Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Σάββατο 25 Ιουνίου 2022

Ζαπορίζιε: «Είμαστε Ρώσοι – Να εξαλειφθούν τα σύνορα με την Ρωσία»

Η Μόσχα θα ενοποιήσει όλα τα ρωσικά εδάφη που δόθηκαν στην Ουκρανία το 1991

Τα σύνορα μεταξύ της Ρωσίας και των νότιων περιοχών της Ουκρανίας πρέπει να εξαλειφθούν, δήλωσε ο Βλαντιμίρ Ρογκόφ, μέλος του κύριου συμβουλίου της στρατιωτικής-πολιτικής διοίκησης της περιοχής Ζαπορίζια, αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti

Συνέκρινε τα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών με το Τείχος του Βερολίνου όταν το 60–68% των κατοίκων του Ανατολικού Βερολίνου και της Λαϊκής Δημοκρατίας της Γερμανίας είχαν συγγενείς στο Δυτικό Βερολίνο και την Ομοσπονδιακή Δυτική Γερμανία.

Υπενθύμισε ότι οι Γερμανοί δεν έκαναν δημοψήφισμα, αλλά απλώς γκρέμισαν το Τείχος του Βερολίνου και άρχισαν να ζουν σε ενιαίο κράτος.

«Δεν είμαστε χειρότεροι από τη Γερμανία. Οι νότιες περιοχές της Ουκρανίας είναι ιστορικά ρωσικά εδάφη. Είμαστε Ρώσοι που τους χώρισαν βίαια το 1991, καταστρέφοντας την ΕΣΣΔ και στη συνέχεια άρχισαν να χτίζουν ένα ιδεολογικό τείχος, το οποίο τώρα έχει καταστραφεί. Η επανένωσή μας με τη Ρωσία είναι αναπόφευκτη, δεν πρέπει να υπάρχουν σύνορα μεταξύ μας», είπε ο Ρογκόφ.

Υπέρ της ένταξης στη Ρωσία

Τώρα, στις πόλεις της Ζαπορίζια υπάρχει γραφείο στρατιωτικού διοικητή. Το ρωσικό ρούβλι τέθηκε σε κυκλοφορία στην περιοχή και τα ρωσικά τηλεοπτικά κανάλια άρχισαν να εκπέμπουν σε ορισμένες πόλεις, συμπεριλαμβανομένης της Μελιτόπολης.

Οι ρωσικές αρχές στη Ζαπορίζια θα ταχθούν υπέρ της ένταξης της περιοχής στη Ρωσία μετά από δημοψήφισμα. Σύμφωνα με τον Ρογκόφ, το δημοψήφισμα θα πρέπει να διεξαχθεί φέτος. Το Κρεμλίνο σημείωσε ότι αυτό το θέμα θα πρέπει να αποφασιστεί από τους ίδιους τους κατοίκους της περιοχής.

Ο Ζελένσκι προειδοποίησε ότι το Κίεβο θα αποχωρήσει από τη διαδικασία διαπραγμάτευσης με τη Μόσχα, εάν διεξάγονται δημοψηφίσματα στις περιοχές της χώρας που κατέχονται από τα ρωσικά στρατεύματα.

DEFENCE  NET


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου