

Οι αξιωματούχοι της Τουρκίας ήταν προφανώς ανυπόμονοι να πάρουν τον κληρικό μετά την προσπάθεια και αποτυχία του προέδρου Ρ.Τ. Ερντογάν να επικοινωνήσει με τις Ηνωμένες Πολιτείες για την έκδοση του Γκιουλέν, τον οποίο οι Τούρκοι αξιωματούχοι έχουν βαπτίσει τρομοκράτη.

Εκπρόσωπος του Flynn αρνήθηκε να σχολιάσει στην εφημερίδα για τη φερόμενη εμπλοκή στο σχέδιο απαγωγής.

Την προηγούμενη Κυριακή, η Τουρκική Πρεσβεία στην Ουάσινγκτον δήλωσε ότι ο Γκιουλέν ήταν ο «ηγέτης» πίσω από την απόπειρα δολοφονίας του Ερντογάν και του αποτυχημένου πραξικοπήματος του 2016, στο οποίο 250 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Τουρκία. Ωστόσο, οι αξιωματούχοι της πρεσβείας απέρριψαν ως «άκρως ψευδείς, γελοίες και αβάσιμες” τις ειδήσεις ότι η τουρκική κυβέρνηση προσπάθησε παράνομα να αποκτήσει τον κληρικό.

«Το γεγονός ότι ο Φετουλάχ Γκιουλέν συνεχίζει να βρίσκει καταφύγιο στις Ηνωμένες Πολιτείες παραμένει προσβλητικό και βαθιά απογοητευτικό για τον τουρκικό λαό”, αναφέρει εν μέρει η δήλωση. «Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε σε στενό συντονισμό με τους συναδέλφους μας στις αρμόδιες υπηρεσίες των Η.Π.Α. για να βεβαιωθούμε ότι κατανοούν το πλήρες πεδίο της εγκληματικότητας της τρομοκρατικής οργάνωσης του Φετουλάχ Γκιουλέν.”

Το NBC αναφέρει ότι η ομάδα του Mueller, κατά την έρευνα του τμήματος του Υπουργείου Δικαιοσύνης, εξετάζει επίσης μια συνάντηση του Δεκεμβρίου του 2016, κατά την οποία ο Flynn φέρεται να συναντήθηκε με Τούρκους αξιωματούχους, προτού πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, πιθανώς προσπαθώντας να χρησιμοποιήσει την επιρροή του για να βοηθήσει την τουρκική κυβέρνηση.

Του Ευάγγελου Δ. Κόκκινου

ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου