Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Κυριακή 19 Ιουνίου 2022

Προεόρτια θερμών μηνών στην Αν. Μεσόγειο! Η "τουρκική μονταζιέρα" εμπλέκει την Κύπρο με το PKK

Τουρκία και ψευδοκράτος, ακολουθούν συγκεκριμένη μεθοδολογία "στήνοντας" σενάρια πρόκλησης έντασης με Ελλάδα-Κύπρο, για δικαιολόγηση αύξησης της επιθετικότητάς τους, που θα χτυπήσει κόκκινο τους επόμενους μήνες του Καλοκαιριού

"Αντίδραση κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK από τον Τατάρ προς την ελληνική διοίκηση: Το τουρκικό έθνος δεν θα το επιτρέψει", είναι ο τίτλος άρθρου τουρκικού ΜΜΕ του οποίου τα κυριότερα σημεία είναι τα ακόλουθα:

"Ο Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ) Ερσίν Τατάρ αντέδρασε στη συμμετοχή του Λαζάρα Μαύρου, το όνομα του οποίου βρίσκεται στο ελληνικό διαβατήριο που χρησιμοποιούσε ο αρχηγός της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK Αμπντουλάχ Οτσαλάν πριν από τη σύλληψή του, σε στρατιωτική άσκηση που πραγματοποιήθηκε στην. Κυπριακή Διοίκηση Νότιας Κύπρου (GCA). 

Είναι ενδιαφέρον ότι η διοίκηση που έδωσε στον Οτσαλάν ελληνοκυπριακό διαβατήριο χρησιμοποιεί αυτήν τη στιγμή στην πράξη αυτό το όνομα (Μαύρος). Είναι πραγματικά αδύνατο να τους καταλάβεις ». χρησιμοποίησε τις φράσεις. 

Από την άλλη, ο Τατάρ, αναφέρθηκε στη συμπεριφορά της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο, λέγοντας:

«Nομίζουν ότι θα πολιορκήσουν την Ανατολία προβαίνοντας σε αυτές τις ενέργειες εκεί ( στα νησιά του Αιγαίου), και στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά κάτι τέτοιο δεν θα γίνει ποτέ. Το τουρκικό έθνος δεν θα το επιτρέψει αυτό».

Μιλώντας σε εγκαίνια που παρευρέθηκε στην περιοχή Girne, ο Tatar αναφέρθηκε στην ειρήνη και τις σχέσεις γειτονίας της ελληνοκυπριακής πλευράς, αλλά σημείωσε ότι υπάρχει δυσαρέσκεια και ανήθικες δραστηριότητες εναντίον της Τουρκίας εκεί.

Ο Τατάρ είπε: «Εκτός από τη συμμετοχή των ιερέων στην άσκηση κρατώντας ένα όπλο στο ελληνοκυπριακό τμήμα, είδαμε το πρόσωπο του οποίου το όνομα βρίσκεται στο πλαστό διαβατήριο που δόθηκε στον (αρχηγό του ΡΚΚ) Αμπντουλάχ Οτσαλάν τις προάλλες (Έλληνας δημοσιογράφος Λάζαρος Μαύρος) κρατώντας ένα όπλο κατά τη διάρκεια μιας άσκησης».

Επισημαίνοντας ότι η ΤΔΒΚ θα πάρει τη θέση που της αξίζει στον κόσμο και η οικονομική της ευημερία θα αυξηθεί στο μέλλον, ο Τατάρ σημείωσε ότι αυτή είναι η μεγαλύτερη επιθυμία του.

Νέο σκάνδαλο δημιουργήθηκε στη στρατιωτική άσκηση της Ελληνικής Εθνικής Φρουράς, που διεξήχθη πριν από λίγο, και μεταξύ αυτών που συμμετείχαν στην άσκηση ήταν και ο Έλληνας δημοσιογράφος Λάζαρος Μαύρος, το όνομα του οποίου βρέθηκε στο πλαστό διαβατήριο που χρησιμοποιούσε ο τρομοκράτης. Ο ηγέτης της οργάνωσης PKK Öcalan πριν από τη σύλληψή του.

Στις αρχές του τρέχοντος έτους, δόθηκε άδεια στην τρομοκρατική οργάνωση PKK/PYD να ανοίξει γραφείο αντιπροσωπείας στην ελληνοκυπριακή διοίκηση και η Τουρκία και η ΤΔΒΚ αντέδρασαν σε αυτό."

Διαπιστώσεις-Συμπεράσματα

Σε πρόσφατο άρθρο μας, αναφερθήκαμε  στην "τουρκική μονταζιέρα" η οποία επιχειρεί να εμπλέξει την Κύπρο σε περίεργα σενάρια, με τα τουρκικά ΜΜΕ  να δημιουργούν κλίμα περί υποθετικής στήριξης του PKK από την Μεγαλόνησο κάτι που είναι τελείως αναληθές. 

Σε αυτό το μήκος κύματος είναι και οι δηλώσεις Τατάρ που παρουσιάσαμε παραπάνω.

Ενδεχομένως να αποπειραθεί στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, ο Ερντογάν να επικαλεστεί κάτι τέτοιο, αφού ως θέμα "κολλάει", με τις τουρκικές αιτιάσεις για μη αποδοχή της εισδοχής Φινλανδίας-Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, από την Τουρκία, η οποία ισχυρίζεται ότι οι 2 Σκανδιναβικές χώρες παρέχουν άσυλο και στήριξη στο ΡΚΚ , προκειμένου να κατηγορήσει την  Κύπρο.

Παρακολουθώντας την αλληλουχία τουρκικών ΜΜΕ και δηλώσεων κυβερνητικών αξιωματούχων σε Τουρκία και κατεχόμενα αντιλαμβανόμαστε τα εξής:

Η "γραμμή" της έντασης χαράσσεται από τον Τούρκο Πρόεδρο που δίνει τις κατευθυντήριες εντολές στα φίλα προσκείμενα σε αυτόν ΜΜΕ. Αυτά στη συνέχεια με πομπώδεις τίτλους άρθρων παρουσιάζουν το υποτιθέμενο "πρόβλημα", με Ελλάδα και Κύπρο κατηγορώντας τες.

Τη σκυτάλη παίρνουν μετά τηλεοπτικές εκπομπές με αναλυτές, αποστράτους, συνταξιούχους διπλωμάτες ,οι οποίες προβάλλουν τα "θέματα" ακόμη περισσότερο. Τέλος ακολουθούν πύρινες δηλώσεις Υπουργών και λοιπών κυβερνητικών αξιωματούχων σε βάρος του Ελληνισμού.

Παράλληλα με όλα αυτά υπάρχουν και ανάλογες παραβατικές συμπεριφορές ή επίδειξη ισχύος από τις τουρκικές ένοπλες Δυνάμεις  με την μορφή ασκήσεων

Κλείνοντας επισημαίνουμε ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα πραγματοποιήθηκαν μια χερσαία και μια θαλάσσια άσκηση στα κατεχόμενα στην Κύπρο, ενώ ο Ερντογάν έχει πεi ότι θα στείλει στην Μεσόγειο γεωτρύπανο τον Ιούλιο.

PENTAPOSTAGMA


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου