Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022

Η Ελλάδα μπλοκάρει με ΝΟΤΑΜ στο ΝΑ Αιγαίο τα τουρκικά γεωτρύπανα για όλο το.καλοκαίρι.

Ελληνοτουρκική κρίση .Η Ελλάδα βλέποντας την τάση συνεχούς κλιμάκωσης της Τουρκίας αποφάσισε να μπλοκάρει με ΝΟΤΑΜ περιοχές στο ΝΑ Αιγαίο προκειμένου να αποφύγει κάθοδο του τουρκικού γεωτρύπανου.

Συγκεκριμένα, η Αθήνα «κλειδώνει» πέντε περιοχές στο τρίγωνο ανάμεσα σε Ρόδο, Καστελόριζο και Κάρπαθο για όλο το καλοκαίρι και συγκεκριμένα από τις 21 Ιουνίου έως τις 7 Σεπτεμβρίου.

Η Αθήνα μπλοκάρει Τσεσμέ και Alparslan

Όπως μετέδωσε το MEGA και ο Μαρίνος Γκασιάμης κατ ’αποκλειστικότητα, η Αθήνα «κλείνει» με ΝΟΤΑΜ τις παραπάνω θαλάσσιες περιοχές από 21 Ιουνίου ως 7 Σεπτεμβρίου, προσπαθώντας να απαντήσει σε πιθανές πορείες που μπορεί να ακολουθήσει το ωκεανογραφικό Τσεσμέ και το νέο πλωτό γεωτρύπανο της Άγκυρας, το Alparslan, στην περίπτωση που βγει στο Αιγαίο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα πραγματοποιηθούν ασκήσεις του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας.

Το Alparslan είναι το τελευταίο πλωτό γεωτρύπανο που απέκτησε η Τουρκία, το τέταρτο που διαθέτει πλέον η Άγκυρα. Αν και το ενδιαφέρον της Τουρκίας στρέφεται πρωτίστως στην εξόρυξη κοιτάσματος 540 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα, δημιουργείται «θόρυβος» πως μπορεί και αυτό να βγει στο Αιγαίο.

Το Alparslan ναυπηγήθηκε στη Νότια Κορέα. Το πλοίο έχει τη δυνατότητα να κατέβει σε βάθος 12.200 μέτρων για γεώτρηση και να λειτουργήσει σε βάθος 3.600 μέτρων. Θα έχει πλήρωμα 200 ατόμων και είναι εξοπλισμένο με προηγμένη τεχνολογία 7ης γενιάς.

Η ένταση κορυφώνεται και στις δύο πλευρές του Αιγαίου και το καλοκαίρι προμηνύεται θερμό. Οι τόνοι της ρητορικής έχουν οξυνθεί και οι αναφορές σε βάρος της ελληνικής κυριαρχίας έχουν πολλαπλασιαστεί.

Αναμένεται με ενδιαφέρον η συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Σύνοδο Κορυφής των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, μέσα σε αυτό το κλίμα, που είναι «πολύ πιο επικίνδυνο σε σχέση με την εποχή της κρίσης στα Ίμια», αν αληθεύουν οι πληροφορίες ανταποκριτών από την Κωνσταντινούπολη.

Η Τουρκία έβγαλε και το Τσεσμέ

Ταυτόχρονα, η Τουρκία έβγαλε και το ερευνητικό σκάφος «Τσεσμέ» σε περιοχές που έχουν δεσμευθεί με παράνομες Navtex.

Από προχθές το μεσημέρι, συγκεκριμένα, το ερευνητικό σκάφος «Τσεσμέ» κινείται σε μία από τις δύο περιοχές που έχει δεσμεύσει η Τουρκία με παράνομη Navtex.

Συγκεκριμένα κινείται στην ανατολική περιοχή και παρακολουθείται από μέσα τόσο του Πολεμικού Ναυτικού όσο και του Λιμενικού.

Σε συνέχεια αυτής της ενέργειας και της κλιμακούμενης έντασης, η Αθήνα «κλείδωσε» με ΝΟΤΑΜ ένα από τα πιο καυτά σημεία που ενδέχεται να κινηθεί το τέταρτο πλωτό γεωτρύπανο της Τουρκίας.

WAR NEWS 24/7


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου