Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

Σ οκ από τις δηλώσεις Π.Ρήγα για «ΑΟΖ Αιγαίου»: Την παραίτηση του ΑΝΥΕΘΑ ζητούν Δ.Καμμένος & Ν.Νικολόπουλος


Την παραίτηση του ΑΝΥΕΘΑ Π. Ρήγα για τις πρωτοφανείς δηλώσεις του με τις οποίες εξέφρασε την επιθυμία «να τα βρούμε με την σύμμαχο Τουρκία για την ΑΟΖ του Αιγαίου» ζητούν ο βουλευτής και πρόεδρος της Δύναμης Ελληνισμού Δ. Καμμένος και ο βουλευτής και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος Ν. Νικολόπουλος.


Τις πρωτοφανείς αυτές θέσεις ο ΑΝΥΕΘΑ τις εξέφρασε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ντοκουμέντο». Συγκεκριμένα είπε:

«Η επέκταση των χωρικών υδάτων είναι αδιαπραγμάτευτο δικαίωμά μας και εμείς θα αποφασίσουμε πότε και πώς θα το ασκήσουμε. Πρέπει να επισημάνουμε όμως ότι για τη διαμόρφωση υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ στο Αιγαίο απαιτείται συνεννόηση των δυο κρατών (σ.σ.: ψέμα. Αν ήταν έτσι η Κύπρος δεν θα ανακήρυσσε ποτέ ΑΟΖ. Άρα ούτε κατά λάθος δεν πρόκειται να ανακηρύξουν ΑΟΖ). Αρα εδώ έχουμε ένα ζήτημα που πρέπει να λύσουμε με βάση τους όρους του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας.

Ως προς την ΑΟΖ και την υφαλοκρηπίδα στο Ιόνιο, πρόκειται για θέμα το οποίο έχει προχωρήσει, αλλά εμείς θέλουμε να λύσουμε το πρόβλημα και στο Αιγαίο για να αποδώσει τον πλούτο που διαθέτει (σ.σ. πρώτη φορά παραδέχεται επίσημα κυβερνητικό στέλεχος της νυν κυβέρνησης ότι το Αιγαίο «κρύβει πλούτο». Επειτα, ουδέποτε υπήρξε θέμα «υφαλοκρηπίδας» στο Ιόνιο)».

Και στο τέλος ρίχνει την «βόμβα»: «Θα ήταν ευχής έργον να καταλήγαμε με τη σύμμαχο Τουρκία στη διαμόρφωση της ΑΟΖ στο Αιγαίο. Συζητήσεις γίνονται, αλλά η Τουρκία ακολουθεί τη γνωστή της τακτική και σε καμία περίπτωση δεν διευκολύνει ένα αποτέλεσμα τέτοιας μορφής».

Το ζήτημα είναι ότι «με τη σύμμαχο Τουρκία» ΔΕΝ υπάρχει θέμα ΑΟΖ στο Αιγαίο.

Το μοναδικό θέμα που αναγνωρίζει η Ελλάδα επίσημα από το 1973 ότι υπάρχει ως διαφορά με τη Τουρκία, είναι το θέμα υφαλοκρηπίδας.

Τώρα, πολύ πονηρά θέτουν και θέμα ΑΟΖ Αιγαίου οι κυβερνητικοί.

Αλλά και γεωγραφικά, ΑΟΖ, δεν υπάρχει σε τόσο στενή θάλασσα, όπως αυτή του Αιγαίου. Υπάρχουν Εθνικά Χωρικά Ύδατα στα 6 μίλια, διεθνή και τουρκικά χωρικά ύδατα, βασικά στο βόρειο και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο. Και μέχρι εκεί.

Τώρα ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας μιλά για «ΑΟΖ στο Αιγαίο».

Δηλαδή αναφέρεται στην ανοικτή θάλασσα του νοτιοανατολικού Αιγαίο και στο σύμπλεγμα της Μεγίστης; Άρα αναγνωρίζει ότι εκεί «μπορούν να τα βρουν με τη Τουρκία»;

Δηλαδή, πώς; Να αναγνωρίσουμε ότι έχει ΑΟΖ η Τουρκία, στην Μεγίστη, όπως διακηρύσσει η Άγκυρα, «σβήνοντας» το νησιωτικό σύμπλεγμα από τον χάρτη και εκχωρώντας την θαλάσσια έκταση από την Κρήτη μέχρι τη Κύπρο στην Άγκυρα;

Τώρα οι δύο βουλευτές με σημερινές τους δηλώσεις ζητούν την άμεση παραίτηση του ΑΝΥΕΘΑ Π. Ρήγα και ζητούν εξηγήσεις από τον πρωθυπουργό Α. Τσίπρα για το αν έχει συμφωνήσει με την Τουρκία για διαμοιρασμό της ΑΟΖ που συνιστά το σύμπλεγμα της Μεγίστης

Η δήλωση του Δ. Καμμένου με ανάρτησή του στο Facebook

Μετά την δήλωση «Μακάρι να τα βρίσκαμε με τη σύμμαχο Τουρκία στην ΑΟΖ του... Αιγαίου»! του αναπληρωτού υπουργού Εθνικής Άμυνας κ Παν. Ρήγα, η ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ζητούμε την παραίτησή του εντός της ημέρας.

Εκτός εάν Υπουργείο Άμυνας και Μαξίμου έχουν συμφωνήσει να μοιράσουν το Αιγαίο πέλαγος με τους Τούρκους.

Είναι Εθνικοί μειοδότες;»

Γράφει: Θεόφραστος Ανδρεόπουλος

PRONEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου