Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

Σε πλήρη εξέλιξη η άσκηση «Μέδουσα 7»: Η Άγκυρα ανεβάζει την ένταση με NAVTΕX εντός του ελληνικού FIR


Νότια της Κρήτης στις περιοχές που η Τουρκία θεωρεί ότι η Ελλάδα «άρπαξε» από την τουρκική και λιβυκή υφαλοκρηπίδα Ελλάδα, Κύπρος και Αίγυπτος πραγματοποίησαν την μεγάλη αεροναυτική άσκηση “ΜΕDUSA 7”, με τη συμμετοχή αεροναυτικών μέσων από τις τρεις χώρες.


Οι Υπουργοί Άμυνας των τριών χωρών παρακολούθησαν την τελική φάση από το αιγυπτιακό ελικοπτεροφόρο τύπου Mistral (τα οποία είχε παραγγείλει η Ρωσία αλλά ουδέποτε παραδόθηκαν) και ελληνική φρεγάτα.

Την άσκηση παρακολούθησαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, μαζί με τον Κύπριο ομόλογό του, Σάββα Αγγελίδη και τον Αιγύπτιο υπουργό Άμυνας, Μοχάμεντ Άχμετ Ζάκι.

Η άσκηση πραγματοποιείται από τις 23 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 30 Νοεμβρίου, και διακρίνεται σε φάσεις δραστηριοτήτων εν όρμω και εν πλω στο Ναύσταθμο Κρήτης και στο Κρητικό Πέλαγος αντίστοιχα.

Η συγκεκριμένη άσκηση συνιστά για την Άγκυρα «κόκκινο» πανί καθώς την έχει αναφέρει ως δείγμα επιθετικής τακτικής της Ελλάδας και της Αιγύπτου σε μια περιοχή που η Τουρκία εγείρει αξιώσεις για την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων τόσο νότια της Κρήτης όσο και ανατολικότερα.

Λίγη ώρα μετά την δημοσιοποίηση των πρώτων φωτογραφιών η Τουρκία απάντησε με NAVTEX στην περιοχή που πραγματοποιείται η ελληνο-αιγυπτιακή άσκηση  και με την με την οποία επιχειρεί να ακυρώσει ελληνική NAVTEX που αφορά «υποβρύχιες ασκήσεις» από 28 Νοεμβρίου έως τις 6 Δεκεμβρίου, σε περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και εντός του FIR Αθηνών και στην περιοχή ευθύνης SAR της Ελλάδας.







PRONEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου