Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018

Διπλό μήνυμα από την ΥΦΕΘΑ για την Τουρκία και το Σκοπιανό



Κατά την διάρκεια συζήτησης της με τους συντάκτες του στρατιωτικού ρεπορτάζ, η Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, έστειλε διπλό μήνυμα σε εξωτερικούς και εσωτερικούς αποδέκτες, αναφερόμενη με τόσο στην Τουρκία και την συμπεριφορά της σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, όσο και στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων ξεκαθαρίζοντας ότι δεν σκοπεύει να ψηφίσει την συμφωνία.


«Όλοι περιμένουν, ΝΔ - ΚΙΝΑΛ, από 5 ανθρώπους να σηκώσουν το βάρος της ιστορίας δεκαετιών. ΟΙ ΑΝΕΛ δεν θα ψηφίσουν τη συμφωνία των Πρεσπών. Είναι υποχρέωση μας απέναντι στην ιστορία και τους αγώνες των Μακεδονομάχων» επισήμανε, μεταξύ άλλων, η υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, στην συνάντηση γνωριμίας με τους στρατιωτικούς συντάκτες. Παράλληλα, παρατήρησε ότι οι ίδιοι οι Σκοπιανοί απαξιώνουν τη συμφωνία. Δεν απεμπολούν τον αλυτρωτισμό τους όπως είπε.

Όσον αφορά στις ελληνοτουρκικές σχέσεις η κ. Κόλια -Τσαρουχά σχολίασε ότι είναι μία περιφερειακή δύναμη. Δεν τη φοβόμαστε. Εργαζόμαστε για να διασφαλίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Η Ελλάδα αποτελεί πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή κάτι το οποίο αναγνωρίζουν οι εταίροι που έχουν ζωτικά συμφέροντα στην περιοχή. Η υφυπουργός Εθνικής Άμυνας ευχαρίστησε τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο για την επιλογή της σε αυτή τη θέση και όπως είπε τόσο το παρόν υπουργείο όσο και το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης "με εκφράζουν"

Επίσης, μίλησε για συνύπαρξη και συνεργασία με την αριστερά τόσο για την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια που έγινε όσο και για την πάταξη της διαφθοράς. Όσον αφορά στο περιστατικό στη γενέτειρά της στις Σέρρες κατά τη διάρκεια της παρέλασης για την 28η Οκτωβρίου η κ. Κόλια Τσαρουχά αφού είπε ότι δεν φοβάται να την επισκεφθεί παρατήρησε ότι οι υπαίτιοι είναι γνωστοί στην περιοχή κάποιοι είναι κατευθυνόμενοι κάποιοι ακραίοι που επιχείρησαν να σπιλώσουν την Μαρία Κόλλια.

Όπως είπε η υφυπουργός Εθνικής Άμυνας στο πλαίσιο των καθηκόντων της θα επικεντρωθεί στο να δώσει νέα πνοή στο θεσμό των εθνοφυλάκων και των εφέδρων αξιωματικών όπως και στο θέμα της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του υπουργείου προς όφελος των Ενόπλων Δυνάμεων κάτι όμως το οποίο δεν θα γίνει αποσπασματικά. Τέλος, εξέφρασε την πλήρη ικανοποίηση της για το επίπεδο επαγγελματισμού το φρόνημα των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων διαβεβαιώνοντας ότι η πολιτική και η φυσική ηγεσία θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για την επαύξηση του αξιόμαχου και δεν θα περιοριστούν σε οικονομικά θέματα. Η υφυπουργός Εθνικής Άμυνας πρόκειται να επισκεφθεί τα πομμακοχώρια τις επόμενες ημέρες.

ONLARET

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου