Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022

Τουρκικό non paper σε ξένες πρεσβείες -”Η Ελλάδα μας απειλεί με επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ.”

''Οι βάσεις των ΗΠΑ στρέφονται κατά Τουρκίας''

Με την επιθετική ρητορική της Άγκυρας να συνεχίζεται σε υψηλούς τόνους και οι τουρκικές προκλήσεις διαδέχονται η μία την άλλη, έρχεται στο φως το τουρκικό non paper που διακινούν οι Τούρκοι στις ξένες πρεσβείες και πάνω στο οποίο στηρίζουν τις αδιανόητες θέσεις και διεκδικήσεις στο Αιγαίο.

Το δισέλιδο έγγραφο που διανέμει η Τουρκία στις ξένες πρεσβείες, προκειμένου να δικαιολογήσει τις ενέργειές της στο Αιγαίο, εστιάζει σε 16 σημεία.

Με το δισέλιδο αυτό έγγραφο η Τουρκία προσπαθεί να δικαιολογήσει γιατί ακύρωσε το Ανώτατο Συμβούλιο Ελλάδας Τουρκίας που λάμβανε χώρα σε ετήσια βάση τα τελευταία χρόνια.

Στο non paper, λοιπόν, η Άγκυρα κατηγορεί την Αθήνα ότι απειλεί για μονομερή επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια ενώ είναι γνωστό ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμα της Ελλάδας η επέκταση των χωρικών υδάτων.

Σε άλλο σημείο του non paper η Άγκυρα ισχυρίζεται ότι γίνονται παραβιάσεις από τα ελληνικά μαχητικά ενώ είναι γνωστό ότι το Πεντάγωνο έχει καταγράψει δεκάδες παραβιάσεις και υπερπτήσεις των τουρκικών μαχητικών πάνω από τα ελληνικά νησιά. Στις 27 Απριλίου, μάλιστα, είχαμε 141 παραβιάσεις από τουρκικά μαχητικά.

Τρίτο σημείο του non paper είναι ότι η Τουρκία ισχυρίζεται πως οι στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ που βρίσκονται στην Ελλάδα στρέφονται εναντίον της Τουρκίας. Ωστόσο η Αθήνα έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι ο ελληνοαμερικανική αμυντική συμφωνία δεν στρέφεται εναντίον κανενός.

Τέλος, η Άγκυρα κατηγορεί την Αθήνα για τις επιστροφές των μεταναστών, χρησιμοποιεί μάλιστα τη φράση “push back” και κατηγορεί την Αθήνα για απάνθρωπη μεταχείριση. Ασφαλώς είναι fake news καθώς ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει μιλήσει για εργαλοιοποίηση του μεταναστευτικού από την Τουρκία.

Δείτε στο βίντεο από το OPEN τι αναφέρουν οι Τούρκοι:


WAR  NEWS 24/7


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου