Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022

Λαμπρόπουλος: Σαφές μήνυμα να στείλει η Ελλάδα-Αν η Τουρκία επιτεθεί, το ΝΑΤΟ τέλειωσε (Video)

Μηδενική ανοχή και διάθεση υποχώρησης από Ελληνικής πλευράς. Πρέπει να γίνει σαφές ότι αν η Τουρκία ανοίξει την πόρτα του φρενοκομείου αυτό θα επιφέρει μια τόσο δυναμική απάντηση από Ελληνικής πλευράς που θα σημάνει το τέλος της Νοτιοανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ δηλώνει ο Ανώτερος Στρατηγός Αναλυτής, Συνδιευθυντής του Athens Hub του Οργανισμού Geneva Centre for Security Policy Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος.

Ο Κος Λαμπρόπουλος επισημαίνει ότι "Ο ηγέτης της Τουρκικής αντιπολίτευσης μιλάει ευθέως για το τι θα συμβεί όταν θα ανέβουν στην εξουσία σε σχέση με την χώρα μας. Λέει ότι θα αλλάξει θα αλλάξει η κυβέρνηση στην Τουρκία και όταν θα έρθουνε αυτοί στα πράγματα, εμείς γνωρίζουμε ποιοι είναι αυτοί ότι είναι οι εθνικιστές, ότι είναι τα παιδιά του του Κεμάλ Ατατούρκ που το ‘22 πέταξαν στη θάλασσα τους Έλληνες Αυτό παραπέμπει κατευθείαν σε πολεμική επιχείρηση . Αυτή η προσέγγιση, αυτή η ρητορική μπορεί να οδηγήσει σε σύγκρουση. Δεν μπορούμε να το κρύβουμε αυτό.

Όταν όταν μία χώρα με συνεχείς δηλώσεις τονίζει “αν δεν αποστρατιωτικοποίησης τα δικά σου νησιά και αμφισβητεί την κυριαρχία τους.. και θα πράξει ότι χρειάζεται” τι να συμπεράνει κανείς τονίζει ο Κος Λαμπρόπουλος Καταλαβαίνει κανείς ότι πρέπει να είσαι έτοιμος για όλα τα ενδεχόμενα δεν μπορείς να δεν πρέπει να το πάρεις αψήφιστα.

Ο Ερντογάν μετράει αντιδράσεις, τις δικές μας αντιδράσεις μετράει πρωτίστως αυτές αλλά μετράει και τις αντιδράσεις και όλης της Δύσης, για αυτό θα το θέσει το θέμα στην σύνοδο του ΝΑΤΟ έτσι ώστε να δει μέχρι που είναι διατεθειμένοι και οι ευρωπαίοι αλλά και οι Αμερικανοί να τον αφήσουν να προχωρήσει Εάν καταλάβει και αυτό είναι πολύ σημαντικό, για αυτό θα πρέπει η Ελληνική πλευρά να είναι κάθετη και να εκπέμψει το κατάλληλο μήνυμα αποτροπής, εάν θεωρήσει ότι υπάρχει παράθυρο ευκαιρίας τότε μπορεί να προβεί σε ενέργεια, πιθανόν μετά το καλοκαίρι σε χρόνο που θα ο ίδιος κρίνει και πιθανολογώ όταν αν έχουμε εμείς είναι ένα επικίνδυνο χρονικό σημείο.

Εκεί λοιπόν θα προβεί σε κάποια ενέργεια που να μας προκαλέσει να μας θέσει το δίλημμα κλιμάκωσης Αν ο Τούρκος πρόεδρος κλιμακώσει, ανοίξει τη πόρτα του φρενοκομείου τότε πρέπει να είναι σαφές ότι η Ελλάδα θα μπει. Θα μπει με έναν τρόπο τόσο δυναμικό που θα διαλύσει πλήρως την Νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ και ας αναλάβουν τις ευθύνες τους όλοι. Και οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί"


PENTAPOSTAGMA


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου