Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022

Τούρκοι, Ιταλοί και Ιάπωνες στην Μεσόγειο- Τούρκος αναλυτής: Μας ανήκουν 18 νησιά και η Ψέριμος που πήγε ο Μητσοτάκης

"Ο Γερμανός καγκελάριος υποστηρίζει τον Μητσοτάκη, αυτό είναι Σταυροφορία" είπε

Γράφαμε χθες πως το Τόκιο βγήκε στην Μεσόγειο με πολεμικά και πως οι Ιάπωνες έπλεαν νότια της Κρήτης

Και ιδού τα νεώτερα που δεν είναι ευχάριστα... 

Το τουρκικό, το ιταλικό και το ιαπωνικό Πολεμικό Ναυτικό πραγματοποίησαν εκπαίδευση στη Μεσόγειο.

 Πραγματοποίησαν μεταβατική εκπαίδευση με τα πολεμικά πλοία JS Kashima και JS Shimakaze του ιαπωνικού Ναυτικού στη Μεσόγειο και τις φρεγάτες TCG Salihreis και ITS Margottini του τουρκικού Ναυτικού.

Τα νησιά 

 Την ίδια στιγμή ο απόστρατος Τούρκος αξιωματικός της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας Ερντογάν Καρακούς, μέτρησε τα νησιά του Αιγαίου για τα οποία «δεν υπήρχε αμφιβολία ότι ανήκαν στην Τουρκία». Εξηγώντας ότι κατά τη θητεία του εργάστηκε στην Προεδρία του Γενικού Επιτελείου ATASE, ο Karakuş είπε ότι 18 νησιά και βραχονησίδες στην ακτή ανήκουν στην Τουρκία, συμπεριλαμβανομένου του νησιού Keçi (Ψέριμος), το οποίο επισκέφθηκε πρόσφατα ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Βέβαια ενώ ο απόστρατος μιλάει για 18 νησιά, σύμφωνα με την Άγκυρα, η Ελλάδα οφείλει -στη βάση του διεθνούς δικαίου αλά τούρκα- να μην διαθέτει στρατεύματα σε συνολικά 23 νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και της Δωδεκανήσου. Πρόκειται συγκεκριμένα για τη Λέσβο, τη Σάμο, τη Χίο, την  Iκαρία, τη Λήμνο, τη Σαμοθράκη, καθώς και τα νησιά των Δωδεκανήσων – Αστυπάλαια, Ρόδος, Χάλκη, Κάρπαθος, Κάσος, Τήλος, Νίσυρος, Κάλυμνος, Αγαθονήσι, Χάλκη, Λέρος, Λειψοί, Ψέριμος, Πάτμος, Σύμη, Κως και Καστελλόριζο.

«Πρώτα, ας μάθουμε ποια νησιά μας ανήκουν, άρα υπάρχουν κάποιες φήμες που δεν ταιριάζουν μεταξύ τους, αλλά επειδή έθεσα συγκεκριμένα αυτά τα θέματα, όταν ήμουν πρόεδρος της ATASE... Στις 14 Φεβρουαρίου 1914, 6 μεγάλα ευρωπαϊκά κράτη συγκεντρώθηκαν, δεν είχε αρχίσει ακόμη ο πρώτος παγκόσμιος πόλεμος, οι Έλληνες δεν εισέβαλαν, δέχονται ότι τα νησιά ανήκουν στην Τουρκία», είπε ο Καρακους. 

«Τότε υπογραμμίζονται με κόκκινο τα ονόματα των 12 νησιών, μαζί με τη Ρόδο, των νησιών που αφέθηκαν στην Ιταλία σύμφωνα με το άρθρο 15 της Λωζάνης. Τα άλλα είναι εντελώς τουρκικά» και πρόσθεσε πως «το Γαιδουρονήσι είναι δικό μας, το Nergizcik (Αρκοί), το Bulamaç (Φαρμακονήσι) , το Koçbaba (Λέβιθα) είναι δικό μας…Αυτά είναι που έχουν καθοριστεί με συμφωνίες».

«Όπως βλέπετε, ο Έλληνας πρωθυπουργός έρχεται σε νησί μας και ο Γερμανός Καγκελάριος τον υποστηρίζει. Αν ξεσπάσει πόλεμος με την Ελλάδα, αυτοί είναι οι ένοχοι. Ο Γερμανός φεύγει και λέει "η κυριαρχία των εδαφών της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν μπορεί να συζητηθεί"... Ποιος είσαι; Τι κάνεις; Υπάρχει Σταυροφορία εδώ; Όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο μπροστά στην Τουρκία, μαζεύεται Σταυροφορία».

PENTAPOSTAGMA


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου