Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022

Κωλοτούμπα Ακάρ! Από πρόβα μακελειού το γύρισε στο...μικρό σπίτι στο λιβάδι: Θέλουμε ειρήνη και ευημερία με τον γείτονα

Ορισμένοι πολιτικοί στην Ελλάδα συνεχίζουν τις ενέργειες και τη ρητορική τους λόγω κάποιων φιλοδοξιών, επισήμανε

Πριν από λίγο ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χ. Ακάρ απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων που συνάντησε μετά τη Σύνοδο των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ και έκανε δηλώσεις σχετικά με την εκτενή ατζέντα των θεμάτων.

Δηλώνοντας ότι συμμερίστηκαν τις απόψεις της Τουρκίας τόσο στις συνεδριάσεις στο πλαίσιο της συνάντησης όσο και στις διμερείς συναντήσεις, ο Ακάρ επισήμανε ότι οι συναντήσεις ήταν θετικές.

Για τα θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος 

Υπενθυμίζοντας ότι συναντήθηκε με τον Έλληνα Υπουργό Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλο στο Αρχηγείο του ΝΑΤΟ, ο Ακάρ, σχετικά με την πρόσφατη ένταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, εξέφρασε τη βούληση της Τουρκίας να ζήσει σε  ευημερία και ειρήνη με τους γείτονές της και είπε:

"Ορισμένοι πολιτικοί στην Ελλάδα συνεχίζουν τις ενέργειες και τη ρητορική τους λόγω κάποιων φιλοδοξιών. Ωστόσο, υπάρχουν προσπάθειες εξοπλισμού που έχουν ξεκινήσει. Η οικονομική αντανάκλαση αυτού στον ελληνικό λαό είναι επίσης πολύ βαριά. Επιδιώκουν επίσης συμμαχίες. Απέναντι σε όλα αυτά, εμείς συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας για να λύσουμε τα προβλήματα ειρηνικά με τον γείτονά μας και σύμμαχό μας στο ΝΑΤΟ. Είναι σημαντικό για εμάς να ενεργήσουμε με την αποδοχή ότι μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματά μας με την Ελλάδα με διπλωματικά μέσα, ότι μπορούμε να επωφεληθούμε καλύτερα αν είμαστε μαζί και ενωμένοι, και ότι αυτό μπορεί να έχει θετικές αντανακλάσεις για την ευημερία των χωρών μας. Θεωρούμε σημαντικό να διατηρήσουμε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας για την επίλυση των τρεχόντων προβλημάτων. Η εστίαση σε μια θετική ατζέντα και η μείωση των εντάσεων θα βοηθήσει τόσο τις διμερείς σχέσεις όσο και τις διμερείς σχέσεις. συμβάλει επίσης στην περιφερειακή συνεργασία. Με μεγάλη χαρά παρατηρούμε ότι ορισμένοι πολιτικοί, ακαδημαϊκοί και απόστρατοι στην Τουρκία χρησιμοποιούν τα επιχειρήματα που προβάλαμε".

Είναι κάτι παραπάνω από σαφές πως το βιολί άλλαξε πάλι. Κι όταν αυτή η μεταστροφή έρχεται μετά από μια Σύνοδο του ΝΑΤΟ έχει ιδιαίτερη σημασία....

Για τον καβγά με τους Έλληνες βουλευτές 

Ερωτηθείς για την ένταση που με τους Έλληνες βουλευτές στην Πολιτική Επιτροπή της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ (NATO PA) και στη συνεδρίαση της Ειδικής Ομάδας για τη Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, ο Ακάρ είπε:

"Κάναμε μια ενημέρωση σε μια πολύ επιλεγμένη, ευγενική, διπλωματική γλώσσα χωρίς να προκαλέσουμε κανέναν. Η ουσία της ενημέρωσης μας ήταν: "Υπάρχει πρόβλημα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας; Υπάρχει. Πώς να το λύσουμε; Υπάρχουν διαβουλεύσεις, διαδικασίες χωρισμού και μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης. Μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματα" είπαμε.

Και σε αυτήν την περίπτωση διαφαίνεται η αλλαγή ρητορικής μιας και τα πράγματα κάθε άλλο παρά τόσο απλά ήταν στον καβγά με τους Έλληνες βουλευτές.

PENTAPOSTAGMA


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου