Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018

Ραγδαίες εξελίξεις: Οι Τούρκοι απειλούν με νέα εισβολή στην Κύπρο


 «Αν χρειαστεί θα κάνουμε και πάλι απόβαση», λέει Ακσενέρ - Η «λύκαινα» υποστηρίζει πως η Κύπρος είναι και θα παραμείνει τουρκική



H Άγκυρα είναι στρυμωγμένη και αντιδρά σπασμωδικά βλέποντας τις ενεργειακές
εξελίξεις να την προσπερνούν.

Με μια Τουρκία η οποία δείχνει εντελώς ανεξέλεγκτη, Αθήνα και Λευκωσία κάθε άλλο παρά θα πρέπει να εφησυχάζουν καθώς το ενεργειακό παιγνίδι στην κυπριακή ΑΟΖ τείνει να εξελιχθεί σε θέμα τιμής και αξιοπιστίας για την Άγκυρα και τον ίδιο τον Ταγίπ Ερντογάν.

Δεν είμαι όμως μόνο ο «σουλτάνος» που εκβιάζει και απειλεί. Οι ακραίοι της γειτονικής χώρας βρίσκουν πρόσφορο έδαφος για να αναπτύξουν την προκλητική, ανιστόρητη και κυρίως επικίνδυνη πολιτική τους.

Η πρόεδρος του εθνικιστικού κόμματος της Τουρκίας επιδόθηκε σε νέο προκλητικό ανθελληνικό παραλήρημα,απειλώντας ευθέως την Κύπρο με επανάληψη των γεγονότων του 1974.

«Αν χρειαστεί θα κάνουμε κι άλλη απόβαση στην Κύπρο», είπε η «λύκαινα» Μεράλ Ακσενέρ ενώ προχώρησε ακόμα πιο πέρα λέγοντας πως«η Κύπρος είναι και θα παραμείνει τουρκική».
«Οι Έλληνες δεν τολμούν πλέον να πλησιάσουν στα Ίμια»
Σε νέο κρεσέντο προκλητικών δημοσιευμάτων στα οποία «πανηγυρίζουν» για τα Ίμια, όπου «οι Έλληνες έχουν τρεις μήνες να πατήσουν», επιδίδονται τα τουρκικά ΜΜΕ, συντηρώντας στο… κόκκινο την ένταση.

Συγκεκριμένα, οι γείτονες καυχιούνται για το ραντάρ που τοποθέτησαν στη νησίδα Τσαβούς (3 ναυτικά μίλια από το Μπόντρουμ ή Αλικαρνασσός) και κρατά μακριά τους «κακούς Έλληνες», αφού όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά, χάρη στο στρατιωτικό φυλάκιο που έχτισαν «οι Έλληνες στρατιώτες παρακολουθούν από την Καλόλιμνο τα Ίμια».

«Οι Έλληνες δεν πλησιάζουν στα Ίμια», είναι ο τίτλος δημοσιεύματος του πρακτορείου ειδήσεων IHA, το οποίο αναδημοσίευσαν πολλά τουρκικά ΜΜΕ.


«Εδώ και 25 χρόνια Έλληνες και Τούρκοι ερίζουν στα Ίμια, κάτι που έχει προκαλέσει ένταση στις σχέσεις των δύο χωρών. Ο ελληνικός στρατός επί 25 χρόνια παραβιάζει τα τουρκικά χωρικά ύδατα. Ωστόσο, χάρη στη στρατιωτική βάση που χτίστηκε στο Τσαβούς, 1,5 μίλι από τα Ίμια, οι Έλληνες στρατιώτες δεν μπορούν να πλησιάσουν», συμπληρώνει το δημοσίευμα.

Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι «εδώ και περίπου τρεις μήνες οι Έλληνες στρατιώτες δεν έχουν εμφανιστεί στα Ίμια και τα παρακολουθούν από το νησί Καλόλιμνος. Από την άλλη, οι δυνάμεις της ακτοφυλακής μας συνεχίζουν τις περιπολίες επί 24ώρου βάσεως, αποτρέποντας την είσοδο μεταναστών».
Newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου